Moj blog

14. maj, 2014IZVIR ŽIVLJENJSKE MOČI

Drage sestre in bratje, izvir življenjske moči leži v vas samih. Ko odkrijete, kdaj se odpre, ste odkrili neusahljivi vir energije, s katero lahko spremenite sebe in okolico. Zakaj ne bi živeli z energijo, ki jo potrebujete v življenju? Zakaj ne bi živeli v sedanjem trenutku?

V prejšnjem blogu sem pisala o sedanjem trenutku in neskončni moči, ki ga nosi v sebi. In kaj je pravzaprav moč? Moč je energija, ki se prelevi v dejanje. Dejanje je gonilo sprememb in napredka. Zato je tako pomembno razumeti, od kod energija priteka in kam se izteka.

Življenje postane zelo preprosto, ko spoznamo, od kod črpati energijo zanj. Če vam sedanji trenutek ne pomeni nič, če ne razumete, da nosite v sebi neskončno moč , če se le osredotočite in odločite –  ste v resnici brez moči. Moč črpamo, ko se zavemo, da živimo sedaj, ko začutimo življenje, ki teče skozi nas, ko se zavedamo zraka, ki vstopa v naša pljuča in bitje svojega srca. Takrat se zavedamo sebe in v točno v  tistem (tem!)  trenutku lahko črpamo neskončno moč iz Vesolja. To moč moramo nato preusmeriti v dejanja, kajti samo dejanja lahko privedejo do sprememb znotraj in zunaj nas. Delo, delo in še enkrat delo – na svet smo prišli delat in se učit – seveda je del življenja tudi užitek in počitek, a kaj ko pri večini nista posledica dela temveč način bivanja.

angel-girlZ delom pa ne mislim samo na fizično gibanje, temveč tudi na delo na mentalnem področju. Vsak, ki stremi k spremembam, mora z močjo, ki jo premore, najprej spremeniti svoje misli in šele nato pristopiti k dejanju. Tudi za spremembo starih miselnih vzorcev potrebujemo moč. Več o moči misli si lahko preberete v teh blogih:

Moč misli 1Moč misli 2Življenjska moč.

Za povečanje življenjske energije moramo ujeti sedanji trenutek, ga resnično doživeti in nato nadaljevati z novim načinom bivanja. Kajti od malega nas že učijo, kako »ne živeti« v sedanjem trenutku, kako misliti na prihodnost in preteklost, pa čeprav ne obstajata več/še. Na novo začnimo odkrivati sedanji trenutek, tudi preko stvari, ki jih imamo radi oz. jih ljubimo. Ljubimo lahko namreč samo v sedanjiku … najlažje bomo preko ljubezni odkrili skrivnost bivanja, le počnimo stvari, ki jih ljubimo!

Slikovni viri: http://beautiful.coolphotos.in/pictures/Angel-Girls-wallpapers-1_beautiful-angel.html, http://abstract.desktopnexus.com/wallpaper/553036/

 

13 komentarjev

  1. Vesna pravi:

    Hvala za razumljivo razlago narave črpanja energije, marsikaj moram še v glavi pošlihtati,a vem, da delam prav.

  2. Nikomah pravi:

    Krasna opomba; da lahko ljubimo samo v sedanjosti.Tako resnična in tako nesamoumevna.Preko ljubezni črpamo življenjsko moč, vedno se vse prične pri ljubezni in konča pri njej.

  3. Slepa pega pravi:

    Zakaj zgelda vse tako enostavno, ko prebiram, ko pa živim življenje delam vse narobe? Zakaj lahko čutim tu ljubezen, ko pa stopim na ulico je vse vedno sivo?Zakaj ne morem iz svoje kože, čeprav prejemam toliko navdihov od vsepovsod?

  4. Nataša pravi:

    Glej, mislim da nisi edina pri svojih občutjih Slepa pega.Eni dnevi so boljši, drugi malo slabši. A že to, da prejemaš navdihe, da razumeš zgornje besede, da jih sprejmeš za svoje so znak, da si na poti. Samo še malo potrpljenje potrebuješ. Veš, da smo vsi s tabo!

  5. Miha pravi:

    Slepa pega: zdaleč nisi edina pri svojih občutjih. Vsi imamo svoje boljše on slabše dneve, svoje vzpone in padce. Nič novega za iskalce luči, malo potrpljenja, zaupanja in verjemi, nič ne bo več nemogoče.

  6. Slepa pega pravi:

    Hvala obema za spodbudne besede.

  7. Minotaver pravi:

    Mogoče bi bilo dobro pripisati, naj si bralci preberejo prejšnjo objavo, saj gre v tej za nadgradnjo prejšnje.
    Ponovno ste se prekosili v svojih mislih. V šoli so nas učili marsikaj, a da lahko ljubimo v le v sedanjem trenutku in da lahko prek ljubezni začutimo ta skrivnostni zdaj, je nekaj, kar bi se morali naučiti pred svojim 50. letom.

  8. Vita pravi:

    Energijo črpam iz stvari, ki jih počnem z ljubeznijo.

  9. Luna pravi:

    Takšne stvari kot so zgoraj napisane mora človek začutiti. Ni dovolj o njih brati in razmišljati. Ali se te dotaknejo in veš, da je to prava smer ali pa jih samo prebereš, si rečeš kako lepo in greš dalje …

  10. Pinka pravi:

    Mene se besede na tej strani vedno dotaknejo in to zelo globoko.Ne vem ali je za to kriva Šepetalka ali pa zaradi tem, ki jih pokriva. In ne ostane samo pri občutkih in razmišljanjih, te besede so mi navdih in z dneva v dan se trudim, da bi živela po njih!

  11. Lethe pravi:

    Všeč mi je, ker ne izpustite poudariti, kako pomembno je delo.

  12. Meta pravi:

    zveni zelo preprosto vse skupaj, a običajno so najbolj preproste stvari najbolj učinkovite.Kdor živi v sedanjosti črpa vso moč vesolja vase. Tak je zakon narave, ki pa je večjemu delu ljudi neznan

  13. Fallen Angel pravi:

    Dober zapis, ni kaj. Zdaj, kdor je hotel razumet, je razumel …