Moj blog

9. september, 2014ANGELSKE BARVE-VIJOLIČNA

Drage sestre in bratje, ko vaše oči pritegnejo angelske barve, med katerimi izstopa vijolična, ko čutite potrebo po njej, ko vam vse v življenju govori v njenih odtenkih, takrat vam sporočamo, da je prišel čas notranje preobrazbe. Sedaj ste pripravljeni, da se znotraj prerodite.

Vijolična barva je  barva duhovnosti. Pomaga namreč pri vzpostavljanju povezave z duhovnim svetom. Ustvarja notranje ravnovesje in odločnost, predvsem pa ima pozitiven vpliv na meditacijo. Med meditantih predstavlja vijolična barva notranji pogled in duhovno poglabljanje. Odpira zavest za nematerialne izkušnje. To je tudi barva, s katero spodbujamo očiščevalne procese – tako pri telesnih kot tudi pri psihičnih blokadah, v sebi nosi namreč moč vzpostavljanja notranjega ravnovesja.

Deluje mistično in magično, je simbol umetnosti in navdiha. Vijolični odtenki spodbudijo domišljijo, navdihujejo in motivirajo, da udejanjimo nenavadne ideje. Podarijo nam za to potrebno umirjenost, sproščenost in samozavest.

Vijolični angelski žarek predstavlja človekovo preobrazbo in usmiljenje, ki se rodi v njem. Nosilec vijolične angelske svetlobe je nadangel Zakiel, pravijo mu tudi nadangel usmiljenja. Ljudje se nanj obračajo pogosto zaradi napak, ki so jih naredili. Nadangel Zakiel spodbuja k usmiljenju in odpuščanju vsem, ki so nas kdaj prizadeli. Nanj se lahko obrnete, da se ozdravite čustvenih ran, ki so vam jih zadali vaši bližnji. Na pomoč priskoči tudi pri neuspešnih zvezah, da partnerja motivira, da si odpustita vse napake, ki sta jih storila.

vijola-velika2Ko se vam vijolična barva manifestira kot angelsko sporočilo, kar pomeni, da vam vsepovsod skače pred oči in da se radi obdajate s to barvo, je prišel čas notranje preobrazbe. Sedaj imate možnost, da žalost preobrazite v duhovno rast. V vas se prebuja požrtvovalnost, brezpogojna ljubezen in idealizem. Sedaj je čas, ko lahko resnično začutite notranjo enost z vsem življenjem.

Ko vidim človek, ki ga spremljajo angeli vijoličnih odtenkov, vem, da je oseba stopila na svojo duhovno pot in preživlja svojo duhovno preobrazbo.

Meditacija v vijolični barvi služi k odpiranju srca in posledično k usmiljenju in sočutju do sočloveka. Pomaga nam k notranji preobrazbi, da postanemo boljši človek. Priznajmo si svoje napake in naredimo korak dalje k spremembi.

Ko čutite pomanjkanje te barve v vašem življenju oz. si želite spremembe pri sebi, poskusite z meditacijo na vijolično angelsko barvo:

Umirite se in globoko dihajte. Poravnajte hrbtenico, ne glede na položaj, ki ste si ga za meditacijo izbrali. Nato prikličite k sebi angele, da vas z vijoličnimi žarki obsijejo v smer srca in tretjega očesa. Angeli s tem žarkom odpirajo željo po duhovnem življenju in prebujajo dušo, ki nas vodi v smer notranje preobrazbe. Ko najdete v sebi mir in veselje ob vijolični svetlobi, uživajte v tem občutku. Nato počasi odprite oči in bodite odprti za vse, kar vam prinese življenje. Odprte svoje srce možnostim, ki jih imate.

S to svetlobo vam angeli razkrijejo, kaj vse lahko postanete, če ste se pripravljeni spremeniti. Prosite jih, da vas vodijo pri vse odnosih, kjer se vam zatika. Prinašajo vam modrost in moč, da se odločite za spremembo. Vijolična barva vam lahko prinese spremembo v medsebojnih odnosih, napolni vas z milino in sočutjem, da z lahkoto odpuščate vsem, ki so vas kdajkoli prizadeli. Pri drugih vas ne motijo več njihove šibkosti in težavno obnašanje.

