Moj blog

2. december, 2014PRIZEMLJENOST

Drage sestre in bratje, prizemljenost je povezanost vašega telesa, duha in čustev z Zemljo. Prizemljenost vam pomaga vzpostaviti vaš notranji mir, živeti svoje pravo življenje in okušati sedanji trenutek. Prizemljite se k Materi Zemlji in vrnila vam bo s svojo Ljubeznijo.

Danes bom pisala o človekovi povezavi z Zemljo. Med Zemljo in človekom obstaja neka nevidna energetska vez. Če je ta vez močna, zna posameznik vzpostaviti sam svoj notranjimi mir, živeti zna v sedanjem trenutku in nenazadnje zna prepoznati smisel v zemeljskem življenju oz inkarnaciji. Če pa te vezi ni, se počutimo izgubljene, vedno nekje »nad realnostjo«, daleč od drugih in samega sebe.

Procesu, ko naše telo, misli in duha nazaj povežemo z Zemljo, pravimo prizemljitev. Povezava z Zemljo je pravzaprav tista, ki uravnava naše zavedanje sedanjega trenutka in ki vzpostavlja naš notranji mir. Prizemljenost je torej energetska povezanost človeka z Zemljo. To naj bi bilo pravzaprav človekovo naravno stanje, a ker prevečkrat zanemarjamo svoje fizično telo, se ta povezanost prelomi.

V hitrem, predvsem pa kaotičnem tempu življenja, kjer postajajo naši gospodarji računalnik, prenosni telefoni, televizija, vožnja z avtomobilom ipd., … se vsak znajde v situaciji, ko se počuti izgubljenega, iztrošenega in izpraznjenega. Takrat postane prizemljitev eno od zdravil za nezdrav način življenja.

Untitled-11Zaradi dela, ki ga opravljam, čutim velikokrat potrebo, da ponovno zberem svoje misli, zadiham, se sprostim in prizemljim k čudovitim, zdravilnim energijam Zemlje. Povezanost z Zemljo je namreč ključnega pomena za naše zdravje in dobro počutje. Zemeljske energije nas napolnjujejo s posebno vibracijo in nam z njo hranijo naše fizično, mentalno in čustveno telo. Dobri temelji prizemljenosti -v smislu dobro delujoče prve čakre- so osnova za odpiranje in pravilno delovanje vseh višjih čaker, s katerimi lahko kasneje delamo na višjih vibracijah (tudi z angeli!). Če se želite odpreti angelskemu svetu in višjim zaznavam, je eden prvih pogojev ta, da je pretok energij med vami in mati Zemljo, odprt. Eden najlažjih načinov, kako odpreti ta pretok je globoko dihanje in prizemljitev.

Vsakič, ko se počutite izven vašega notranjega ravnovesja, izgubljene in izčrpane je to znak, da niste prizemljeni. Ko se izgubljate v svojih mislih ali v zunanjih »dramah« je to jasen znak, da potrebujete prizemljitev. Bodite pozorni na to, saj ko ostanete več časa neprizemljeni, vas lahko to neravnovesje pogosto pripelje do občutka nepremagljive  lenobe, preobčutljivosti, pričnete lahko celo izgubljati stik z realnostjo. Velikokrat povzroča neprizemljenost anksioznost, tesnobo, utrujenost, depresijo, skrbi in še bi lahko naštevala.

V takšnih primerih nam zavestna prizemljitev lahko pomaga k temu, da se odlepimo od trenutnih negativnih občutkov. In kaj mislim pod zavestno prizemljitev? Nekaj tako preprostega kot delo na vrtu ali katero koli drugo delo z zemljo. Rešitev kompleksih težav leži vedno v preprostih stvareh.

Velikokrat je prizemljitev potrebna tudi ljudem, ki se ukvarjajo z duhovnostjo, ki veliko meditirajo in si dvigujejo svoje vibracije z delom, mišljenjem ali dejanji. Po vsaki meditaciji, delu na sebi ali delu z našo dušo oz. z angeli, je prizemljitev skorajda potrebna, saj postanemo ob takšnih aktivnosti začasno zelo oddaljeni od zemlje. Pa vendar se moramo nato vrniti na “ta svet”, k svojim obveznostim in vsakdanjemu življenju. Po meditaciji, jogi in vseh ostalih duhovnih tehnikah, se počutimo vedno napolnjeni z energijo, vendar nam nekaj časa po tem energija zdrsne na začetno stanje. Če pride do tega je to zato, ker nismo več prisotni, osredotočeni in povezani s sami sabo – za razliko kot smo bili še malo prej, v času meditacije. To naj vam bo jasen znak, da potrebujete prizemljitev oz. povezavo z Zemljo.

Untitled-16Ko ste prizemljeni je vaša korenska čakra uravnovešena in zdrava. Na najbolj osnovnem nivoju deluje vaša energija v skladu z Zemeljskimi energijami, ki se nato dvigujejo vse do kronske čakre. Življenje lahko takrat steče brez preprek skozi vaše telo. Če pa ta povezava ni odprta ali z drugimi besedami povedano, je blokirana, vam je dostop do lepote in zdravilnih energij, ki prihaja iz Zemlje, onemogočen. Zato le poskusite s prizemljitvijo in si počasi odprte ta osnovni pretok energij v svojem življenju.

