Moj blog

22. avgust, 2014PREVLADUJOČA MISEL

Drage sestre in bratje, prevladujoča misel je misel, ki ima v vašem življenju največjo moč. Predajte jo v naše roke z ljubeznijo, na ta način jo bomo najlažje prenesli do Ušes, ki jo bodo za vas udejanjila. Zaupajte nam in pomagali vam bomo.

Pred dnevi sem se srečala s prijateljico, ki se mi je potožila, da vnaša že mesece v svoje misli pozitivne afirmacije, vendar se ji ni v življenju še nič korenitega spremenilo. Leta in leta že poslušam, da so pozitivne misli in optimizem vse, kar potrebujemo, da spremenimo svoje življenje. To prepričanje se je zakoreninilo tako globoko, da ko pomislimo na zakon vzroka, verjamemo, da je pozitivna misel dovolj, da v svoje življenje prikličemo obilje, ljubezen, denar. Zdi se mi, da smo začeli posploševati ideje, v katere se nismo dovolj poglobili in s tem izgubljamo igro življenja.

Poznati zakon vzroka in posledice namreč ne pomeni ležati na kavču in si predstavljati naše idealno življenje, medtem ko nam srce napolnjujejo pritožbe in negativna čustva. Če se omejite samo na pozitivne misli je normalno, da se v vašem življenju ne spremeni nič.

Kot vemo, ni naš notranji magnet občutljiv le na naše negativne in pozitivne misli. Spomnimo se, da pritegnemo k sebi vse, kar želimo in česar se bojimo, saj ni zakon privlačnosti izključujoč sam po sebi. Že ob tem dejstvu opazimo čustveni element, ki ga pogosto zanemarimo, pa če prav je integralen del procesa ustvarjanja misli.

newbornPrijateljico sem nato vprašala, ali ve, koliko misli ustvari v enem dnevu? Koliko stvari si želi, predstavlja, jo nekontrolirano ošinejo? In ali verjame, da Univerzum resnično poskoči za vsako njeno najmanjšo mislijo?

Njen odgovor je bil seveda »Ne«.

Jasno nam mora biti, da ko kaj prosimo, dodamo k prošnji vedno neko čustvo oz. občutek. Vsako našo misel spremlja določeno čustvo. Naša pozitivna misel lahko postane močna samo v trenutku, ko jo v Univerzum porinejo čustva, ki to misel podpirajo. Poskusite si plastično predstavljati sliko, ko si nečesa želite zase ali za svoje ljubljene; ta želje je tako intenzivna in tako globoko verjamete v njeno izpolnitev, da ste Univerzumu hvaležni že preden prejmete njegovo pomoč. To pa zato, ker je vaša vera tako močna in ker verjamete, da ko za nekaj prosite, je uresničenje vaše prošnje že na poti k vam. Tista misel, ki jo podpirajo čustva, je kot molitev, ki so jo prijeli angeli in jo ponesli k Bogu.

Zato poskusite vedno, ko je vaša prošnja že “oddana”, začutiti hvaležnost zanjo. V srcu si predstavljajte, da je že izpolnjena. Občutite zadovoljstvo ob tem. Tako boste le še korak oddaljeni od njene izpolnitve.

Zgodba se tu namreč še ne konča. Potrebna so še dejanja.

Če si želite sanjsko hišo in zanjo proste Univerzum, ne morete ostati z roko v roki in čakati nanjo. Stopiti morate k dejanju. Obrniti se morate na nepremičninske agencije, se vpisati na portal, od koder vas dnevno obvestijo z novimi nepremičninami ipd. Pa četudi imate na bančnem računu en velik minus. To lastno premikanje proti vaši želji je oblika sodelovanja, ki Vesolju potrjuje in podpira vaše namene. Če boste sedeli ter se pritoževali, bo Univerzum verjel, da ni z vaše strani nekega velikega zanimanja za udejanjanje vaše želje.

Ob tem mi je prijateljica dejala, da če je tako, mora v resnici vedno vse sama narediti.

Vendar to ne drži. Uporabljati zakon privlačnosti z zavestjo nam pomaga prejeti, kar si želimo na bolj enostaven način, kot če stvar naredimo sami. V procesu spremembe in rasti nas Univerzum podpira in nam zato pripelje na pot prave ljudi, prave informacije, prava znižanja,… In na ta način lahko doživimo prave čudeže! Možnosti je neskončno.

