Moj blog

28. oktober, 2014ANGELSKI DNEVNIK

Drage sestre in bratje, angelski dnevnik je vaš oseben zapis dela na sebi, sodelovanja z nami in vseh navdihov, ki jih dan za dnem prejemate. Bodite aktivni v vašem življenju. Pišite si vse dobro, kar vam pride na pot in bodite hvaležni za vsak dan posebej. Povrnjeno vam bo.

Včeraj je prišla v center, kjer delam, deklica in mi ponosno pokazala svoj dnevnik. Čisto sem pozabila, da sem ga nekoč tudi sama pisala! Povedala mi je, da zapisuje vanj svoje občutke in misli, da ne bi nanje pozabila in da ne bi dvomila več vase. Prešinilo me je. Bila je majhna iskrica in spodbuda za današnji blog.

Med ljudmi, ki se ukvarjajo z angeli je angelski dnevnik precej razširjen. Angelski dnevnik služi k zapisovanju in zbiranju misli in naših izkušenj, ki jih imamo z angelskim svetom. Je nekakšna zbirka izkušenj, h kateri se lahko vračamo, ko pričnemo dvomiti vase ali pa ko potrebujemo navdih za nadaljnje delo. Angelski dnevnik  nosi v sebi posebno moč, saj pritegnejo vse pozitivne misli in njeni zapisi k sebi angelske, pozitivne energije.

Ko se povezujete in komunicirate z angeli, se rado zgodi, da spomini na te izkušnje hitro zbledijo. O njih začnemo kmalu dvomiti in se spraševati, ali ni šlo samo za našo močno domišljijo. Ko pa pričnemo pisati dnevnik o teh dogodkih, se naš odnos do angelov v našem življenju hitro spremeni. Vsem, ki si želite poglobiti odnos s svojimi angeli, svetujem, da si omislite en poseben zvezek, kjer boste beležili  vse vaše izkušnje in občutke ob angelih in ki bo postal temelj vašega dela z njimi. Tisti bolj sodobni si lahko zamislijo dnevnik na računalniku, pa vendar ima fizična oblika zvezka svojo moč in namen. Izberite po lastnih željah.

Untitled-3Ko pričnemo pisati angelski dnevnik, začnemo doživljati bolj zavestno angelske izkušnje, spočila, vizije in notranje občutke. O njih razmišljamo, jih spravimo na papir (ali računalnik) in tako ostanejo za vedno shranjeni za bodoča branja. Angelski dnevnik lahko hitro postane vaša osebna knjiga modrosti in spominov, kar lahko posledično pritegne še več angelov v vaše življenje.

Ko si prvič izbiramo zvezek, v katerega si bomo zapisovali naše angelske izkušnje, si vzemimo takšnega, ki nas posebej pritegne. Naj vas k angelskemu dnevniku ne odvrne misel, če svojih lastnih izkušenj z angeli še nimate. Za začetek lahko vanj prilepite ali narišete angela, mu napišete pesmico ali kakšno misel, ki vam je všeč, lahko tudi afirmacijo, … karkoli povezano z  njimi, kar vam ugaja. Dnevniku poklonite poseben del in čas vašega življenja in delajte z njim z ljubeznijo, kot bi delali z vašim angelom.

Vaš angelski dnevnik lahko najprej uporabite za različne stvari, vanj lahko pišete navdihujoče misli, pesmi, citate. Nanj lahko nalepite fotografije ljudi, ki jih imate radi ali vas navdihujejo. Kot sem že v blogu o angelskih sanjah predlagala, lahko vanj pišete tudi pomembne sanje o angelih, občutke po meditaciji v angelskih barvah, vaša videnja, misli, ideje … vse, kar nosite v srcu skratka.

Predvsem pa pišite vanje svoje angelske izkušnje, ne glede na to, kako nenavadne in dvomljive se vam zdijo. Dovolite si, da »prebavite« stvari, ki ste jih doživeli, videli, slišali, občutili in jih nato zapišite v angelski dnevnik.