MEDITACIJA ZA PRIZEMLJITEV
Globoko dihajte in se osredotočite na vse vaše energije, ki se stekajo v osrčje vašega telesa. Zaprite svoje oči in si predstavljajte, da ste drevo. Predstavljajte si svoje korenine, ki segajo globoko v zemljo. Skozi vše korenine začutite energijo, ki leži v notranjosti zemlje. Nato začutite svojo povezanost z zemljo in z enostjo. Ko enkrat začutite energije v zemlji in vašo povezanost z njo, si pričnite predstavljati, kako priteka zemeljska energija gor do vašega telesa, v obliki svetlobe in z neverjetno zdravilno močjo. Ta energija vam nato osveži mislil, telo in duha. Zavedajte se sedanjega trenutka, dovolite preteklosti, da ostane v preteklosti in prihodnosti, da ostane tam kjer je. Začutite povezanost z zemljo kot vse, kar je lahko.

Ko ste prizemljeni, ste umirjeni, prisotni, zavedajoči. K prizmeljenosti vam ne pomaga samo meditacija, temveč tudi fizične aktivnosti. Med njimi izstopa (po Kneipu) bosanje, torej hoja brez čevljev po travi, vodi, zemlji … Tisti bolj občutljivi začutimo na ta način fizični pretok zdravilnih energij v obliki toplote. Lahko hodite bosi po mokri travi, vendar boste vedno prišli do točke, ko se vam bodo noge čudežno ogrele.

K prizemljenosti pomaga tudi delo na vrtu, sprehod v naravi, opazovanju narave, globoko dihanje, pa tudi hranjenje z podzemno zelenjavo, s pitjem vode, … Vsakič, ko se boste vračali k materi Zemlji, se boste vedno bolj zavedali sami sebe in s tem ustvarjali notranje ravnovesje. To vam bo osnova za dvigovanje svoje zavesti vse tja do angelskega sveta.

 

12 komentarjev

  1. Miha pravi:

    Vedno me presenečaš, ker iz nikjer najdeš zanimivo temo. Rdeča nit je vedno samopomoč, ljubezen in iskanje notranjega miru in nikoli ne odstopaš od tega. Pohvalno. Misim, da lahko vedno vsak najde nekaj zase. Danes si se pravzaprav razpisala in si vpela v blog ogromno dodatnih infromacij. Prizemljitev je ena prav uporabna tehnika, tako za tiste, ki se na nek način počutijo izkgubljene kot za ljudi, ki veliko “lebdijo” s svojimi čustvi in mislimi.

  2. Anemone pravi:

    Prizemljitev je nujno potrebna za pravilno delovanje prve čakre. Če prva ne deluje dobro, so vse ostale oškodvane. Za to meditacijo za prizemljitev sem že slišala, a je še nisem preizkusila. Hvala za nove navdihe in teme.

  3. Vita pravi:

    Danes si me pa zdrmala. Sem si vzela 5 minut za ta prizemljitev kar v službi in … pred mano je lep dan.

  4. Bracken Pepperglow pravi:

    Si me namatrala s tem branjem 😉
    Ampak se je splačalo. Samo tako dalje !

  5. Hana pravi:

    Tudi jaz sem že slišala za prizemljitev in ta ideja z meditacijo na drevo mi je zelo blizu. Rada objemam drevesa in čutim pretok njihovih energij.
    Meni se zdi, da je današnji blog ravno prav dolg. Če te tema zanima, ga prebereš v minuti.

  6. Surya pravi:

    zelo zanimiv blog. tudi jaz takoj podpišem, da bi bilo še takšnih. ker si na kratko povzela vse,kar bi lahko bilo povezano s prizemljenostjo. Vsi, ki tega pojma nismo poznali, smo dobili eno jasno sliko o tem.
    bom poskusila s tem že danes.

  7. Zvezda pravi:

    Sem poskusila s to prizemljitvijo in sem jo takoj začutila.

  8. Mihaela pravi:

    Meni pa se zdi da nezavedno se dostikrat prizemljim prav z delom na vrtu in globokim dihanjem. So stvari, ki jih imamo v sebi, ki jih počnemo ker čutimo da jih rabimo.Ne vemo pa njihovega globljega pomena. Zelo lep blog.

  9. Angel pravi:

    Ja, res je, sami se velikokrati prizemljimo čisto pozavestno. Meni se je tudi že dogajalo. Meditacija na drevo je ful dobra. Priporaočam vsem, kateri je še niste poskusili.

  10. Neja pravi:

    To je uporbljena tehnika tudi po klicanju angelov. Ker ko se dvigneš na druge frekvence je zelo težko pristati nazaj na tiste s katerimi funkcioniraš vsak dan. Če ostaneš predolgo v višjem stanju se zelo težko zbereš nazaj. in potem si odsekan os zunanjega sveta, kar spet ni dobro.
    Prav fajn ste vse to opisali 🙂

  11. Ketu pravi:

    Prav zanimivo branje. Prizemljitev in prizemljenost sta dva pojma povezana s pravim pretokom energije iz Matere Zmelje v človeka. Kdor sprjema te čudovite energije ima veliko življenjso moč.

  12. Renee pravi:

    Uauu..kera huda ideja za meditacijo! Hvala zelo mi je všeč ta ideja^^