Moj blog

11. december, 2020PRIHODNJA ŽIVLJENJA

Drage sestre in bratje, prihodnja življenja niso sanje, so nadaljevanje nezaključenih poglavij, so priložnost za izpolnitev poslanstva, ki ga v tem življenju niste uspeli uresničiti. A ne pozabite, da ima vsako vaše sedanje dejanje, tudi odmev v vašem prihodnjem življenju.

Ob zaključku leta bi moral vsak izmed nas narediti majhno refleksijo o svojem življenju; tistemu, kar je za nami, a tudi tistemu, kar je pred nami. Mnoge duhovne teorije poudarjajo, kako pomembno je živeti v sedanjem trenutku, a brez da bi razumeli naše preteklosti ali vsaj naših korenin, ne moremo živeti sedanjosti na avtentičen način. Na to mnogi prevečkrat pozabljajo. Tudi brez neke vizije o svoji prihodnosti je nemogoče zavestno ustvarjati v sedanjosti. Prav zato je tako pomembno, da si vsak dan vzamemo potreben čas in se poglabljamo vase.

Današnji bolg pišem po delavnici, ki sem jo imela pred tedni na temo prihodnjih življenj. Delavnica je bila namenjena vpogledu v prihodnja življenja, o karmičnem napredku in viziji, kaj je treba spremeniti v sedanjosti, da se preteklost ne bo ponavljala. Seveda moj namen ni pisati o poteku delavnice, temveč ob spoznanju in uvidu, ki mi ga je ponudila.

Prva stvar, ki je že ob samih pripravah bodla v oči, je kolektivna prihodnost, ki nas čaka. Predstavljajte si, da se bomo v večini vrnili na zemljo kot generacija otrok ali vnukov naših vnukov. Naš prihod zavisi od dolžine življenja, ki ga sedaj imamo, a večina, ki smo sedaj tukaj, se bo v povprečju vrnila čez manj kot 100 let. Z duhovnega vidika se bomo vrnili na točko, kjer bomo zaključili sedanjo inkarnacijo. Lekcije, ki jih nismo razumeli in opravili, bomo vse po vrsti ponovili, nič nam ne bo prizanešenega, a ne samo to.

Čakal nas bo svet, ki ga sedaj ustvarjamo. Tu je točka, ob kateri se MORAMO vsi danes ustaviti. Kaj trenutno ustvarjamo za naše zanamce? Kakšen svet, kako skrbimo za Zemljo, kakšen družbeni sistem jim bomo zapustili? Naši pradedki so imeli močno zavest, kaj bodo pustili svojim potomcem, ali velja isto za nas? Mnogi so šli celo kot uporniki v boj znotraj druge svetovne vojne, da bi ustvarili boljši svet zase IN za druge; a kaj počnemo mi sedaj za druge, kaj jim mislimo pustiti za sabo?

Onesnaženo vodo? Iztrošeno in posekano zemljo? Sistem, kjer svoboda pomeni izključno potrošnja? Vse to je mogoče videti iz analize naših prihodnjih življenj. Čaka nas natanko tisto, kar ustvarjamo.

Iz vpogleda v prihodnja življenja, se je razkrilo, da bodo naši starši v večini čustveno in psihično nestabilni posamezniki, ki bodo ves čas odvisni od nekakšnih »podpornih ustanov«. A če z vso iskrenostjo pogledate današnje otroke, odvisne od različnih medijev in komunikacije – kaj bodo v okolju, ki jim ga ponujamo, lahko ustvarjali v prihodnosti?

Ta blog seveda ni namenjen strašenju oz. črnim napovedim, vabi vas k odločitvi, da začnete spreminjati svojo usodo in svojo prihodnost sedaj in to s pomočjo svoje volje. Samo prave odločitve in zavestna dejanja nas bodo lahko pripeljala v nekaj dobrega.

Za to da lahko začnemo spreminjati naše življenje in skupno prihodnost, moramo najprej priti do spoznanja, da je naše življenje produkt naših odločitev in njihovih posledic, vzrokov in vplivov. A ne samo to. Naše življenje je obenem produkt tudi odločitev ljudi, ki so (bili) pomembni v našem življenju, kakor tudi kolektivnih misli in vseh njihovih posledic. To spoznanje lahko prinese v vaše življenje moč in odgovornost.