Vijolični angelski žarki prinašajo mir in veselje v srce. Napovedujejo spremembo, ki se je prebudila v nas. Odprite se ji.

Če vam je današnji blog všeč, lahko svoje izkušnje in misli delite z mano na moji strani facebook .

Ostale angelske barve:

Angelske barve: rdeča
Angelske barve: oranžna
Angelske barve: rumena
Angelske barve: rožnata
Angelske barve: modra
Angelske barve: zelena
Angelske barve :bela

Slikovno gradivo:www. abstract.desktopnexus.com, www. wallpaperpanda.com

16 komentarjev

  1. Ela pravi:

    Vijolična barve mi deluje kot težka barva. Nosi globok pomen. Osebno imam raje malček bolj lahkotne, vesele barve. Tudi pri duhovnosti. Mislim, da sem v fazi, ko potrebujem veselje, ljubezen in radost pri odkrivanju moje duše.
    Zelo mi je všeč vaše pisanje o angelskih barvah in želim si, da bi še bolj poglobili vaše razmišljanje o njih.

  2. Vita pravi:

    Zanima me če še kdo izvaja meditacije na angelske barve in kako jih občuti.
    Skoraj sem postala “odvisna”od njih. Predstavljajo mi trenutek v dnevu brez katerega dan ni dan. Odvisno od barve so potem občutki, ki me spremljajo.Vse prošnje, ki sem jih položila angelom v roke pa se mi druga za drugo izpolnjujejo.Res niso velike in pomembne, a vseeno jih sprejemam z začudenjem in veseljem. Ima še kdo podobne izkušnje?

  3. Anemone pravi:

    Tudi sama izvajam te t.i. meditacije na angelske barve.Bi imela kakšno pripombo k uporabi besede meditacija, kajti se mi zdi preveč splošna. Ker gre konec koncev bolj za sproščanje in klicanje angelov, a ne bom komplicirala.Meni se zdi uporaba angelskih barv koristna, občutim razliko in se mi zdi, da sem preko barv bolj povezana z angeli.Tako da ja, tehnika je zanimiva, priznam, da se učim kar malo na pamet vseh informacij o barvah in jih poskušam v svojem vsakdanjem življenju uporabljati kolikor je mogoče.Sem veliko bolj pozitivna kot sem bila prej, pa tudi nekaj prošenj se mi je hitreje izpolnilo 🙂

  4. Gaja pravi:

    Vse barve so mi blizu.So ena od stvari ki jih najlažje sprejemam v življenju in ob katerih občutim veselje, radost in moč, da počnem določene stvari.Vijolična je po eni strani res težka barva, vendar v pozitivnem smislu; ima težko moč, duhovno prvino. Marsikoga je strah duhovnosti, ker se ne zaveda, da je to najlepši in najbolj osrečujoč način življenja.Sočutje in usmiljenje nam samo pomagata k razumevanju življenja.
    Še enkrat pohvale k temam angelskih barv. Povsod zadaneš bistvo 🙂

  5. Nataša pravi:

    Tudi meni pomeni vijolična barva duhovnost in mi na nekem nivoju daje moč, da se odločim za spremembo.
    Med vsemi barvami ima prav ta barva največjo moč vibracij.Mnogi je dobesedno ne prenesejo,ker ima visoko frekvenco energije. Kromoterapisti pravijo, da se lahko nekomu,ki ne uporablja svoje kreativne energije, ob izpostavljanju tej barvi zgodi,da postane napet in celo zboli.Na svetu je zelo malo število ljudi,ki so v svoji avri obkroženi z vijolično svetlobo,saj je to barva globoke modrosti,zavezanosti k visokim idealom,plemenitosti,ponosa,spoštovanja do samega sebe,časti in upanja.

  6. Miha pravi:

    Meni so te angelske barve vse po vrsti zanimive. Vsaka barva nosi posebno moč in vijolična je zaradi svoje narave najbolj posebna med vsemi. Nobena ni boljša ne slabša od druge. Vsaka ima svoj namen in pomen in si zasluži spoštovanja.

  7. Pinka pravi:

    Tudi jaz preizkušam te meditacije na angelske barv. Polnijo me z energijo in ljubeznijo.Ugotavljam da res ni tako bistveno kaj točno rečeš temveč da si na začetku čim bolj predstavljaš žarke ker nato pridejo kar sami.Skratka zelo uporabno in jo srčno svetujem vsem, tudi tistim ki drugače ne meditirajo.

