Moj blog

9. junij, 2020PRIHODNJA ŽIVLJENJA

Drage sestre in bratje, prihodnja življenja pišete v tem življenju, zato bodite pozorni na vsako vaše dejanje, misel ali čustvo, kajti vse to, bo nekoč zidak vaše prihodnje inkarnacije. Ne pozabite, edino, kar bo štelo ob koncu tega življenja, je koliko ste ljubili in ne koliko ste naredili.

Mnogo izmed nas se sprašuje o svojih prejšnjih življenjih, skoraj nihče o svojih prihodnjih. Sicer sama trdim, da moramo uporabiti informacije o preteklih življenjih le izključno iz njihove karmične vrednosti, to pa zato, da razumemo lažje tendence, ki jih nosimo v sebi v tem življenju ter si tako »pomagamo« uravnovesiti preteklo karmo. Šarjenje in poizvedovanje o preteklem življenju iz gole radovednosti je velika potrata časa in energije, ki bi jo morali nameniti izboljšanju sedanjega življenja.

Če bi bilo smiselno poznati naše pretekle inkarnacije – zakaj se ničesar ne spomnimo? Sama menim, da nam je že v sedanjem življenju težko odpustiti določenim ljudem, se osvoboditi negativnih čustev vezanih na sedanje izkušnje – kako bi lahko živeli s prtljago vseh bremenen iz preteklih življenj? Če še v tem življenju ne znamo odpustiti in se osvoboditi danih izkušenj, kako mislimo, da nam bo poznavanje preteklih življenj kako koristilo?

Zelo modro je ljudi, ki jih zanima prejšnje življenje, spomniti, da prav njihovo sedanje življenje govori o njem. Trenutek pred smrtjo, ko podoživimo vsa življenja na Zemlji, se na podlagi naših želja in izkušenj oblikuje inkarnacija, ki nas čaka v prihodnje. Na enostavnejši način povedano, naše trenutne danosti in življenje so neizživete želje naše pretekle inkarnacije. Če so rdeča nit tega življenja neuspešni medosebni odnosi, je to jasen znak, da smo v prejšnjem življenju to lekcijo padli ali pa izpustili. Če zaznamo znotraj sebe globok duhovni klic, je tudi to znak, da smo v preteklem življenju veliko meditirali ali molili.

Kaj pa glede prihodnosti? Mnogi prepogosto pozabljajo, da si s sedanjimi dejanji oblikujejo njihovo prihodnjo inkarnacijo. Zanima jih duhovnost z vseh zornih kotov, a pridno pozabljajo, kako njihovo trenutno življenje, njihova dobra in slaba dela, oblikujejo njihovo prihodno življenje. Največji problem ostaja vedno isti; neobstoječ stik s sabo. Večina sploh ne ve ne kdo so, ne kaj se zares dogaja v njihovem življenju. Mislijo, da delajo dobro, a si ustvarjajo neverjetno karmo za prihodnost.

Ker živimo v dobi, kjer dajamo preveč prostora nizkim impulzom, mnogi celo verjamejo, da spada pod duhovno rast tudi prosto izživljanje osnovnih impulzov. Včasih se zdi, da spada patološko prikazovanje osebne podobe po različnih socialnih omrežij pod duhovno osvoboditev. Preprosteje povedano, bolj kot v tej inkarnaciji uporabljamo svoje telo za doseganje različnih ciljev ega in ne za preprosto ljubezen, hitreje rinemo v prihodnjo inkarnacijo nazaj kot manj razvito bitje. Pa čeprav smo sedaj prepričani, da je to obvezen del osvobajanja tega življenja.

Priti v človeško obliko ni težko, obstati v njej je težje.

Naša dolžnost je živeti svoje trenutno življenje, zavestno iz trenutka v trenutek. V pomoč nam je razumeti, kaj nas je pripeljalo do te točke in v veliko pomoč nam je vedeti, kam želimo priti v tem življenju, pa tudi v prihodnjem.

