Moj blog

22. september, 2013MOČ MISLI – OVIRE

Drage sestre in bratje, prosite nas in naučili vas bomo obvladovati moč misli. Ne dovolite slabim mislim, da prevzamejo oblast v vašem življenju.  Spoznajte jih kot takšne in zamenjajte jih, zamenjajte jih z ljubeznijo. Naj postane ljubezen gospodar vašega življenja.

Danes bom predstavila glavne ovire, ki nam preprečujejo, da bi obvladovali svoje misli. Na svoji poti k obvladovanju uma  sem naletela na številne, a največje preglavice so mi povzročali lastni predsodki, nagnjenja in navade.

Predsodki so mi predstavljali resnično veliko oviro pri obvladovanju svojih misli; zaradi njih je bil v prvi vrsti prizadet moj pogled na določeno zadevo in zaradi njih nisem bila sposoben jasno in pravilno misliti. In več  predsodkov sem našla v svoji glavi, bolj sem videla, kako moten je bil pogled na moje življenje.

Človek, ki si želi osebne rasti, mora prav zato najprej odpraviti vse predsodke in komplekse, saj mora biti um odprt in svoboden, če želimo duhovno napredovati. Celo v vsakdanjem življenju nam je jasno, kako nam različni predsodki ožajo pogled na življenje. Kaj šele v nekem višjem življenju, kamor strmimo.

ovire101-2Videti stvari, takšne kot v resnici so, je eden od predpogojev, da stopimo na pot samoizpolnitve,da začnemo obvladovati svoje misli  in nič nas ne omejuje bolj kot globoko zakoreninjena mnenja in kompleksi našega uma. Kot vidimo zajema moč misli ne samo obvladovanje svojega uma, temveč tudi poznavanje in prepoznavanje nas samih.

V obdobju, ko sem si »čistila um predsodkov«, sem si zapisala napotek svojega angela, ki je potrpežljivo sledil mojemu počasnemu napredku: » Pri svojih mnenjih in prepričanjih bodi vedno previdna, jemlji jih lahko, ne drži se jih krčevito. Tvoje mnenje je samo poseben način gledanja na stvari, ki si ga pridobila z mišljenjem, navadami in nagnjenji – dejansko gre za področja, ki jih je mogoče spremeniti, in jih boš nujno tudi spremenila, ko se boš razvijala in pridobivala na izkušnjah.«

Mnenja, navade in kompleksi so torej samo prehodne stopnje v našem miselnem življenju, podvržene enakim spremembam kot vse drugo v življenju. Imejmo to vedno pred sabo. Moč mislil se skriva tudi v poznavanju njihove nestalnosti.

Ko se jasno zavemo, da je naše mnenje o neki stvari samo eden od naštetih miselnih vzorcev, ki lahko obstajajo hkrati, bomo lažje strpnejši do mnenja drugih in posvečali manj pozornosti svojim. Resnica je namreč onstran različnih mnenj in nazorov, in šele, ko se bomo dovolj duhovno dvignili, bomo lahko videli vse v pravi perspektivi, tako kot v resnici je.

slika1: Fallen Angel

slika2: Ghotic fallen angel

 

9 komentarjev

  1. Fallen Angel pravi:

    Zanimivo razmišljanje.Zame so predsodki samo negativne misli in pogledi na svet.Ne vem če jim bi dal takšen pomen, negativna misel je negativna misel.

  2. Vita pravi:

    Na novo si mi odprla pogled na moč misli.Če sem prav poštena,nisem nikoli razmišljala o svojih predsodkih kot ovirah.Hvala za navdih!

  3. Miha pravi:

    Se ne bi strinjal s tabo Fallen.Predsodek je zakoreninjena misel in verovanje, negativna misel pa ni nujno zakoreninjena in niti ni nujno, da verjameš vanjo.Je velika razlika med obema in ju ne gre mašati med sabo.Meni je pa ta post zelo dobro nadaljevanje prejšnjega in vedno bolj me prepričuje,da stoji nekdo “poseben” za tem pisanjem.

    • Fallen Angel pravi:

      Itak da je med predsodki in neg.mislimi velika razlika.Sam se mi ne zdi važno jih tako analizirat in secirat.Neg.misli bodo vedno negativne,v tem je bil moj point.

  4. Aleja pravi:

    Predsodki so velik problem vsakega posameznika in posledično družbe.Moje vprašanje je: kako jih lahko prepoznam?Pri drugih že,a pri sebi? Kako naj vem prav za vsak predsodek skrit v moji glavi?

  5. Mihaela pravi:

    Vztrajnost, cilj, vera in angelska milost. Vsi smo tega sposobni.

  6. Pinka pravi:

    Če sem prav razumela Šepetalko, rabiš najprej veliko potrpljenja … 😉

  7. Pinka pravi:

    Ne veš kaj zbujaš v meni s tvojim blogom.Angeli govorijo preko tebe vsem nam.Hvala ti.

  8. Miha pravi:

    Najbolj zanimivo je to,da ko se po kakšnem tednu vrnem k tem branju,me še vedno navduši in prepriča kot prvič.Po mojem bi se morala lotit pisat knjigo,ker je škoda da ostane samo pri blogih.