Moj blog

12. junij, 2020INTUITIVNA UMETNOSTNA TERAPIJA

Drage sestre in bratje, obstajajo različne poti do sebe, ena izmed njih je intuitivna umetnostna terapija. Tu lahko s pomočjo razvite duše pridete v stik s svojim pravim jazom, s svojo usodo in s svojo osvoboditvijo.

Že nekaj časa -zaradi spleta okoliščin, za katere sem izredno hvaležna- od blizu sledim intuitivni umetnostni terapiji, ki me vedno bolj navdušuje. Navdušuje me to, da uspe ta terapija na nek način »spregovoriti z našo dušo« na čisto direkten način in potegniti na dan, kar nam naša zavest zaradi različnih razlogov, ne dovoli. Uspe ji priti do najbolj skrite točke našega bitja.

Naj najprej na kratko povem, kako poteka ta terapija. Oseba si izbere temo, ki bi jo želela obdelati, recimo otroško rano vezano na zapuščenost. Njena naloga je nato, po navodilu terapevta, narisati spomin iz preteklosti ali niz geometrijskih likov različnih barv. To je vse, kar moramo narediti, da se nato s terapevtovo pomočjo približamo sebi.

Ko se sprostimo in rišemo, lahko spregovori naša duša preko naših črt in izbranih barv. Za to terapijo seveda ni treba znati risati, pravzaprav se lahko pride do najboljših rezultatov preko popolnega prepuščanja in sprostitve. Risanje namreč spada med tiste načine izražanja jaza, ki je najbližje vsem ljudem.

Kot vemo zavestno zaznamo v enem dnevu določen procent dogodkov, misli in čustev, medtem ko podzavest uskladišči čisto vse na svoj način v našo podzavest. Najpogosteje »predelujemo« minuli dan prek sanj, ki jih imamo med spanjem, ko najde podzavest pot, da se nam približa. Naša duša poskuša preko podzavesti na različne načine spregovoriti z nami. A preko sanj smo precej omejeni, saj »zavestno« ne izbiramo tem, ki jih bi želeli predelati.

Duša nosi vse informacije, ki jih iščemo in želimo, a način, kako živimo naš vsakdan, je tisti, ki vztrajno briše povezavo z njo. Kot vemo obstajajo različni načini za vzpostavljanje notranjega stika in ta, ki ga opisujem danes, je verjetno najboljši za tiste, pri katerih prevladuje racionalnost, praktičnost in želja po pravih uspehih. Pri tej terapiji pride do takojšnjega olajšanja in osvoboditve.

Mnogi včasih iz radovednosti, včasih tudi zaradi globokih želja, iščejo stik s svojo dušo, a se potem zadovoljijo s prvim, kar jim pride pod roke, ker globoko v sebi ne verjamejo, da so tega sposobni. In prav tu se nahaja dragocenost intuitivne umetniške terapije, terapevt preko risb »prebira« sporočila duše, njenega odnosa, njenih pravih želja, njene poti. Na poseben način prebere osebo in jo lahko s pomočjo (na videz) neme duše vodi do željene točke.

Jasno je, da je za takšno terapijo potrebno najti res dobrega in šolanega terapevta s darom intuicije, drugače se lahko zgodb konča kot vse ostale – z občutkom praznine in trajne neizpolnjenosti.

Glede na to da je moja pot iskanja duše bolj eterična, napolnjena z meditacijo in predanostjo, se zavedam, da nismo vsi enaki. Pravzaprav da ne moremo vsi na enak način priti v stik s sabo, pa ne zato ker bi bil kdo boljši ali slabši. Preprosto so poti med seboj drugačne, pa čeprav potrebujemo vsi isto. Poiskati svoj notranji mir in notranji izvor ljubezni.

Ta moja izkušnja z opazovanjem intuitivne umetnostne terapije me uči, kako pomembno je razumeti ne samo sebe, temveč vse vpete v našo zgodbo, iz kje izhajamo, kako so posamezni dogodki vplivali na vse naše življenje, kako živimo in zdravimo naše rane, kje smo zasadili semena vseh bolezni, ki jih imamo in še veliko več.

Hvaležna za to izkušnjo vas kot običajno vabim, da se ozrete vase in poskusite zaključiti serijo neuspelih terapij, zdravljenj, uvidov … za vzpostavitev notranjega stika prav preko intuitivne umetnostne terapije.

15 komentarjev

  1. Ninchy pravi:

    Iz svojih izkušenj lahko povem, da je umetnostna terapija fantastična. Vsakemu bi priporočila to terapijo. Nisem mogla verjeti kar vsega je prišlo ven iz moje duše oz. iz mojega otroštva. 🙂 Hvala vama še enkrat. Upam, da bomo kmalu spet ponovili. 🙂

  2. Vera pravi:

    Mene bi tudi zelo zanimala ta terapija … kje lahkomizvem več?
    Hvala ?

  3. Sara pravi:

    Mene tudi zanima kj več na to temo … kje? Hvala ?

  4. Mitja pravi:

    Umetnost in duhovnost sta prepleteni, duša govori skozi umetnost. Hvala za novo vodstvo.

  5. Zvezda pravi:

    Meni je zelo sproščujoče risati in barvati mandale. Takrat se mi zdi, da pridem res v kontak s sabo. Bi bilo to kaj povezano z intuitivno umetniško terapijo?

  6. Katja pravi:

    Hvala za to nivo vodstvo. Se strinjam z komentarji, umetnost in duhovnost sta sestri -delata ena za drugo ?

  7. Luna pravi:

    Zelo vesela za ta blog ???

  8. Petra pravi:

    Waw, meni pisana pot na kožo ?

  9. Mihaela pravi:

    Iz lastnih izkušenj lahko povem, da lahko izberemo najboljšo duhovmo tehniko a če je učitelj/terapevt napačen ne pomaga nič. Zato je prav, da opozarjaš, da je treba poiskati osebo, ki je učena, duhovna in z darom, da vodi.
    Odličen članek, hvala !

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.