Moj blog

25. december, 2020JEZIK DUŠE

Drage sestre in bratje, jezik duše je jezik radosti, miru in ljubezni. Duša govori vsakemu od vas preko stanja umirjenosti in sreče, medtem ko je telo tisto, ki preko bolečine in blokad sporoča, da je vaša povezanost z dušo šibka ali nična. Vnesite v vaše življenje nekaj dobrega, tako bo lahko duša spregovorila z vami.

Vsak izmed nas, ki želi zares prebuditi svojo pravo duhovno plat, se mora prej ali slej naučiti identificirati načine, s katerimi naša duša govori z nami. Brez neke notranje povezanosti ne more priti do neke pravega razvoja duhovnosti znotraj nas. Pravijo, da sta dve merili, ki kažeta na to, koliko je nekdo v sebi poduhovljen. Prvo je osebni občutek enosti, torej povezanosti z vsem stvarstvom. Drugi je povezanost z našo dušo. A če smem dodati, ni občutka enosti brez povezanosti z dušo in ni povezanosti z dušo brez občutka enosti z vsem.

V resnici se ni težko naučiti jezika naše duše, saj nam govori izključno preko radosti, sreče, smeha, miru, ljubezni in umirjenosti. Skratka ko občutimo v sebi pravo radost (ki je ne smemo mešati s histerijo, ki je danes močno prisotna med vsemi duhovnimi vsebinami), mir (ki ga ne smemo mešati z otopelostjo in izgubljanjem v sanjarjenju, h katerim nas vabijo v večini ljudje, ki ne razumejo duhovnosti, a razumejo dobro, kako se jo prodaja), srečo (ki je del nas in je trajna), smeh, ki prihaja s srca, ljubezen, ki teče znotraj nas ne glede na to, koliko je od drugih uslišana ali razumljena in umirjenost; takrat spoznavamo prve besede naše duše.

Ko je naša duša v skladu z našim fizičnim življenjem, postane strastna, vznemirjena, motivirana in v popolnem miru. Ni težko ugotoviti, koliko smo povezani z našo dušo, če se le iskreno vprašamo, kako nas naše življenje duhovno izpolnjuje, koliko strasti čutimo, vznemirjenja in motivacije nad življenjskimi izkušnjami. To je hiter test, ki nam takoj pove, kje smo.

Seveda naše življenje ni vedno praznik, a nujno je, da najdemo vedno neko pot, da vnesemo radost in strast v naš vsakdan. Velika napaka ljudi, ki iščejo ugodje in potrditev v duhovnosti, je da zanikajo negativno v življenju. Verjamemo, da duhovno rastejo samo, če se počutijo dobro in če prejemajo pohvale za svoja prepričanja. To ne more biti res, vsak, še najbolj preprost človek, vam bo potrdil, da se je od življenja naučil največ, ko se je z njim soočil, predvsem ko mu je postavilo izzive in prepreke. Prava duhovna rast zajema PREDVSEM rast ob negativnih aspektih našega življenja, ob katerih je treba spremeniti svoj odnos, a jih nikakor ne zanikati. Z močjo volje in koncentracijo se moramo vrniti v svoje notranje središče iz katerega lahko bolj jasno vidimo, kaj se nam dogaja in kaj moramo narediti, da se bomo osvobodili naših verig.

Če se želite naučiti jezika vaše duše, napišite najprej seznam stvari, ki jih radi počnete, najsi bodo majhne ali velike. Nato pa jih pričnite vnašati v vaš vsakdan eno za drugo. Življenje je lahko zelo enostavno in lepo, če se zato odločimo. A če imamo pri roki vedno izgovor, zakaj česa ne moremo narediti, nas bo to vedno samo oddaljevalo od naše duše.

Radost je v resnici izjemno nalezljiva, bolj ko delate na tem, da jo vnašate v vaše življenje, večji zagon boste čutili znotraj sebe. Bolj kot jo boste iskali, več energije boste imeli in prav z njo boste lahko prvič zaslišali besede vaše duše.

Prisluhnite vaši duši z radostjo in skromnostjo.

10 komentarjev

  1. Sara pravi:

    Vesel božič in hvala?

  2. Tina pravi:

    Angelsko lepo, hvala ?
    Želim vesel božič vsem vam ?

  3. Zvezda pravi:

    Na mojem seznamu stvari ki jih ljubim so tvoji blogi ?
    Srečen božič

  4. Miha pravi:

    Ti zadnji blogi v tem letu ciljajo na to, da učijo sreče in duhovnosti, hvala za vse !

  5. Nika pravi:

    Iz srca hvala za vse ?

  6. Teja pravi:

    Tudi jaz se vsakokrat razveselim novega bloga. Hvala ??

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.