Moj blog

5. avgust, 2014ANGELSKE BARVE-RUMENA

Drage sestre in bratje, ko vaše oči pritegne rumena barva, ko čutite potrebo po njej, ko pride trenutek v vašem življenje, ki govori o rumeni svetlobi, ki žari iz vaše duše, takrat vam sporočamo, da je prišel čas razsvetljenja.

Rumen angelski žarek predstavlja razsvetljenje, ki ga prinašajo angeli v človekovo življenje. Nekateri verjamejo, da je ta žarek del metafizičnega sistema angelskih barv, ki ga sestavljajo sedmem različnih svetlobnih žarkov: modra, rumena, rožnata, bela, zelena, rdeča in vijolična. Svetlobni valovi teh sedmih angelskih barv sevajo različna elektromagnetna valovanja, ki prihajajo z vesolja in s katerimi lahko pritegnemo k sebi  angele s podobnim valovanjem. Meni je čisto dovolj misel, da so angelske barve le bolj kreativen način razmišljanja o angelih, ki so jim namenjena različna področja delovanja – vsako področje ima svoj barvo, na podlagi katere se lahko približajo in pomagajo posameznikom.

Rumena barva je barva veselja, duhovnosti in nasmejanosti. Prebuja optimizem in intelekt. Tesno je povezana z duhovnimi energijami in nam pomaga odkriti naša notranja znanja-modrost. Velikokrat vidim angela varuha, ki svojega varovanca osvetljujejo z rumeno barvo, ko ta zapade v negativna mentalna stanja, kot je to recimo depresija. Z rumenimi žarki nežno vpliva na njegove misli.

yellow1Vendar ko pričnemo povsod opažat ravno rumeno barvo, nam angeli s tem sporočajo, da so naše misli »prave«. Med drugim povezujemo rumeno svetlobo z  Jofielom, nadangelom lepih misli. Ljudje se velikokrat obračajo na Jofiela, da ga prosijo za pomoč pri odkrivanju lepote, da se vidijo kot jih vidi Bog in da spoznajo, kako dragoceni so. Pomaga nam najti kreativno inspiracijo, pri premagovanju zasvojenosti in nezdravih misli ter da lažje sprejemamo informacije in rešujemo težave ter odkrivamo radost življenja.

Pred kratkim se je name obrnila oseba z vprašanjem o svoji karieri. Ko sem poklicala njenega angela v pomoč, se je soba napolnila z rumeno svetlobo. Vedela sem, da se nekaj hitro spreminja na tem področju. Po kasnejših pogovorih mi je ta oseba povedala, da je večkrat priklicala k sebi Jofiel in ga prosila za pomoč.

Kaj pa, če čutite pomanjkanje rumene barve?

Poiščite si svoj mir in se udobno namestite. Lahko ležite, sedite, hodite v krogu, kakorkoli vam najbolj ustreza. Samo, da je vaša hrbtenica v vsakem izbranem položaju ravna. Globoko dihajte in umirite svoje misli. Nato si predstavljajte, da se steka po vašem telesu dež živo rumene barve. Vizualizirajte si angele, ki vas obsevajo z rumeno svetlobo. Prikličite Jofiel in ga prosite, da vas z rumenim dežjem »opere« grdih navad, skrbi, zavisti, ponosa in ljubosumja ter da ta čustva zamenja s čudovitimi mislimi in občutki. Ker vaše navade vodijo v dejanja, ki nato oblikujejo potek vašega življenja, naj postanejo pozitivne misli stalnica. Prav vsak dan.

orangeAngeli, ki vam pomagajo z rumeno svetlobo, vam prinašajo modrost, uvid v vsako življenjsko situacijo in sposobnost pravilnega odločanja. S tem darom lahko gledate na svet z božje perspektive.

Rumena barva je tudi barva komunikacije, pomaga vam, da razumete in sprejmete, kar vam drugi govorijo. Ko potrebujemo nov navdih, prosimo angele, naj nas obsvetijo z rumeno svetlobo. Meditacija z rumeno barvo vam odpre lahkotno stran življenja, zmanjšuje stres in napolni vaše notranje baterije, ko postanete utrujeni od vsakdanjih »bojev«.

Rumeno barvo uporabite v vseh možnih oblikah; okoli sebe in v sebi. Vedno z ljubeznijo.

Če vam je današnji blog všeč, lahko svoje izkušnje in misli delite z mano na moji strani facebook .

Ostale angelske barve:

Angelske barve: rdeča
Angelske barve: oranžna
Angelske barve: rožnata
Angelske barve: modra
Angelske barve: zelena
Angelske barve: vijola
Angelske barve :bela

Slikovno gradivo: www.crunchyroll.com, www.blingcheese.com, www.divinegracehealing.co.uk

15 komentarjev

  1. Nataša pravi:

    Rumena barva je dejansko barva komunikacije in naših misli.Sodi med moje ljubše barve in že nekaj časa po tihem razumem,zakaj. Ko vidim rumen cvet, se mi kar odpre srce. Na nek način jo tudi potrebujem v življenju in priznam, da so moja največja težava ravno težke misli in obdobja depresije. Zelo lep napisan blog, kot bi ga pisala meni.Hvala.