Ko misel in čustvo združita v dejanje, postanejo nato naša prevladujoča misel. Naše vibracije se spremenijo. Na ta način veliko lažje pritegnemo k sebi, kar seva podobno kot mi.

Če verjamete, da je dovolj pol ure na dan ponavljati pozitivne misli, da bi dosegli vse, kar si želite, pomeni, da ne poznate moči dominantne misli. Mi sami smo zakon privlačnosti. Zato ne bodimo pozitivni samo kratek čas v dnevu. Odločimo se, kaj želimo in kako bomo to dosegli. Vedno s srcem.

Slikovni vir: www.angeli.passionali.over-blog.com, www.s302.photobucket.com

10 komentarjev

  1. Serafin pravi:

    ko sem začela s pozitivnimi afirmacijami mi dejansko nihče ni povedal, da moram biti pozorna na čustva, ki spremljajo misel. Seveda je bila ena prvih mojih afirmacij “ljubim se”, a stalno ponavljanje teh besed mi ni moglo priklicati čustva, ki ga v meni ni bilo.Tu tiči največja napaka: kako naj se ljubim, če ne vem niti, kaj to pomeni? Kako lahko ponavljanje ene fraze zbudi v nas nekaj, kar se moramo šele naučiti. Ok, lahko sproži energijo, ki nam pomaga priti do ljubezni, a imate prav, resnično je preveč posploševanja okoli pozitivnih afirmacij in zakona vzroka.
    Odlično napisan blog, ki jasno izpostavi napake, ki jih počnemo.

  2. Jovan pravi:

    Zelo zelo zanimivo razmišljanje.Sem si kar vzel nekaj časa in razmislil o postopku pozitivnih afirmacij; brez čustv ampak tudi dejanj(!) je skoraj otročje pričakovoti spremembe. Duhovna pot zahteva celega in zrelega človeka. Ses popolnoma strinjam z vami.
    Pohvale za tako dobro in razumljivo napisan blog.

  3. Miha pravi:

    Večini ljudjem se zdi uporaba pozitivnih afirmacij najlažji način za spremembo v življenju. Kaj lažjega od ponavljanja dveh stavkov po pol ure ali več na dan? Ko pa opaziš, kakšno vlogo imajo čustva pri vsaki besedi, ki jo izgovorimo, takrat pa se ustaviš. Občutki stojijo pred besedo! Potem pa je treba res stopiti prosti svoji želji in ni je stvari, ki je ne bi dosegli.

  4. Pinka pravi:

    Spet imam občutek, da so se te besede namenjene meni. Prav to sem morala slišati v tem trenutku. Pozabljam na čustva in na to, da se je treba premaknit dalje od lepih misli. Moram prestopiti k dejanjem. Vse to vem, a me mora vedno kdo spomnit, naj to še izvajam.Hvala 😉

  5. Lethe pravi:

    Zakon privlačnosti in posledice sta v resnici enostavna, a vendar si mora človek vzeti čas in tudi malo premisliti o njunem delovanju.

  6. Verjamem pravi:

    Zanima me kakšno vlogo igrajo angeli pri pozitivnih mislih?

  7. Mihaela pravi:

    Živimo v vesolju, ki deluje po načelu vzroka in posledice. Vsaka misel, vsak občutek in vsaka beseda je posledica nečesa, kar se je zgodilo. Vse, kar naredimo, in tudi tisto, česar ne naredimo ima energetski učinek. Ta zakon ohranja ravnovesje v vesolju.
    Super blog, s poudarkom na pravih točkah.

  8. Paličica pravi:

    Želja in volja. Tudi o tem bi bilo dobro povedati kaj. Poleg pozitivnih afirmacij. Ker če ni prave želje in volje, da se želja uresniči, smo spet na začetni točki.

  9. Vita pravi:

    Z veseljem ugotavljam, kako različni so si med sabo blogi in kako so povezani med sabo.
    Verjamem: angeli nam višajo frekvence, kar vpliva tudi na naše misli in čustva. Dajejo nam moč, da pristopimo k dejanjem in nam stojijo ob strani ko to potrebujemo.
    Na pot nam pošiljajo ljudi in knjige, ki nam omogočajo osebno rast.

  10. Gaja pravi:

    Naše misli oblikujejo našo realnost. Samo pogledati moramo svoje življenje – tako najlažje prepoznamo svoje misli.