Moj blog

10. november, 2022DRUŽINSKA KARMA

Drage sestre in bratje, družinska karma je tista temna stran vse družine, ki se običajno manifestira v ponavljajočih shemah, situacijah, obsesijah ali nezavednih reakcijah. Vsakdo, ki vstopi na duhovno pot, se mora prej ali slej soočiti z njo. 

Duhovna pot nas vedno pripelje do točke, kjer se moramo soočiti z našo senčno platjo; torej tistim delom sebe, ki ga ne znamo ljubiti in ga zavračamo znotraj nas. V tej temini naše duše se pa ne srečamo smo z našo nezaželeno platjo, temveč tudi z vso prtljago, ki jo poznamo pod imenom družina.

Vsaka družina ima svoje neprijetne skrivnosti, ki jih skrbno skriva tudi pred svojimi člani. Prav te skrivnosti so pogosto mostovi, ki držijo preko občutkov krivde in soodvisnosti skupaj vso družino. Ta mračna povezanost se lahko vleče skozi generacije, mnogi jo poznamo pod svetopisemskim pojmom »tvoje grehe bo plačevalo vse tvoje nasledstvo«.

V tej družinski skrivnosti, ki si jo delijo med seboj člani družine, se pogosto dogaja, da prevzemamo senčne plati drug drugega. Običajno nosijo otroci senčno plat njihovih staršev in prav zaradi tega je konflikt starši-otroci običajno veliko večji kot med dedki in vnuki. Otrok odrašča znotraj psihičnih energij njegovih staršev. Potlačena senčna plat staršev prevladuje iz ozadja, otroci pa jo hitro prevzamejo nase. Starši lahko seveda tudi nevede projicirajo senčno plat na svoje otroke, zdaleč od tega da bi bilo to projeciranje namerno.

Lep primer so recimo starši, ki ne znajo pokazati svojih čustev in zato »prestavijo« prikrito občutljivost v svoj senčni del, ki ga nato kanalizirajo v svoje otroke. Otroci zato postanejo hiperobčutljivi – na ta način izražajo senčno plat njihovih staršev. To je samo en primer, kako se senčna plat staršev manifestira pri otroku. Pra zato je treba presekati verigo, ki nas veže z našo družinsko karmo.

Te sheme se podzavestno prenašajo iz generacije v generacijo. Samo ko jih prepoznamo in jih zavestno sprejmemo, lahko razbijemo to verigo, ki nas veže znotraj družine. Ko enkrat presekamo to verigo, ne ozdravimo samo sedanjosti, obenem ozdravimo preteklost in prihodnost.

Mnogi trdijo, da poznajo svojo družinsko karmo, a je zato niti zdaleč ne uspejo rešiti. Tu bi želela poudariti, da je prvi korak zdravljenja družinske karme v poznavanju mentalne ali čustvene sheme, ki ustvarja trpljenje, medtem ko je drugi korak v zavestnem razumevanju in opazovanju celotne situacije. Nekdo, ki doživlja neuspeh za neuspehom, ker je to del družinske mentalne sheme, se ga ne bo osvobodil, ker ga je »opazil«. Zdravljenje karmičnih shem poteka z dnevnim opazovanjem sebe in starša/sorodnika, ki nam je to shemo prenesel.

Ozaveščanje je skratka edino orodje za psihološke sheme, ki nas omejujejo. Predstavljajte si, da svetloba ozaveščanja vstopi v temino senčne plati in jo začenja spreminjati. Največja napaka, ki jo počnemo, je da mislimo, da so pomembna samo naša dejanja in pozabljamo na pomen in moč opazovanja ter čuječnosti.

Preko prave čuječnosti šele lahko opazimo naše kompulzivne potrebe, ki nas vodijo v ponavljanje družinske karme; recimo neuspeha.

Pri družinski karmi je zelo pomembna vloga t. i. črne ovčke znotraj družine, ki kaže na osebo, na kateri sloni vsa senčna plat celotne družine. Na podlagi tega, kako delujejo podzavestne sile, je običajno to najbolj občutljiv član družine, na katerega se zgrinja vsa nakopičena karma.

Ker je črne ovčka družine običajno najbolj poduhovljen člen znotraj družine, je zato tudi pod zunanjim pritiskom družbe in ne samo pod družinskim. V svoji podzavesti nosi vse družinske skrivnosti, pa čeprav se tega ne zaveda vedno. A prav ti posamezniki so tisti, ki imajo moč, da se soočajo s senčno platjo svoje družine in jo nato spremenijo.

