Moj blog

16. november, 2021NOTRANJI KONFLIKTI

Drage sestre in bratje, notranji konflikti nastanejo, ko v istem trenutku občutite nasprotujoče tendence v obliki impulzov, čustev ali prepričanj. Gre za notranji boj med tem, kar čutite in tem, kar mislite. Zaradi notranjih konfliktov ne smete trpeti, morate jih razrešiti.

Notranji konflikt nastane, ko se srce in um postavita drug nasproti drugega. Recimo, ko srce želi nekaj narediti, a ga um pred tem blokira. Dober primer je tudi ko želimo odpustiti, a srce tega ne zmore. Do notranjega konflikta pride tudi, ko občutimo, da je nekaj prav in v istem trenutku občutimo, da je ta ista stvar narobe. Vse to zbuja znotraj nas večjo ali manjšo anksioznost.

Naše srce ima svojo inteligenco, ki je vezana na intuicijo. A ker odraščamo v družbi, ki daje prednost izključno umu, je naravno, da nastane posledično v srcu zmeda. Zelo lahko je slediti samo mislim, ubogati zunanjim ukazom in logično načrtovati svoje življenje. A naša srca imajo svojo inteligenco, ki ne deluje kot inteligenca, ki ji vsi sledijo. Inteligenca srca nima jasnih pravil in prav zato je naša naloga, da sami poiščemo sozvočje s tem našim notranjim glasom, ki je v večini primerov tisti, ki nas najbolj zmede.

Racionalna inteligenca nam pomaga zgraditi naše življenju, daje mu neko strukturo, smer in praktična pravila. Ko sledimo samo racionalni inteligenci in ignoriramo vse, kar nam govori srce, živimo življenje brez duše, lažno in nezadovoljujoče. A po drugi strani, če ne sledimo umu in poslušamo samo srce, živimo v popolnem kaosu. Jasno je, da v življenju potrebujemo ravnotežje med obema. Naučiti se moramo prisluhniti tako srcu kot umu. V večini dajemo prednosti samo enemu in to je tisto, kar nam povzroča notranje konflikte.

Notranji konflikti nastanejo, ker nam manjka ravnotežje med srcem in umom. Naše srce govori nekaj, medtem ko um nekaj čisto drugega; oba sta istočasno zelo glasna. Ko naša dejanja niso v skladu z našimi vrednotami, se pojavi nato občutek nelagodja, krivde ali celo sramu.

Razlogov za te konflikte ni malo. Prva so prav gotovo prepričanja, ki smo jih podedovali s strani naših staršev, sledi religija, vrednote in ideali družbe -več te navlake imamo, več možnosti je, da bomo doživljali notranje konflikte.

Vprašanje je, kako najti mir in jih premagati. Najprej je treba poznati glavni razlog za nje. Kot sem napisala so to običajno naša prepričanja, želje in pričakovanja – skratka naše misli. Za osvoboditev notranjih konfliktov moramo najprej spoznati, da so razlog za našo bolečino naše misli. Misli, v katere verjamemo, namesto da bi jih prepoznali za to, kar so: energija znotraj naših možganov. Ali lahko kontroliramo svoje misli? Če bi jih lahko, bi vsi izbrali samo pozitivne misli. Pomislite, ne vemo niti, katera bo naša naslednja misel, saj se le-ta porodi spontano. Če ne moremo kontrolirati svojih misli, kako jim lahko dajemo tako veliko pomen?

V kolikor uspete zares razumeti, kar sem napisala, se bodo vaše miselne blokade začele druga za drugo podirati. Usedite se v miru in začnite opazovati svoje misli. Kontroliramo mi svoje misli ali naše misli kontrolirajo nas?

Poleg tega spoznanja, vam bi lahko pri razreševanju notranjih konfliktov pomagalo, da se naučite ločiti intuicijo od strahu. Intuitivni glas srca je zelo jasen, močan in ni čustven. Medtem ko je glas strahu nejasen in poln čustev. Naučite se razločevati ta dva glasova, saj nastajata zmeda in konflikt velikokrat prav na tej točki.

Ko pridete naslednjič do notranjega konflikta se vprašajte: – Na dolgi rok, kaj je najbolj modro narediti? Ko pri naših odločitvah prevladuje naše srce, se odločamo brez premisleka in tehtanja. Tu mora vstopiti v odločanje tudi um, s katerim poiščemo širši pogled na situacijo. Z omejeno zavestjo, ki jo imate v danem trenutku, se vprašajte, katera odločitev bi bila najbolj modra in daljnosežna?

Še en pomemben korak je, da pri sebi razjasnimo, kaj je v življenju naša prioriteta. Notranji konflikti se pojavijo tudi, ko nimamo jasne lestvice življenjskih vrednot. Vprašajte se, katera je vaša največja prioriteta? Nato ji sledite.

Predelati je treba vsa napačna prepričanja, ki ustvarjajo zmedo. Napišite na list papirja vašo težavo in ob njej napišite zakaj je do nje prišlo. Večina pravilnih odgovorov bodo vezani na vaše strahove, otroške travme in globoka prepričanja. Najpomembnejše je vedno posukati ravnotežje med srcem in umom. Ni res, da moramo vedno slediti svojemu srcu, kako nas uči New age. S tem povzročamo samo neravnovesje v naših življenjih.

Včasih se morate ob notranjih konfliktih le vprašati, česa vam bo najbolj žal, da ste ali niste naredili – ko boste na vaši smrtni postelji. To je včasih najlažji in najhitrejši način, da razrešimo svoj notranji konflikt.

9 komentarjev

  1. Nina pravi:

    Hvala za prečudovito vodstvo ?❤
    Dnevno doživljam konflikt: glava pravi nekaj, srce pa čisto drugo. Sem se prepoznala v tvojem opisu in bom poskusila slediti napotkom ?

  2. Zvezda pravi:

    Hvala ❤❤❤

  3. Vera pravi:

    Iz srca in misli hvala ?

  4. Teja pravi:

    Ja, točno ta sporočila sem potrebovala v tem obdobju. Hvala za vodstvo ?

  5. Miha pravi:

    Odlično obdelana tema, ni kaj.
    Sploh, ko je postaviš pred ogledalo in mi pokažeš, kaj so moje misli!

  6. Kati pravi:

    Hvala za današnji blog.. včasih se mi zdi, da mi bereš v dušo in odgovarjaš na vprašanja, ki me mučijo ♥️
    Srce ali um? Um ali srce? In kot praviš ti: oboje ?

  7. Mojca pravi:

    Neskončna hvala ????

  8. Petra pravi:

    Kot vedno hvala in globok priklon tvojemu znanju in širjenju dobrega ?
    Meni ta blog potrjuje, kako ne tudi včasih srce vara, ne samo um ?

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.