Zavedati se moramo, da nosimo v vsakem življenju tudi posledice odločitev prejšnjih življenj. Te posledice poznamo pod imenom usoda ali prarabdha karma.

Odločitve, ki jih naredimo v tem življenju in vplivajo na prihodnje življenje imenujemo kriyaman karma, medtem ko kolektivnim odločitvam, ki vplivajo na nas, pravimo samyukta karma.

Prav zaradi tega ne smemo misliti, da Bog kroji našo usodo; v resnici je Bog kot morje, ki ne piše usode svojih valov. Našo usodo si pišemo mi sami; mi smo avtorji knjige naše usode. To mora postati ena do naših osebnih maksim.

Prvi korak pri spreminjanju naše usode je zavest, da jo krojimo mi SAMI z našimi odločitvami.

Drugi korak zajema globoko in široko razumevanje naše trenutne postaje v tej inkarnaciji. Poznati in razumeti moramo vse dimenzije svojega življenja: sebe, družine, dela, financ, zdravja, navdiha, odnosov in vrednot, miselnih vzorcev in navad, izkušenj, naučenega, čustvene prtljage itd.

Tretji korak je zavestno premikanje proti prihodnosti, ki je polna različnih priložnosti. Čas je, da končamo projicirati lastne omejitve iz preteklosti v svojo prihodnost, temveč moramo zgraditi svojo prihodnost na podlagi neskončnih možnosti, ki nam jih prihodnost lahko ponudi. Samo skozi zdravo spremembo znotraj sebe lahko pričnemo pisati novo zgodbo svoje prihodnosti.

Naj bo vaša prihodnost produkt vaših zavestnih odločitev, predvsem pa želje, da pustite za sabo nekaj … dobrega.

14 komentarjev

  1. Nika pravi:

    Zelo zanimiv blog za katerega sem močno hvaležna. Mi res odpira oči. Priznam, da me tema na začetku ni pritegnila preveč, a če bi vedela bi se udeležila tega seminarja.
    Mislim d je tvoja vizija o prihodnost pravilna. Dosti jih verjame dabse bomo razvili v ne vem kaj, a kot praviš ti, samo poglej množično ( določeni posamezmiki so čiste izjeme) našo mladino …
    Srčna hvala tudi za vodstvo o moči volje. Zelo RESNIČNO ?

  2. Miha pravi:

    Odličen blog, odličen uvid in odlično vodstvo. Nika se popolnoma strinjam z vami!

  3. Petra pravi:

    Zelo dober blog. Kar seješ, to žanješ.
    Hvala za prečudovito vodstvo, imaš prav.

  4. Angelika pravi:

    Hvala za vse razsvetljenje, vodstvo, napotke … nažalost smo malo sejali in zato ne moremo pričakivati velike žetve.

  5. Mitja pravi:

    Človeku da zelo misliti ta blog, ni kaj.
    Je pa dejstvo da vse zavisi od nas in da ni nobenega naključja – tudi karma je produkt dejanj.
    HVALA!

  6. Tina pravi:

    Ta blog sem dala prebrati vsem, ki so mi dragi. Se mi zdi hudo pomambno, da vsi ozavestimo kaj počnemo in oblikujemo.
    HVALA ?

  7. Nina pravi:

    Hcala iz srca ❤

  8. Mihaela pravi:

    Zelo sem radovedna, kaj me čaka v naslednjem življenju. Kako bi lahko izvedela kaj o tem?
    Hvala ?

  9. Nikita pravi:

    HVALA za vse ?

  10. Irena pravi:

    ♥️Hvala, vse je res, bolj moramo čuvati imeti rad našo drago zemljo?

  11. Zvezda pravi:

    Hvala za prelep blog. Vsi ustvarjamo skupaj neko karmo, problem je ker jo ne vidimo in tako živimo dalje.

  12. Jana pravi:

    Mislim da veliko ljudi vsak dan vse bolj ozavešča potrebo Zemlje po spremembi. Jaz srčno upam, da se prebudimo iz te potrošniške in izkoriščevalske manije.

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.