  2. Utrinek pravi:

    Že nekaj časa opažam rumeno barvo okoli sebe.oči mi pritegnejo rumene rože, rumene zavese, ko prečkam cesto se ustavi rumen avto … in še in še.Ena mojih glavnih napak je kriticizem, stalno razmišljanje in premetavanje oglodanih misli.Se kar najdem v zgornjem opisu.Res dobro napisano in zelo uporabno!

  3. Nina pravi:

    Tudi meni je tvoje razmišljanje o rumeni angelski svetlobi super.Eno pripombo bi pa vseeno imela; ni opisano, kako naj končam meditacijo na rumeno angelsko svetlobo …Ni pomembno?Je samoumevno? Pač, lepo bi bilo da bi imela en zaključek.

  4. Vita pravi:

    Čudovit blog, čudovita barva, čudovita čustva se iztekajo skozi mene.Iz teh zapisov sem prepričana da bo nekoč nastala še knjiga!

  5. Pinka pravi:

    Sem poskusila že meditacijo na rdečo barvo, sedaj bom poskusila z rumeno. Nina, tudi če ni zaključka meditacije, jo pač zaključi kot se ti zdi. Verjetno je spuščeno, ker konec koncev je stvar izbire, kaj pa vem. Jaz jo vedno zaključim z zahvalo in mirovanjem.Veliko uporabnih idej spremlja tudi današnji blog in hvala Šepetalka angelov, ker “delaš” za nas.

  6. Mihaela pravi:

    Velikokrat pokličem Jofiel, ko potrebujem navdih in pozitivne misli.Tudi sporočilca ji tu in tam napišem.Vedno se mi odzove in pomaga, zato svetujem prav vsem, da se obrnite nanjo, če vidite, da potrebujete njeno pomoč.Zgornji blog je prava mala enciklopedija primerov, ko vam lahko pomaga.

  7. Jovan pravi:

    Ne spoznam se dobro na angelske barve, vendar me vsak blog pritegne in seže poglabljam v temo, ki je vse prej kot banalna.

  8. Miha pravi:

    Barve imajo v našem življenju poseben pomen, deloma se ga tudi zavedamo, odvisno koliko jih uporabljamo v življenju.Se strinjam z Jovanom, to je tema, v katero se človek skorajda mora poglobiti, saj je škoda, da neka moč, ki nas obkroža, ostane neizkoriščena.

  9. Angel pravi:

    Odločila sem se, da bom šla skozi vse tvoje barvne meditacije.Pri rdeči sem se napolnila z energijo. Po rumeni sem bila vsa vzhičena in dobre volje.S srcem v roki čakam nadaljevanje. Neskončno ti hvala.

  10. Ciceron pravi:

    Verjetno sem izjema, a mi tema ne seže v srce. Verjamem, da lahko ločimo angelske naloge po barvi, ki jo sevajo, vendar je toliko teorij kot je barvnih odtenkov. Psihologija barv govori podobno o vplivu njihovih valov na naše možgane, rdeča nas vznemirja, modra nas pomirja. Z obsevanjem z rdečo barvo povečujemo telesno energijo,z modro blažimo vročino. Angeli delujejo na podoben način, a na žalost jih ne zaznavam skozi barvne spektre. Je pa po svoje zgornje pisanje privlačno, saj je ideja vnosa barv v naše življenje zelo lepa, pozitivna in kreativna.Nekateri izmed vas poročate o pozitivnih posledicah meditacije na posamezno barvo, tako da za tistega, ki to želi, deluje.Mene pa preprosto še ni zamikalo k temu.

  11. Aleja pravi:

    Tudi pri rumeni angelski barvi si zadela bistvo, bravo!

  12. Deva pravi:

    Hvala za delo, ki ga opravljaš. Hvala za veliko srce, ki ga odpiraš vsem. Hvala za odgovor ki si mi ga namenila. Hvala Vesolju, da si prečkala mojo pot.

  13. Augustus pravi:

    ob vsebini se mi ježijo dlake na rokah, slikovno gradivo prebuja moje srce in vse čute, ki jih imam … zelo zelo dobro delo.pohvale!

  14. Bracken Pepperglow pravi:

    Rumena,ker te ljubim rumena.Ne vem ali zaradi tega bloga, a že nekaj dni stalno vidim rumene cvetove, se oblačim v rumene majčke, jem rumeno sadje 😉

  15. Anemone pravi:

    Pristavim še svoj komentar: barve me od vedno privlačijo, nekaj sem se že prej ukvarjala z njimi.Znana mi je tudi meditacija na angelsko svetlobo.A moje prejšnje izkušnje so bile drugačne, ker sem bila sama drugačna. Opažam,da je najpomembnejše pri vsem PRISTOP in odprtost, ki jo v svojih blogih pogosto objavljaš. Lahko da je komu vse samoumevno,a ravno s takim pristopom izgubi iskrico, ki bi ga spodbudila da gre dalje.
    V tvojih vodenjih čutim ljubezen, spoštovanje in potrpežljivost, to je tisti plus, zaradi katerega predstavljaš sonce za mnoge izmed nas.Hvala.

  16. […] še: Angelske barve: RDEČA Angelske barve: RUMENA Angelske barve: […]