Moj blog

25. avgust, 2020NOV ŽIVLJENJSKI CIKEL

Drage sestre in bratje, nov življenjski cikel je nova priložnost, da zapremo staro, naučeno in nepotrebno. Zato nikakor ne zanemarjajte časa prehodov misleč, da se bo odvil sam od sebe. Zapirajte poglavja za sabo, če želite živeti v sedanjosti.

Nov življenjski cikel lahko pride samo, ko zaključimo starega. Mnogi živijo svoje življenje kot nekakšno prehajanje iz obdobja v obdobje nevedoč, da s tem prenašajo izredno energetsko, miselno in čustveno breme v svojo sedanjost. Največkrat ko ne zmorete v življenju dalje, je zato ker v preteklosti niste znali ali zmogli zapreti določene poglavja, ki kakor črne luknje vlečejo vašo življenjsko energijo, da lahko obstanejo živa, saj se bi morala po naravnem toku življenja že zdavnaj zaključiti. To pa fizično izčrpuje in povzroča nesmiselno bolečino.

Ko se znajdemo v središču življenjskih sprememb in zaznamo, da se nekaj zaključuje, se nam lahko zelo pogosto zgodi, da začutimo zaključek tega cikla negativno, travmatično, če ne vsaj z bolečino. A kdo pravi, da mora predstavljati za vse nas zaključek nekega cikla stres ali bolečino? Na žalost nas prav stres in bolečina »odganjata« od tega, da bi ga do konca zaprli.

Spominjam se, kako je zaključek najtežjega cikla mojega življenja spremljala bolečina, namesto radost. Neverjetno, kako je človek naravnan, tudi ko se mora posloviti od slabih dni. Prav zato se moramo naučiti prepoznavati zaključke življenjskih poglavij kot prečudovit začetek novih izkušenj, mogoče celo s kančkom radovednosti našega notranjega otroka. Samo na ta način bomo lahko živeli življenjske prehode z drugačno energijo in ne kot stres ali napor.

Zavedam se, kako težko je izpustiti in zaključiti določene odnose, dom ali službo; vse to zahteva od nas veliko truda in energije. To pa zato, ker so naša čustva tista, ki vplivajo na našo vizijo tega procesa. Namesto da bi prepoznali nove priložnosti, se predamo strahu ali bolečini. Naša čustva tako postanejo tista, ki nam kradejo energijo v alkemičnem procesu transformacije našega življenja. Kajti prehod iz enega cikla v drugega je tako fizično kot energetsko alkemični proces.

Vsakič ko zapiramo življenjska poglavja, moramo najprej začeti spoštovati tisto, kar so nas naučila in biti hvaležni za dano izkušnjo. Predvsem pa moramo sprejeti, da se je nek čas iztekel.

Pomislite, če bi se mala buba uprla temu, da postane metulj; to bi bilo grozno, a prav to počnejo tisti, ki se ne znajo odlepiti od preteklosti in ki ne znajo v življenju vzletiti, leteti.

Zelo pomembna življenjska lekcija vseh nas je ta, da se naučimo živeti naša čustva v njihovi polnosti in jih nato izpustimo, ko je čas. Zavedam se, da gre za zelo težko poglavje, pa vendar sta tudi trpljenje in žalost čustvi, ki si zaslužita, da ju prepoznamo in sprejmemo. Pogosto ne znamo zaključiti nekega cikla, ker se pretvarjamo, da ne trpimo in dovolimo umu, da nas prepriča, da preteklost ni pomembna. Um takrat verjame, da se je cikel zaprl, a to ne drži.

Prepustiti se toku življenja in njegovim ciklom ni neko vsiljeno pravilo, temveč del poti ter se zgodi samo po sebi – čisto naravno. Vse dokler ne doživimo v polnosti tistega, kar nosimo v sebi in kar ves čas podoživljamo, lahko vztrajno ponavljamo, da smo zaključili neko poglavje, a z energetskega vidika tega nismo storili.

