Moj blog

6. februar, 2015DUHOVNE PRAKSE

Drage sestre in bratje, duhovne prakse so tehnike, ki s časom postanejo vaše vsakdanje navade. Omogočijo vam osebni razvoj, rast in izpolnitev svojega poslanstva. Poiščite tiste prave za vas in prepustite se življenju, da vas preko njih pripelje do cilja.

Danes bom govorila o tem, kako združiti naše vsakdanje življenje z duhovnostjo. Vsi moramo delati, da lahko živimo, vsi se srečujemo s takšnimi ali drugačnimi izzivi na naši življenjski poti. A vendar je dobro, da imamo pred sabo sliko, kjer vemo, da ni tako pomembno, kaj v življenju počnemo, temveč kako to počnemo. Poleg opravljanja neke socialne vloge (recimo matere, uslužbenke, žene, hčerke, sosede, ..), se moramo zavedati, da smo veliko več od identitete, ki jo prevzemamo. Razlika med nami ni v družbenem ali socialnem vidiku, temveč v našem odnosu do življenja. Danes vam želim predstaviti svoje duhovne tehnike, ki mi hkrati pomagajo pri prizemljenosti, čuječnosti ter duhovni povezanosti z angelskimi sferami. Če sem natančnejša, so ravno duhovne prakse tiste, ki me povezuje z angelskim svetom in mi odpirajo poti v duhovni svet. V vsem ostalem sem čisto vsakdanja oseba, ki živi na zemlji v normalen svetu. Vsa skrivnost je v mojih navadah – duhovnih praksah.

Kot že rečeno me od ostalih ljudi najbolj ločijo duhovne prakse, ki jih vključujem v svoj vsakdan. Prva je vsekakor meditacija. Vsak, ki se resno poda na duhovno pot, se bo prej ali slej srečal z njo. Vendar bodite pozorni, meditacija je stanje. Vse kolobocije okoli pravih tehnikah jo na nek način uničujejo. Meditacija ni težka ali zapletena. Je zelo preprosta. Vzemite si čas in zadihajte preden zjutraj vstanete iz postelje. Pojdite na sprehod. Vse v vašem življenju je lahko prava meditacija, če ste le čuječi in pozorni. Predvsem pa odprti. Poslušajte svoje dihanje. Vzemite si čas zase vsak dan, naj vam postane meditacija navada. Že po kratkem času, ko jo boste vpeljali v vaše življenje, boste videli razlike: povečala se vam bo pozornost, osredotočenost in zavedanje sedanjega trenutka. Vse, kar delate na duhovni sferi vašega življenja, se bo zrcalilo v vašem vsakdanu.

touhouŠe ena pomembna praksa, ki mi pomaga pri duhovni rasti, je branje. Sicer ne gre za new age duhovne vsebine, kot bi si lahko večina mislila. Navdihujejo me vedski zapisi in verjetno jih bom prebirala do svoje smrti. Berite, berite, berite. Vse, kar vas zanima. Bodite aktivni in hkrati pozitivni v svojih mislih. Pojdite v knjižnico ali knjigarno ter se prepustite svoji intuiciji. Ne bo vas pustila na cedilu. Naj bodo vaše misli napolnjene z navdihom, ne skrbmi in strahom. Širite svoje obzorja. To je pomemben korak na poti vsakogar.

Naslednja pomemba postaja mojega vsakdana je hvaležnost. Ne morete si predstavljati moči hvaležnosti, dokler je ne dokončno vpeljete v svoje življenje. Bolj pogosto ko ste v stanju hvaležnosti, več dobrih stvari kličete k sebi. Poskusite pričeti in zaključiti vsak dan s hvaležnostjo. Dober način je tudi vodenje dnevnika hvaležnosti. Ko pišete bodite pozorni na svoje dihanje. Sprostite se in dopustite da pride do spontanega pisanja. Preko teh občutkov boste povzročili velike in pozitivne spremembe v vašem življenju.

greenVerjetno to ni neka prava tehnika, a povezanost za naravo igra pomembno vlogo v mojem življenju. Čas, ki ga preživim v naravi je čas zdravljenja, prizemljitve in odpiranja srca. Narava je eden večjih pomočnikov, ki ga imam na svoji duhovni pot. Tudi če živite v mestu, poiščite drevo, doma kakšno enolončnico. Poleg rastlin lahko prinesite v svoj dom tudi kristale, dišave … podobno lahko storite tudi na svojem delovnem mestu. Prinesite košček narave v prostor, v katerem preživiti 8 ur dnevno … zgleda preprosto in naivno, a vedite, da imajo tudi rastline in minerali svojo moč, ki jo kažejo šele na dolgi rok.

