Moj blog

19. september, 2013MOČ MISLI

Drage sestre in bratje, spoznajte moč misli. Spoznajte svojo moč. Bodite budni, zavestni pri vsem, kar počnete. Na ta način boste lahko odkrili moč, ki je v vas. Bodite pozitivni do življenja in vseh živih bitij. Postanite gospodar svojih misli, svojega življenja. In vrata se vam bodo odprla.

V današnjem blogu se bom obregnila čisto praktičnega vidika obvladovanja uma. Kajti, če se resnično želimo premakniti višje po duhovni lestvici, moramo najprej zgraditi trdno osnovo, na kateri bomo rasli. Izkušnje so me naučile, da je eden temeljnih stebrov osebne rasti ravno obvladovanje misli – prepoznati moč misli.

In kako začeti?

Prvi korak je, da nam pride v navado, da usmerimo um vselej v tisto delo, ki ga ravno opravljamo, in to velja za vsa dela, ki jih moramo čez dan opraviti. Večina ljudi, ki začne vaditi koncentracijo in meditacijo, ne ve, da so rezultati teh kratkotrajnih mentalnih vaj v veliki meri odvisni od tega, kako krotijo um in ga uporabljajo v ostalem delu dneva. Če pustimo, da nam misli begajo, medtem ko opravljamo običajno vsakdanje delo, se tudi med meditacijo ne moremo zbrati, ker se um preprosto navadi begati in njegove težnje ni mogoče na hitro premagati med kratkim časom meditacije. Zato se najprej navadimo, da se vsakega dela lotimo s popolno zbranostjo, da mu torej ne posvečamo samo delne pozornosti, ne glede na to, ali je delo pomembno ali ne. Tudi če kuhamo ali se s kom pogovarjamo, mora biti naš um vedno usmerjen samo v naše delo.

Naš um naj spremlja vsako dejanje, ki ga v življenju moramo opraviti. S to navado ne bomo izboljšali samo svojega dela in kvaliteto življenja, postali bomo namreč gospodar svojega uma, ki je med drugim tudi glavni cilj, ki si ga mora postaviti vsak, kdor se odloči za duhovno rast.

Angelski_vrt_2

Drugi korak je stalna izbira med mislimi, ki želijo vstopiti v um. Naučiti se moramo razlikovati pozitivne in negativne misli in biti sposobni odgnati vsako misel neželene narave. Kadar slaba misel poskuša vstopiti v naš um, je najbolje, da um takoj obrnemo k neki drugi, najboljše lepi in plemeniti misli. Um lahko hkrati misli samo na eno stvar, zato že preusmeritev pozornosti čisto naravno odstrani prvo misel. Nikakor pa se z mislijo ne smemo boriti tako, da se z njo ukvarjamo, kajti s tem ji prilijemo dodatne moči in jo še težje izženemo. Moč misli sega nad naše predstave.

Če tako delamo daljši čas, nam bo razločevanje prišlo v navado, um bo avtomatično odganjal zle misli, zato ne bo več potreben zavesten napor, da bi jim branil vstop.

Za zaključek še misel mojega angela, ki me stalno povzdiguje h globljemu delu: »Nobeno zlo od zunaj, te ne more prizadeti, če ni že v tebi nekaj, kar se temu zlu lahko oglasi. Človek, ki si niti malo ne želi alkohola, se lahko mirno in neprizatedo sprehaja med pijanci, medtem ko je za osebo, ki sicer ni vdana pijači, a nosi v sebi latentno željo po njej,lahko zelo tvegano. Očisti svoje misli in bodi do zla pozitivno naravnana. Tako boš s svojo višjo vibracijo počasi dvignila vsako vibracijo, s katero boš prišla v stik«.

Moj izziv

Vsak dan poskusite biti zbrani pri vsakem najmanjšem delu, ki ga opravljate. Počnite to zavestno. Vem,  potrebno je veliko truda za dosego tega cilja, a rezultat je vreden vsega trdega dela!

Slika1: The fallen angel

Slika2: Fallen angel art

4 komentarji

  1. Vita pravi:

    Ta stran je pravo odkritje! V eni sapi sem prebrala vse tvoje bloge.Zadeli so me v živo! Nestrpno pričakujem nove objave. Lp

  2. Miha pravi:

    Se popolnoma strinjam s tabo. Brez da bi si očistili misli, ne moremo napredovat. Dobro napisano.

  3. Aleja pravi:

    Tudi meni je ta stran super. Moč misli pa je itak poglavje, ki ga mora vsak predelati enkrat v lifu. Res krasno napiano.

  4. Fallen Angel pravi:

    Amen 😉

  5. […] Moč misli 1, Moč misli 2, Življenjska moč. […]