  8. Deva pravi:

    Toliko vas hvali te meditacije, da sem jih tudi sama poskusila.Ne znam meditirat, nikoli se tega nisem učila, a sem vseeno se vsedla v mir in nekaj časa dihala. Misli so mi šibale sem in tja, sem rabila kar nekaj časa da sem se toliko umirila, da sem si lahko začela predstavljati svetlobo, ki sije na moje telo. Že tu sme imela težave, ker mi je bilo to zelo težko. Ne znam si predstavljati svetlobe. To me je najprej zelo razjezilo, potem pa se mi je kar naenkrat odprlo. Ne vem ali so bili to angeli a sem na koži začutila viola svetlobo in se v hipu pomirila. občutki so bili pomirjajoči, topli, neverjetno prijetni.Ko sem odprla oči sem se počutila navdahnjeno ves dan.
    To je moja izkušnja. Za katero sem neskončno hvaležna.

  9. Bracken Pepperglow pravi:

    Moja dušna barva 🙂

  10. Verjamem pravi:

    Zadnje čase vidim vse okoli mene vijolično.V sebi čutim,da je pred mano čas sprememb.

  11. Hana pravi:

    S psihološkega vidika spodbuja vijolična barva harmonijo čustev, ki prispevajo k duševnemu ravnovesju in stabilnosti ter harmonijo uma. Povezuje naš duhovni svet s fizičnim. To je njena največja vrlina.

  12. Tujka pravi:

    Zelo so mi všeč vaše angelske barve. Prosila bi še več blogov na to temo.

  13. Nina pravi:

    Ko sem sanjala vse v vijoličnem, sem kmalu za tem srečala svojega duhovnega učitelja. Sanje so bile tako žive in tako močno, da sem si jih zapomnila še dolgo potem. Zato nisem dvomila da mi ne bi napovedovale tega pomembnega dogodka.
    Da dopolnim informacije o tej barvi, je barva plemenitosti, moči, kraljev in duhovnih zadev.

  14. Surya pravi:

    Po mesecih sem se vrnila na ta blog.Nisem ga pozabila, a je bilo eno obdobje brez objav in sem malček obupala nad vsem. Sedaj pa to presenečenje! Super. Polno komentarjev in življenja. Teme so še vedno 1a. Veselim se ponovnega branja in sodelovanje pri komentarjih.
    Moja najljubša barva je vijolična. Velikokrat jo zberem za obleke, okraske in vse v hiši.Ne deluje mi težko, deluje mi toplo. Nekoč sem že meditirala na barve, toda ne na angelske. Bom poskusila kar vsi tako hvalite in poročala, kako je bilo.

  15. Angel pravi:

    Vijola je globoka barva, zato deluje za nekatere tako težko. Tudi duhovnost in angelski svet so na videz zapleteni in nedosegljivi.A ko jim prideš blizu šele vidiš njihovo vrednost. Podobno je z vijolično. Začneš jo ceniti, ko jo začneš razumeti.

  16. Roza pravi:

    Meni pa se je že zgodilo, da sem s kotičkom očesa ujela nekaj vijoličastega. Je bil to moj angel? Zadnje čase imam velikokrat občutek, da me spremlja nekakšna vijolična prezenca. Ima kdo kakšno idejo?

  17. […] Angelske barve: rumena Angelske barve: rožnata Angelske barve: modra Angelske barve: zelena Angelske barve: vijola Angelske barve […]

  18. […] rdeča Angelske barve: oranžna Angelske barve: rumena Angelske barve: modra Angelske barve: zelena Angelske barve: vijola Angelske barve […]

  19. […] rdeča Angelske barve: rumena Angelske barve: rožnata Angelske barve: modra Angelske barve: zelena Angelske barve: vijola Angelske barve […]

  20. […] Angelske barve: oranžna Angelske barve: rožnata Angelske barve: modra Angelske barve: zelena Angelske barve: vijola Angelske barve […]

  21. […] Angelske barve: rumena Angelske barve: rožnata Angelske barve: modra Angelske barve: zelena Angelske barve: vijola Angelske […]