Edina stvar, kar nas lahko osvobodi za nazaj in naprej, je znanje, razumevanje in zavest. Prej ko se bomo znebili vse nepotrebne miselne in čustvene krame, ki ji pripisujemo različne vrednosti, prej bomo postali lastni kreatorji svojega življenja.

Dokler ne spoznamo, kdo smo, kako lahko kreiramo karkoli za nas?

Dokler se dovolimo voditi s strani ljudi, ki vejo o nas vse, a o sami sebi bore malo, kako lahko pridemo, kamor si resnično želimo?

Pazite nase, na vaše misli in na to, kam zrejo vaše oči. Kjer je vaša pozornost, tam vlagate energijo, tam ustvarjate svojo prihodnost. Tam se oblikuje vaše prihodnje življenje.

13 komentarjev

  1. Miha pravi:

    Zelo dobro napisano. Ljudje razmišljajo o preteklosti, ki se je ne da na noben način spremeniti. O prihodnosti pa kot da je nekaj abstraktnega.
    Današnja doba, njen tempo in pričakovanja pa kar kličejo pa tem, da se drugič vrnemo kot manj razvita bitja …
    Hvala

  2. Vera pravi:

    Mene osebno zelo zanimajo prejšnja življenja – kot da bi iz njih lahko dobila odgovor za zdajšnje. Je pa vse res kar pišeš: ŽIVIMO SEDAJ in ne moremo spreminjati nič za nazaj, niti tega kar se je zgodilo danes zjutraj.
    Zelo prav se mi zdi, da pišeš tudi o tem kako sedanje življenje oblikuje prihodnjega. Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni. Sedaj vsi sledimo nekim trendom, kateri so kontra dobri karmi. Objavljati razne fotke naše zasebnosti, tekmovati kdo je mlajši in lepši vsekakor ne more oblikovati neko prihodnje življenje v napredovanju.
    Hvala za vse, kar daješ in odpiraš.

  3. Nika pravi:

    Hvala za zelo spodbuden blog. Živeti moramo sedaj z zavestjo, da je naše življenje posledica skupka določenih dejanj in da bo naše življenje posledica skupka trenutnih misli ?

  4. Tina pravi:

    Hvala, ker kažeš pravo smer ???

  5. Hana pravi:

    Tudi mene je danes posebno pritegnil ta blog. Šteje sedanje življenje in kot praviš nam lahko prejšnje pomaga do mere, da razumemo bolje našo karmo. Prihodnje je v nastajanju z našimi dejanji. Slišim ljudi, ki pravijo da ne vejo dobro kdo so, a meni se prav močno zdi da so to kar počnejo ?
    Hvala za V S E

  6. Teja pravi:

    Hvala za delitev teh modrosti?. Z vsakim blogom dobim nova spoznanja in neverjetna globoka sporočila, ki se me res dotaknejo. Hvala za opomnik kako pomembne so naše misli in dejanja…?

  7. Mitja pravi:

    Hvala, da mislit.

  8. Nives pravi:

    Neskončna hvala, odpiraš oči na poseben način ?

  9. Irena pravi:

    Upam, da nam uspe v zivljenju in ljubezni

  10. Katja pravi:

    Res dobro napisano in odličen izziv za razmišljanje ?

  11. Marija pravi:

    Hvala za tako globoke misli. ?

  12. Nataša pravi:

    Hvala ??

  13. Marketka pravi:

    Hvala!
    Naše misli in dejanja ustvarjajo pot v naslednjem življenju. Ali vse šteje?
    Recimo, da prideš v določenem življenjskem obdobju do spoznanj in živiš od tu naprej “razsvetljeno” – čistih misli, v ljubezni, v svetlobi, v sprejemanju, …. ?
    Lahko rečem, da se mi je življenje spremenilo, odkar drugače gledam na življenje in svet!
    Verjetno je bistvo to, saj ne vemo nič za nazaj, za naprej pa še manj, razen, da nam bo v naslednjem življenju mogoče lepše, kakorkoli to jemljemo in razumemo.
    HVALA!

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.