Moj blog

19. december, 2014HVALEŽNOST

Drage sestre in bratje, hvaležnost je moč razumevanje pravega pomena življenja. Hvaležnost je naš odgovor stvarstvu. In ravno preko hvaležnosti se nam vrača vse dobro in obilje v naša življenja. Ne jemljite tega čustva kot samoumevnega. Ozavestite ga in s tem prikličite vse dobro k sebi.

Čas prihajajočih praznikov nekako sovpada s še eno prelomnico bloga Angelskih sporočil. Današnji blog je namreč stoti za povrstjo. Zato sem si zanj izbrala pomembno temo, ki jo prepogosto jemljemo kot samoumevno, kar pa seveda ni. Hvaležnost.

Moč občutka hvaležnosti je neskončna. Ko bi ljudje vedeli, koliko moči ima v sebi eno tako preprosto čustvo kot je hvaležnost, bi ga v svoje življenje vpeljali kot osnovni steber. Na njem lahko namreč zgradite svojo srečo in obilje. Vsa skrivnost je v tem, da ga odkrijete, ozavestite in uporabljate. Upam, da vam bodo spodnje informacije služile na vaši poti ter pri odkrivanju moči hvaležnosti, ki se skriva v vas.

Hvaležnosti so nas učili že kot otroke. Zlahka čutimo hvaležnost, ko nam je dano nekaj dobrega, vendar ko postane življenje napolnjeno z različnimi izzivi, ta občutek hitro izzveni. Na tem mestu nam lahko pomagajo angeli, saj so sposobni videti širšo sliko naših življenj in vedo, za kaj vse smo lahko hvaležni. Oni na prav vsak trenutek spodbujajo k ljubezni in nenazadnje … k hvaležnosti do življenja.

Untitled-3Vprašajte se, ali ste sposobni čutiti hvaležnost ob branju tega bloga? Ste lahko hvaležni za majhne stvari v svojem življenju? Že to vam veliko pove, kje se nahajate v življenju.

Veliko znanstvenikov, ki se ukvarja z delovanjem človeškega telesa, trdi, da je hvaležnost eno boljših zdravil v življenju. Ta občutek sproži v naših telesih različne pozitivne spremembe … a tega vam ni treba posebej pisati, kajne? Hvaležnost spodbuja k rasti optimizma in pozitivnega odnosa do sveta. Dviguje nam naše osebne frekvence.

Menim, da lahko postanemo v svojem življenju pristno hvaležni na več načinov. Sama gojim hvaležnost iz dneva v dan preko meditacije in pisanja. Redna meditacija mi omogoča, da vidim širšo sliko svojega življenja, različnih situacij. Meditacija me velikokrat spravi na realna tla, me pomiri in pripravi do tega, da gledam na svoj vsakdan bolj umirjeno in zbrano. Gledano iz sedanjega trenutka se nam lahko zdi življenje prezapleteno, a vendar opažam, da ko naredim korak ali dva nazaj in ko preteče nekaj vode oz. časa, razumem, zakaj sem neko situacijo »potrebovala« in začenjam biti zanjo hvaležna.

Angeli nas učijo, da je pravo odpuščanje pravzaprav sposobnost biti hvaležen za določene izkušnje.

Pisanje dnevnika hvaležnosti je ena zelo uporabna metoda, kako spraviti to čustvo pod vsakdanjo agendo. Poskusite začeti pisati; pisati brez presojanja, kolikor mogoče pogosto. Vsak dan pišite, zakaj ste hvaležni. Vsak dan boste odkrili, da je razlogov za hvaležnost vedno več. S tem pa boste v svoje življenje priklicali še in še dobrega. S hvaležnostjo boste odkrili kanal, ki ga imate skritega v sebi in skozi katerega priteka obilje v vaše življenje.

Namerno ali namerno vas bosta vztrajnost in ponavljanje v obliki pisanja pripeljali do številnih stvari, ki vas osrečujejo, pa tudi do tistih, ki vam povzročajo skrbi. Ampak tudi to je pomemben del pri odkrivanja hvaležnosti. Ko boste svoje skrbi spravili na papir, jih boste lažje videli za tiso, kar so in nenazadnje vas bodo le-te pripeljale do občutja hvaležnosti.
Poskusite pisati dnevnik hvaležnosti. Vsaj 10 dni zapored. Praznični čas je idealen čas za izražanje hvaležnosti. Začnite s takšnim dnevnikom ob mladi luni, ki je pred vrati.

Naj obilje preko hvaležnosti steče v vaša življenja.

Hvala vam. Vsakemu posebej. Za vašo podporo. Za vašo zvestobo. Za vašo ljubezen. Za vaše spodbude … Hvala vsem vam. Zaradi vas in za vas je vse, kar naredim.

18 komentarjev

  1. Miha pravi:

    Zelo lepo razmišljanje o hvaležnosti. Razlogov za hvaležnost je neskončno, le mi smo vajeni zahtevati in pričakovati vedno več in več.
    Hvala za vsako besedo posebej.
    Hvala za tvoje delo.
    Hvala za to, ker deliš in kažeš smer.
    Hvala za to, ker si.

