Moj blog

19. oktober, 2021108 ČLOVEKOVIH INKARNACIJ

Drage sestre in bratje, 108 človekovih inkarnacij je dovolj, da pride duša do končnega spoznanja, da je večna in da je njeno bistvo sestavljeno iz ljubezni. Naj vas ne bo strah vaših prihodnjih inkarnacij in ne bojte se niti te, v kateri živite. Odprite se tej osvobajajoči izkušnji večnega bivanja.

Na inkarnacijo danes gledamo na zelo različne načine. V zahodnem svetu se tej ideji nekateri posmehujejo, tretji jo celo obsojajo. Običajno so te reakcije vezane ne velik strah pred neznanim in nesposobnostjo razumevanja tega koncepta. Mnogi se iz te teme norčujejo, pa vendar se vedno več ljudi zanima za reinkarnacijo in nemalo jih je takšnih, ki ne bi imeli kakšne sinhronosti ali spomina, ki jih opominjajo na njihova pretekla življenja.

Ne glede na vaš odnos do reinkarnacije, pomislite, kako vas lahko osvobodi misel, da po smrti ostaja del nas večen, da imamo na voljo toliko možnosti in priložnosti, da odkrijemo neskončno ljubezen, ki se skriva za našimi iluzijami. Za mene je misel na reinkarnacijo osvobajajoča.
Za zahodni svet ostaja reinkarnacija tabu, predvsem zaradi prevladovanja ideje katoliške cerkve, ki to možnost zanika.

Reinkarnacija ni bila nikoli v konfliktu s tem, kar je rekel ali naredil Kristus, temveč je bila ves čas v konfliktu s kontrolo, ki jo je izvrševala Cerkev nad ljudmi. V resnici, če natančno preberete Sveto pismo, boste v njem v več točkah našli, da je Kristus verjel v reinkarnacijo, ko je izrekel, da je Janez Krstnik inkarnacija preroka Elije (Matej 11:14 e 17:11, Marko 9:11-13). Šele z razvojem cerkvenih dogem se je začelo gledati na reinkarnacijo kot nekaj nevarnega in zato na silo izbrisana iz vere Kristusovih vernikov. Pred ustanovitvijo cerkve kot institucije s svojimi pravili, so prakristjani verjeli v reinkarnacijo.

Krščanski ezoterizem verjame v reinkarnacijo. Po njihovi tradiciji ima duša, ko se začne inkarnirati v človeško telo, na voljo 108 življenj ( 108 rojstev, 108 smrti, po 9 življenj za vsako zodiakalno znamenje. To seveda ne pomeni, da če ste v tej inkarnaciji rojeni oven, da ste evolutivno za nekom, ki je rojen v znamenju rib. Različni duhovni mojstri so se rodili pod različnimi zvezdami).

V teh 108 inkarnacijah se mora duša prebuditi, se povzdigniti nad dualnostjo in iluzijami uma ter poiskati svojo božansko zavest. Kdor se ne uspe prebuditi v določenem času 108-ih inkarnacij, postane zaklet zaradi svoje lastne karme in obstane kot duša na najnižjih nivojih, kjer se mora nato soočiti z »drugo smrtjo«. Ob tem vstopi duša v poseben proces purifikacije, po kateri bo mora ponovno začeti svoj evolutiven cikel. Vrniti se bo morala najprej v svet mineralov, nato rastlinstva, sledile bodo inkarnacije v telo živali in šele nato bo prejel novo možnost, da se 108x inkarnira v človeka.

Nekateri obstanejo na najnižjih nivojih še pred dopolnitvi 108-ih inkarnacij. Gre običajno za posameznike, ki so storili hudo nasilje sebi ali drugim. Na žalost mednje ne spadajo samo največji sadisti in teroristi, temveč tudi vsi, ki storijo samomor. Vsak izmed nas nosi globoko odgovornost nad svojim duhovnim razvojem.

Ne glede na kateri stopnički se trenutno nahajate, vas mora ideja o reinkarnaciji in zakonu karme samo osvoboditi in vas napolniti z neskončnim navdušenjem in navdihom, da je vaša prava narava veliko višje, kot se nahajate v tem trenutku.

7 komentarjev

  1. Miha pravi:

    Hvala za zelo zanimiv in poln navdiha blog!

  2. Mitja pravi:

    Fantastična predstavitev. Hvala ?

  3. Teja pravi:

    Hvala za dodaten blog na to temo ?. Sedaj mi je vse veliko bolj jasno ?

  4. Hana pravi:

    Hvala, tudi meni je marsikaj bolj jasno.
    Najbolj pa mi je zanimivo, da je o inkarnaciji tako jasno napisano v svetem pismu ( sem preverila ?)

  5. Mojca pravi:

    Hvala ❤❤❤

  6. Zvezda pravi:

    Človek se kar ne more začuditi koliko možnosti imamo ?

  7. Ketu pravi:

    Globoko hvaležen za vse te darove.

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.