Tisti, ki ga želijo izgnati iz vasi, je največkrat tisti, ki lahko prinese zdravljenje v vas. Razumite zato svojo družinsko karmo kot odgovornost in ne kot breme.

30 komentarjev

  1. Hana pravi:

    Kako sem se prepoznala v črni ovčki družine to ni res … Izgnana iz črede in edina ki se zaveda družinske karme. Hvala ti ♥️

  2. Zvezda pravi:

    Zelo dobro napisano in razloženo. Starši zrcalijo na otroke tisto, česar pri sebi ne sprejmejo. Zdi se mi, da smo vsi tukaj neke črne ovčke družine. Drugače nas te teme ne bi zanimale ??

  3. Nika pravi:

    Hvala za razmislek, ki mi ga odpiraš s tem blogom. Zase bi trdila, da sem bolj bela ovčka družine, ki išče rešitve za skupne težave ❤️?

  4. Tina pravi:

    Meni je super ta blog ob pravem času za to, kar se mi dogaja … Hvala iz ?

  5. Miha pravi:

    Izvrstno napisano. Hvala!

  6. Kati pravi:

    Hvala ? Sem se 100% našla v tem zapisu.

  7. Nataša pravi:

    Hvala za čudovito vodstvo in misli ?

  8. Maja pravi:

    Moja družina je moja karma. Hvala za izredno vodstvo ?????

  9. Jana pravi:

    Ko bi le lahko prisilila vse moje družinske člane, da preberejo ta zapis. Hvala za vse kar daješ ❤️

  10. Ketu pravi:

    H V A L A
    Kot bi bral svoje življenje

  11. Veronika pravi:

    Vedno bolj mi odpiraš oči.
    Hvala ❤️❤️❤️

  12. Tinkara pravi:

    Neskončna hvala ??? Tudi zame so vsi ti blogi dragoceni zakladi, ki mi služijo zares razumeti moje življenje in kaj se mi dogaja.

  13. Brina pravi:

    Hvala za vse tvoje delo. Posebej današnje. Ta blog je ena velika sinhronost zame in mi kaže da je prišel čas, da se soočim s svojo družinsko karmo.

  14. Mitja pravi:

    Začenjam z enim globokim HVALA. Zdi se mi kot da bi pisala meni in opisovala moje življenje. Že leta nemo opazujem družinsko shemo ki jo ponavljam v neskončnost. Nisem pa se še začel stalno opazovati ki je v resnici edino ki mi lahko pomaga ugotoviti kako presekati neskončno verigo moje družinske karme.

  15. Cinik pravi:

    Človek ne more po tem branju mimo ene posebne zahvale za avtorico tega zapisa. V tako kratkem zapisu si uspela zbrati vse informacije, katere štejejo za osvoboditev od družinske karme.
    Družinsko karmo bomo rešili, ko nas bodo najprej izgnali iz vasi in nato sprejeli nazaj, ker bomo edini ki jih bomo znali pozdraviti življenja katetega so si ga ustvarili.

  16. Manuela pravi:

    Hvala za tvojo pomoč ??????????

  17. Karolina pravi:

    Jaz sem črna ovčka družine. Tudi družba me vidi kot drugačno in čudno. Se pa zavedam da je zdravilo prav v tem mojem izgnanstvu, ki ga živim zdravilo ??

  18. Aleja pravi:

    Hvala ???
    A tem blogom si me osvobodila velike teže z mojega srca ?

  19. Renata pravi:

    Hvala za prelep blog in za vse komentarje ?????

  20. Petra pravi:

    Hvala ❤️
    Čudovito vse skupaj ?

  21. Diana pravi:

    Hvala za sporočilo ki ga širiš ?

  22. Mihaela pravi:

    Mislim, da je tukaj vse napisano : v blogu in med komentarji. Torej mi ostane samo en srčen HVALA ?

  23. Nikita pravi:

    Hvala, ker mi širiš moja majhna obzorja ⭐??

  24. Nina pravi:

    Hvala za vse ?
    Družinska karma je tema, ki se je rada izogibam tudi pri moji duhovni rasti. Preprosto boli preveč!

  25. Stardust pravi:

    Krasen blog Šepetalka! Tvoje besede resonirajo z mnogimi dušami in so v veliko pomoč. Tvoja prezenca je tako za nas vse neprecenljiva. Hvala, da si!

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.