  2. Vita pravi:

    Vem, kako sem hvaležna zate in za tvoje delo. Ta hvaležnost je del mene. Tako bi morala biti hvaležna še zs druge stvari v življenju, vem.

  3. Anemone pravi:

    Lepo je, da nas spominjaš za kaj vse smo lahko hvaležni in na moč ki jo dobimo preko tega občutka.Hvala ti, ker na nek način skrbiš za nas.

  4. Nina pravi:

    Pravo sporočilo za pravi čas.
    Hvala.

  5. Pinka pravi:

    Hvaležnost je najtoplejše človekovo čutvo.
    Hvala ti za vsako misel, besedeo ..pikico.
    Hvaa za današnje sporočilo.

  6. Deva pravi:

    Premalo se zavedamo, da si lahko s pomočjo hvaležnosti ustvarimo bogastvo.Hvala ker nas spominjaš tudi na to 🙂

  7. Nikomah pravi:

    Hvaležnost je stanje duha, v kateremo čutimo srčno ljubezen, obenem pa popolno svobodo.

  8. Bracken Pepperglow pravi:

    vav, 100 blogov! kako hitro teče čas … koliko lepega je shranjeno na eni sami strani … hvala 🙂

  9. Ketu pravi:

    Razlogov za hvaležnost je veliko, sploh pri vašem delu.
    Čutiti hvaležnost zahteva nekaj dela, ni tako samoumevna, včasih se je moramo naučiti.Zelo dobri sta primeri preko meditacije in pisanja.Mlada luna pa kot pravite že trka na vrata.
    Hvala vam. Nikoli ne bom nehal biti hvaležen. Preko vaših besed in brez pravega stika z vami sem se naučil več kot v vseh dneh šolanja.
    Sta naš angel na zemlji.

  10. Gaja pravi:

    Se trudim biti hvaležna. Za nekatere stvari sem spontano, za druge se trudim.
    Čestitke za vseh sto blogov. Hvaležnba sem za vsakega posebej 🙂

  11. Vesna pravi:

    Tudi jaz se trudim biti bolj hvaležna za vse, kar mi je dano. Globoko v sebi čutim, da imate prav. Veste, odkar vam sledim je moje življenje bolj bogato v nekem smislu. Vidim več stvari, bolj sem pozitivna. Predvsem pa človekove napake in slabo obnašanje lažje sprejemam. Ne boli me tako kot me je nekoč.
    Pri sebi zelo dobro vem zakaj sem vam hvaležna. So pa druge strani življenje, pri katerih je težje. Vem da mi bo uspelo.

  12. Metuljčica pravi:

    Dejansko učite hvaležnost preko svojih besed, teden za tednom 🙂

  13. Angel pravi:

    Hvala ti Sonce, ker svetiš na nas.
    Hvala ti, ker nam kažeš smer.
    Hvala za danes za včeraj in za jutri.

  14. Utrinek pravi:

    100 blogov. 100 misli. 100 pomoči. 100x hvala.
    🙂

  15. Jovan pravi:

    Čestitke in zahvale za 100 blog.
    Biti hvaležen za življenje in prav vse, kar nam prinese je blagoslov, saj pomeni, da znam sprejeti in oprostiti marsikatere rane, ki so nam jih zadali naši bližnji.
    Resnično sem hvaležen za marsikaj. Za neke stvari se moram potruditi in še učiti. A za vaše delo ni niti malo težko biti hvaležen …

  16. sixty pravi:

    Napisali ste nekaj najlpšega in nekaj najbolj resničnega, kar ste lahko: odpuščanje je prava hvaležnost …
    Čestitke za vaš stoti blog. Hvaležna sem in čutim moč, ki mi jo hvaležnost daje.
    Blagloslovljene praznike!

  17. duška pravi:

    Le redko kaj napišem na ta blog, kajti takrat, ko kaj napišem, to napišem iz moje duše in srca. Draga naša šepetalka, hvala Vam za ta čudoviti blog in angelske nasvete, ki nam jih na razumljiv način interpretirate, hvala Vam, da ste to kar ste in hvala Vam, da nam osvetljujete naše poti z soncem in angelsko svetlobo.

    Želim Vam vse najlepše in še enkrat HVALA, kajti z branjem vašega bloga, sem na dobri poti, da spremenim svoja prepričanja in da najdem končno svetlobo na koncu tunela…

  18. […] pomemba postaja mojega vsakdana je hvaležnost. Ne morete si predstavljati moči hvaležnosti, dokler je ne dokončno vpeljete v svoje življenje. […]

  19. Nika pravi:

    Z novim letom sem začela pisati zahvale na listke papirja predenj grem spat. Shranjujem jih pa v škatlo. Včasih tega ne naredim in se zahvalim v mislih. Sprva sem mislila, da bi zahvale začela prebirati v dneh, ko sem slabe volje, a je listkov enostavno preveč. Ko se zahvališ za eno stvar, se mi v glavi odpira še 10 drugih zahval. Čudovit občutek.

    Hvala za čudovit blog, tako kot so čudoviti tudi ostali. <3