Seveda igra največjo vlogo v mojem življenju povezovanje z angeli. Zato vam polagam na srce, bodite pozorni na znamenja. Vse Vesolje vam preko določenih sinhronosti sporoča, kje je vaša pot. Samo odprti morate biti. Pozabite na svoje vsakdanje skrbi, nehajte biti stalno osredotočeni samo nanje. Ko boste lahko premaknili pogled stran od vašega centra življenja – misli – boste videli na vsakem koraku tisto pravo vodstvo, v pravo smer. Vse gre vedno v smeri vašega napredka. Samo sprevideti morate to. Odprite svoje oči in svoje srce. Prosite in pričakujte na znamenja.

O zavedanju sedanjega trenutka sem že veliko pisala. To je edna pomembnejših maksim osebne rasti. Vedno se zavedajte svojega dihanja in svojih misli. Živite sedaj svoje življenje in ne vaših spominov ali upov za prihodnost.

Na zadnje mesto, vendar ne v smislu pomembnosti, postavljam ljubezen. Ljubezen do sebe, do bližnjih, do življenja. Zavedam se, da ni lahko, vendar je to edina pot do našega cilja. Vedno se vprašajte, ali reagirate na podlagi strahova ali ljubezni. Vedno ko bo odgovor ljubezen, stopite korak dalje. V nasprotnem primeru se vstavite, zadihajte in pojdite še enkrat skozi duhovne prakse, ki vam pomagajo. Verjamem, da vam bodo vidno pomagale, če jih boste le vpeljali v vaš vsakdan.

slikovno gradivo: animegalleries.net, jootix.com,  background-pictures.picphotos.net

7 komentarjev

  1. Miha pravi:

    Veličastno, z eno besedo povedano. Kar si spravila v nekaj odstavkov je res veliko in hkrati preposto. Živeti preprosto, a v skladu sam s sabo, je skrivnost vsakega življenja na pravih temeljih. Všeč mi je tudi ideja, da daje povezave, kjer si lahko podrobneje preberemo o temah, ki jih mogoče ne poznamo dobro ali pa se jih splača prebrati znova.
    Še enkrat čestitke, kajti ni samo znanje, ki ga deliš, ampak tudi energija, ki seže dobesedno skozi telo in pride v srce. Vsaj zase lahko tako rečem.

  2. Bracken Pepperglow pravi:

    Copy paste od Mihe. 1a blog z vsem, kar človek RES potrebuje.Cmok vsem!

  3. Nataša pravi:

    Tudi zame je današnji blog vsekakor eden h katerem se bom še vračala … 🙂 Hvala, duša moja!

  4. Vita pravi:

    Tudi meni se zdi ta blog prelep. Mislim, da sem prebrla prav vse povezave ki si jih naredila iz njega in še enkrat podoživela in se spomnila stvari, ki mi veliko pomenijo. Hvala.

  5. Sonce pravi:

    Poslušati svoje srce je včasih težko. A strah vem kaj je zato ne bi smelo biti več tako težko prepoznati tudi svoje srce. Kjer je ljubezen, tam ni strahu. Kjer je strah, tam ni ljubezni. Same navdihujoče misli za te mrzel zaključek tedna. Hvala ti!

  6. Ketu pravi:

    Zelo lep blog, a so komentarji blokirani že od petka in ne dovolijo objave. Zakaj to?

  7. Renee pravi:

    Meditacija pomeni vzeti si trenutek samo zase.
    Hvaležnost: Ne sme nam biti vse samoumevno, ko si hvaležen za malenkosti v življenju,bolj opaziš življenje okoli sebe