Moj blog

12. avgust, 2014ANGELSKE BARVE-ORANŽNA

Drage sestre in bratje, ko vaše oči pritegne oranžna barva, ko čutite potrebo po njej, ko pride trenutek v vašem življenje, ko se oranžni cvetovi odpirajo pred vašimi očmi, takrat vam sporočamo, da je prišel čas harmonije srca.

Oranžna barva simbolizira notranjo harmonijo, umetniško kreativnost in spolno energijo. Predstavlja razumevanje, modrost, uravnovešenost in ambicijo. To barvo velikokrat povezujemo z zdravjem telesa, saj vpliva na našo vitalnost in z vsem, kar je povezano z našo prehrano. Pomaga nam proti depresiji. Napolni nas z energijo, da se soočamo z različnimi življenjskimi situacijami. Oranžno simbolizira plodnost, spodbuja pretok krvi. Vemo, da se oranžna v spektru barv nahaja med rdečo in rumeno, zato deloma prevzema lastnosti obeh.

Komur se fizično v našem svetu manifestira oranžna barva, kaže, da  je prišel čas, ko z lahkoto sprošča in doživlja svojo vitalnost in energijo. Ob takšnih situacijah postanemo z angelsko pomočjo sposobni dejanj, ki so izven povprečnih meja, dejanj, ki smo jih sposobni opravljati z notranjim mirom in modrostjo. Naše življenje prične preplavljati optimizem, saj prepoznavamo svoje sposobnosti in jih pričnemo uporabljati. V tem času se lahko naučimo izražati svojo ljubezen z radostjo in znamo najti notranjo harmonijo v vsem, kar nas obkroža. Oranžna barva kot angelsko znamenje nam resnično prinaša samo dobro v življenje.

gozdKo pa sama vidim oranžno angelsko svetlobo, vem, da spremlja človeka, ki ves čas nadzoruje svoja čustva. Običajno ima težave z medsebojnimi odnosi in se zelo težko sooča s težavami. Angeli s to barvo zdravijo pred nepremišljenimi impulzivnimi reakcijami, spodbujajo k zaupanju in pozitivnim dejanjem. Po drugi strani pa velikokrat spoznam  preko te barve nosečnico; takrat je oranžna skorajda pastelnega odtenka in s svojo nežnostjo spremlja (bodočo) mamico do poroda.

Ko čutimo, da potrebujemo oranžno barvo v našem življenju, prosimo angele za pomoč. Poskusimo preko angelske meditacije na to barvo:

Najprej poiščite svoj mir, udobno se namestite in pričnite globoko dihati. Ni pomembno, koliko časa potrebujete, da umirite svoje misli in telo. Vzemite si čas za takšne stvari. Nato si predstavljajte dež, ki pada na vas v topli, oranžni barvi. Okoli vas pa angeli, ki vam prinašajo oranžno svetlobo ali pa vas obsipajo s čudovitimi oranžnimi cvetovi.  Prosite jih, naj vam srce napolnijo s harmonijo. Prepustite se jim in počakajte na slike, ki se vam bodo prikazale pred očmi ali različne občutke, ki se vam bodo porodili. Nato jih prosite, naj napolnijo vaše srce s srečo in optimizmom. Naj vas s to barvo očistijo vsega negativnega, kar veže vaše telo. Pred očmi si narišite angele, ki z oranžnimi žarki topijo vse vaše negativnosti. Uživajte v tem!

Ob koncu meditacije se zahvalite za vso pomoč, ki ste jo prejeli in se še nekaj časa prepuščajte miru in ljubezni, ki napolnjujejo vaše telo. Potem pa lepo odprte svoje oči in srce na vsak namig (sporočilo), ki se vam bo v življenju pojavil.

Če pa imate občutek, da še niste pripravljeni na meditacijo v oranžni barvi, stopite korak nazaj  in se za začetek obkrožite z oranžnimi predmeti: meditirajte ne oranžne cvetove, prižgite oranžno svečko, jejte oranžno hrano, oblecite se v oranžna oblačila – karkoli v zvezi z oranžno barvo – vendar počnite vse vedno zavestno in s točno določenim ciljem. Angelske barve so vam vedno na voljo.

Če vam je današnji blog všeč, lahko svoje izkušnje in misli delite z mano na moji strani facebook .

Moji prejšnji blogi na temo barv:

Angelske barve: rdeča
Angelske barve: rumena
Angelske barve: rožnata
Angelske barve: modra
Angelske barve: zelena
Angelske barve: vijola
Angelske barve :bela

slikovno gradivo: www.thehighlanderspoems.com, www.pxleyes.com

 

16 komentarjev

  1. Nataša pravi:

    Dejansko je oranžna barva optimizma, pozitivnih misli in afirmacij.Čim bolj pogosto jo vnašajte v vaša življenja,ker resnično prinaša SAMO dobro.