Vse, kar smo v življenju doživeli, je pomembno ter si zasluži, da to priznamo. Poskusite ljubiti vse, kar vam je pomagalo odrasti in poglejte na bolečino kot del strahu nad tem, kar bo prišlo in ne tega, kar se je zgodilo. Pomislite, da bolečina, ki jo čutimo ob zaključku določenega cikla, ni vezana nanj, če ne na strah nad tem, kar bo prišlo. Prav zato je tako pomembno, da si dovolimo čutiti bolečino, ki spremlja vse zaključke, saj nam pomaga kot nekakšna katarza – prečistiti naša čustva in našo zavest.

Ko zavestno zaključimo nek življenjski cikel, pokažimo najprej spoštovanje sebi in nato Življenju, do vsega, kar je bilo in vsega, kar bo prišlo. Mnogi si v življenju želijo več obilja in prav zaključiti cikel za ciklom znova in znova obogati naše življenje. Kako lahko pričakujemo nove energije, če še vedno plavamo v starih?

Obstaja nekaj korakov, ki nam lahko olajšajo težo naših čustev ob zapiranju pomembnejših življenjskih ciklov:

Preteklost: Ozrite se v preteklost in poglejte, kako vas je le-ta oblikovala. Vzemite si potreben čas za analizo. Na ta način boste lahko začeli ceniti tudi negativne dogodke in situacije, ki so vas okrepile ali izboljšale kot človeka.

Živite v absolutni sedanjosti: Vzemite si zdrav čas zase, za odkrivanje sebe in zavestno upravljanje svojih misli. Meditacija kot duhovna tehnika ( in ne sanjarjenje!) je najboljše orodje za to.

Prihodnost: prenova in sprememba prideta po času tišine, saj nam daje tišina možnost, da lahko pričnemo praznovati sedanjost. Samo ob slavljenju življenja lahko razpremo krila in se premaknemo v želeno smer. Pričnite gledati na prihodnost kot čas razcveta po notranji tišini.

Kot je napisal Paulo Coelho, prenehaj biti tisto, kar si bil in spremeni se v tisto, kar si.


Vabljeni na Angelsko duhovno delavnico

MAGIČNI PORTAL V SVET ANGELOV
kjer bomo s pomočjo osebnega Angela odkrili in odprli portal v nove dimenzije, ki čakajo od vedno na nas. Sodobno življenje že preveč časa kliče, da razširimo svoje poglede in vstopimo v prostore, ki so nekoč bili dostopni le izbranim. Spoznajmo našega osebnega Angela, dovolimo mu, da nas vodi skozi magični portal vse do alkemičnega laboratorija, kjer se nahajajo orodja za samozdravljenje.

Delavnica je namenjena vsem, ki želijo odkriti svet samozdravljenja in osvobajanja od osebnih in življenjskih težav.

Program:
TEORETIČNI DEL
10.00-10.30 Uvod v drugačne dimenzije
10.30-11.30 Magični portal in vloga Angela varuha pri njem
11.30-12.30 Alkemični laboratorij
12.30-13.30 prosto za kosilo
PRAKTIČNI DEL
13.30-14.30 Vodena meditacija s pomočjo Angela varuha skozi Magični portal v Alkemični laboratorij
14.30 -16.00 Duhovno vodstvo in analiza izkušnje

Delavnica bo potekala v nedeljo, 30. avgusta od 10-16h v prostorih društva Lapis v stari Gorici.
Prijave in dodatne informacije odprte do petka, 28. avgusta na sepetalka.angelov@gmail.com

7 komentarjev

  1. Teja pravi:

    To sporočilo prišlo do mene ob ravno pravem času ??? Kakšno spoznanje vsebuje… Resnično hvaležna za današnji blog ?

  2. Tina pravi:

    Se pridruzujam Tei, pisano na kožo v pravem trenutku ?

  3. Marjeta pravi:

    zanimivo, ravno danes premišljevala o preobrazbi bube v metulja in seveda je čas, da razpremo krila in poletimo, hvala za zapis

  4. Pinka pravi:

    Zapirati pomembna življenjska poglavja ni lahko. Imaš prav, miselno jih zapremo, energetsko pa ostajamo vpeti v preteklost … to nam jemlje dnevno energijo in tega se sploh ne zvedamo. Bojimo se bolečine kot bi bila nekaj slabega. Zame je tudi bolečina del življenja, zato sveta ?

  5. Zvezda pravi:

    Moj nov življenjski cikel se začenja. Hvala za ta zapis ?

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.