Moj blog

26. november, 2013ŽIVLJENJSKA MOČ

Drage sestre in bratje, življenjska moč je energija, ki izvira iz nas samih in se  nam z dobrimi dejanji povečuje. Ko čutite, da vam je primanjkuje, se zazrite vase. Pomagali vam bomo ponovno odkriti vaš lasten vir življenja in zaustaviti pretok v napačno smer. Z ljubeznijo bomo premagali vse.

Danes bom začela pisati o tem, kako najti moč v sebi. Moč za spremembo, moč za živeti svojo resnico, moč za sprejeti življenje takšno kot je, … skratka moč, ki jo potrebuje prav vsak, ki si želi od svojega življenja nekaj več.

Torej če želimo pridobiti moč, moramo najprej vedeti, kje jo najpogosteje izgubljamo.

Največjo izgubo življenjske energije in moči povzročajo naše misli. Ko razmišljamo o drugih, ko jih sodimo in obsojamo, ko se jezimo, sovražimo, ko se ukvarjamo z vsemi, razen z nas samimi. Zveni enostavno, a tako smo navajeni živeti in razmišljati na nek-svoj način, da verjamemo, da obstaja samo ta. In sploh se ne zavedamo, kaj nam nespameten sistem vrednot, nepremišljen način porajanja misli, povzroča.

velika3aProsim vas, da poskusite. Vsaj nekaj ur v današnjem dnevu. Ne razmišljati o drugih ljudeh. Se ne primerjat z njimi, jim ne želeti ustreči ali narediti vtis nanje. In predvsem, ko vas kdo vpraša za katero koli mnenje – ga obdržat zase. Naj vas jezik še tako zasrbi, naj misli skočijo takoj k analiziranju, ustavite se. Samo enkrat vam mora uspeti zadržati se skušnjavi presojanja in začutili boste moč, ki bo ostala v vas. Kar napolnila vas bo. Preplavila vas bo energija, ki ste jo vajeni ob takšnih priložnosti zgubljati. In začutili boste vir, ki kroži po vašem telesu.

Prvi način ohranjanja moči predstavlja po mojem mnenju kontrola misli. Drugi se kaže  v spremembi odnosa do vsakodnevnih opravil. Človeku, ki je težko in zoprno postoriti opravilo, mimo katerega ne more, zgublja veliko več energije kot oseba, ki to isto opravilo opravi brez posebnih občutkov. Še več – to isto delo nas lahko napolni z energijo, če ga le opravljamo z ljubeznijo.

Stvari, ki jih počnemo z ljubeznijo, nas polnijo. Zato vnašajmo ljubezen v vse, kar počnemo. Vnašajmo jo v svoje misli, besede, ustvarjajmo. Ustvarjanje je ljubezen. Ko počnemo, kar ljubimo, se dotikamo svoje resnice.

Odločimo se. Še ta trenutek. Ohraniti energijo, ki vre iz nas. Zaustaviti tok, ki beži v negativne predstave in misli, se osrediščiti in spoznati zaklad, ki ga prekriva navlaka imenovana negativne misli in navade.

Moj izziv

Poskusite začeti živeti življenje brez presojanj. Sprejmite resnico, da vaše sodbe nimajo nobene vrednosti. Da vam samo škodujejo. Namesto tega sprejmite ljudi takšne ko kot so. Tudi sebe. To ne pomeni, da morate spregledati določene nagibe sočloveka, to pomeni samo to, da teh nagibov ne ocenjujete,temveč  jih preprosto prepoznate in sprejmite. Govorite o drugih samo dobro. In če nimate povedati kaj lepega, raje molčite. Življenjska energija bo tako stekla brez ovir skozi vas. Na ta način boste namreč ovire zanjo odstranili.

Slikovni viri: Fairy moon purple, Beautyful fairy

9 komentarjev

  1. Vita pravi:

    Všeč mi je ko pišeš nasvete in napotke kako izboljšati naša življenja.Mislim da si v takšnih zapisih najboljša.Sploh ta ideja o izzivih se mi zdi super.Upam da boš nadaljevala z njimi saj lahko postanejo pomembne smernice našega duhovnega življenja.

  2. Nataša pravi:

    Spet nekaj zanimivih misli.

    Sicer nisem še nikoli pomislila na to,da prek svojih misli izgubljam energijo,pa bom vendarle poskusila izpolniti ta tvoj izziv.

  3. Fallen Angel pravi:

    Dobra ideja in odličen predlog.

  4. Slepa pega pravi:

    Tok energije,ki kroži okoli nas in v nas,lahko zaustavljajo tudi negativne misli in navade.Res je tudi,da ko smo vajeni živeti s temi blokadami si ne znamo predstavljati koliko energije zgubljamo zaradi njih.Odličen predlog da poskusimo vsaj nekaj ur če ne že dni odganjat negativnosti,spremeniti svoj negativen odnos do življenja,saj lahko hitro začutimo energijo,ki jo drugače izgubljamo.Poskusite in boste videli.Se pridružujem danemu izzivu.

  5. Anemone pravi:

    Če na neko stvar niste še nikoli pomislili še ne pomeni da ne drži oz. ne obstaja.
    Zgornje misli me spominjajo na fotografijo kjer sva jaz in moj oče.Gledala sem jo lahko kakšnih 30 let a dokler mi ni nekdo rekel “Glej kako sta si podobna” mi še na kraj pameti ni prišlo nič takega.In to zato ker nisem nikoli pomislila na podobnosti med nama.Sedaj ko jo pogledam vidim identičnost in ne morem verjeti da je doslej nisem opazila.
    Tako je tudi s pretokom energije.Zavira ga marsikaj in to zato ker tega ne vemo.Če bi poznali vse blokade, bi jih verjetno že zdavnaj odstranili,ane?

  6. Angel pravi:

    Meni je včeraj uspelo izpeljati ta napotek.Večer sem si vzela zase in počela in razmišljala samo stvari,ki mi dajejo energijo.Tako preprosto pozabljamo na osnovne predvsem pa učinkovite načine polnjenja baterij!

  7. Luna pravi:

    Največji vir naše moči predstavlja ljubezen, največjo izgubo pa sovraštvo.

  8. Nina pravi:

    Ampak kaj ni kontroloa misli tudi nek način izgube energije in posledično moči?