  2. Anemone pravi:

    V nastanku je zelo lep cikle angelskih barv.Pohvale za dobro delo.

  3. Vita pravi:

    Oranžna je moja barva.Od vseh barv me najbolj pritegne in se mi najbolj pogosto pojavlja pred očmi. Vem, da sem blizu notranjega miru in harmonije, zato hvala za še eno posredno spodbudo mojemu življenju.Polepšala si mi dan.

  4. Mihaela pravi:

    Oranžna me spravlja v dobro voljo in zbuja optimizem. Pogosto se obkrožam s to barvo, ker me nabije z energijo.jo priporočam vsem, ko imajo izpraznjene baterije. Danes poskusim še z zgornjo meditacijo in komaj čakam nanjo.Hvala veš?

  5. Bracken Pepperglow pravi:

    Te meditacije z barvami sploh niso švoh 😉 Po njih sem prenovljena!Delim dalje.

  6. Luna pravi:

    Z veseljem ugotavljam, da so objave postale spret redne! Lepšajo nam to kislo poletje z barvami, ki se izlivajo preko blogov v nas 🙂

  7. Roza pravi:

    Prav navdušujejo me ti blogi na angelske barve. Informacije v njih so zelo uporabne. Pisanje pa kot običajno: Čudovito, milo in polno ljubezni. Hvala.

  8. Pinka pravi:

    Oranžni barvi se preprosto moraš prepustiti. Napoji te z energijo, pravim ciljem in duhovnostjo. Sodi med moje ljubše barve in ne predstavljam si dneva, ko ne bi videla okoli sebe oranžnih cvetova in svečk. Preprosto mora me obrkožati 😉

  9. Jovan pravi:

    Zaradi teh blogov sem se odpravil v knjižnico po literaturo o barvah. Skratka prevzele so me in vsi okoli mene opažajo novo energijo, ki jo izžarevam, skrivnost pa tiči ravno v barvah. super, res hvala z vse.

  10. Hana pravi:

    Mislim da je zelo zanimiva ta razlika ali ti angeli pošiljajo oranžno barvo kot sporočilo ali te angeli z njo zdravijo. Če sem prav razumela, ko gre za sporočilo nam z oranžno pravijo, da smo na poti k notranjem miru.Ko gre za zdravljenje angeli zdravijo naše odnose.
    Kaj pa če jaz vidim oranžne angelske prebliske?

  11. Nika pravi:

    Če vidiš oranžne lučke med meditacijo ali s kotičkom očes vidiš verjetno angele, ki te zdravijo s to barvo. Pomeni, da jo potrebuješ.

  12. Angel pravi:

    včeraj se mi je po meditaciji na oranžno angelsko svetlobo zgodilo nekaj nenavadnega. Ko sem končala to meditacijo (btw po njej sem bila čisto prerojena) je moja 1 in pol letna hčerkica rekla, oranžna, oranžna, oranžna! Gledala sem kaj vidi in kazala je na sobo, kjer sem prej meditirala!

  13. Aleja pravi:

    Angel, kako lepo, da si ta svoj trenutek s tvojo maličico delila z nami. Tako majhni otroci so še neobremenjeni z našim zunanjim svetom in so zato sposobni videti več, kot si mislimo!
    Oranžna je res ena pozitivka med barvami in čim več jo uporabimo vsak dan, da si polepšamo življenje.

  14. Vesna pravi:

    Angel, imaš čudovito deklico.Oranžna barva je nasploh barva otrok in mladosti.
    Veselim se nadaljevanja bloga.

  15. Eden pravi:

    Z veseljem opažam, da so postale objave zelo redna, spletna stran pa živahna kot še nikoli.To mi veliko pomeni, saj me stalno vzpodbujate, da odprem oči in srce angelom.
    Oranžna barva mi je zelo všeč. Ne čutim neke notranje povezave z njo (bolj mi je všeč zelena), a se vseeno obkrožam z njo in vsrkavam njeno energijo. Meditacija na barve je zelo prijetna. Jo priporočam vsem. Je preprosta in močna hkrati

  16. Verjamem pravi:

    Tudi mei ta stran odpira oči za svet okoli mene. Sedaj vidim in opažam stvari ki jih prej nisem nikoli.

  17. […] barve: rdeča Angelske barve: oranžna Angelske barve: rumena Angelske barve: rožnata Angelske barve: modra Angelske barve: vijola […]

  18. […] barve: rdeča Angelske barve: oranžna Angelske barve: rumena Angelske barve: rožnata Angelske barve: zelena Angelske barve: vijola […]

  19. […] angelske barve: Angelske barve: oranžna Angelske barve: rumena Angelske barve: rožnata Angelske barve: modra Angelske barve: zelena […]