Ko začnete pisati angelski dnevnik, pričnete usmerjati vaše angelske izkušnje v Sedanji trenutek in jih ovekovečite kot neusahljiv vir vaših refleksij, razumevanja in duhovne rasti. Nekaterih izkušenj z angeli ne boste razumeli ali jih znali sprejeti še tedne in mesece. Nato pa bo nastopil čas, ko jih boste znova prebrali in natanko vedeli, kaj se je zgodilo.

Ko boste pisali angelski dnevnik, ne pozabite napisati, za kaj ste hvaležni dan za dnem. Hvaležnost privlači pozitivne energije v vaše življenje, poveča vašo moč in na poseben način vabi angele v vaše srce. Veliko ljudi, ki se ukvarja z angeli, si piše angelski dnevnik, da jim ostane v spomin na vse pozitivno, kar se jim zgodi v življenju. Prav tako ne pozabite vanj napisati vaše cilje in želje. Dobro jih je imeti vedno pred očmi.

Angelski dnevnik odpira vašo podzavest angelskim navdihom in komunikaciji z njimi: s tem ko si zapisujete vse vaše misli, sanje in meditacije, v katerih prosite za njihovo prisotnost, si krepite sposobnost povezovanja z njimi.

 

14 komentarjev

  1. Vita pravi:

    Že nekaj časa imam poseben zvezek, kamor si vpisujem svoje sanje in občasne občutke o angelih. Ta nastajajoča knjižica mi pomaga, da se bolj osredotočam na angele, da o njih sistematično razmišljam in si postavljam kratkoročne in dolgoročne cilje.Veliko mi pomeni. Je nekakšna slika moje duhovne rasti in poti.
    Kdorkoli še nima svoje knjižice ali angelskega dnevnika mu iz srca priporočam, da si ga ustvari.

  2. Duška pravi:

    Jaz že od nekdaj verjamem v pisanje dnevnika kajti, ko mi je bilo v življenju najtežje, sem vedno vse moje misli, čustva, hrepenenja…. izlila na papir in potem mi je bilo veliko lažje. Potem sem nekako to opustila in sedaj,ko sem zopet v težkem življenskem obdobju, sem začela pisati dnevnik.Ko mi je najbolj hudo napišem svoje občutke,misli,želje,hrepenenja….v ta dnevnik in mi je vsak dan lažje pri duši.Vsak dan se pogovarjam z angeli in jih prosim, da mi stojijo noč in dan ob strani in verjemite mi, da ANGELI res obstajajo.
    Rada bi z vami delila mojo iskušnjo z njimi, ker se mi je to dejansko zgodilo letos na moj roj.dan, saj ga imam 10.oktobra. Odločila sem se korenito spremeniti svoje življenje in mi je prav članek “SEDANJI TRENUTEK” (objavljen v maju na tem blogu)prišel še kako prav. Zelo mi je bila všeč slika angelov, ki jo je ga.šepetalka objavila v tem prispevku in sem si jo prekopirala kot ozadje namizja. Računalnik se mi vedno že po nekaj minutah ugasne, če nisem na njem aktivna, na moj dan, pa je bil celi dan prižgan, brez prekinitve, saj sem bila zelo malo aktivna na njem zaradi drugih obveznosti, ki sem jih tisti dan imela.
    Še enkrat bom napisala, ANGELI so ob in z nami, le prepoznati je potrebno njihova sporočila in zaupati svoji intuiciji,ki nas opozarj kaj je prav in kaj ne….

    Lep in sončen dan vam želim 🙂

  3. Miha pravi:

    Angelski dnevnik je res ena fina zadeva, ker služi več stvarem: nas opominja, tolaži in spodbuja.
    Duška, vaša izkušnja priča o vsem, kar se piše na tem portalu. Samo tako naprej!Angeli obstajajo, samo sprejeti jih moramo v svoje življenje.

  4. Pinka pravi:

    Kako lepa izkušnja!
    Jaz sem pa pred kratkim molila k temu da dobim novo službo in ko sem nato odprla oči sem pred sabo videla oblak v obliki angela ki nosi srce v rokah. Takoj sem vedela, da sem bila uslišana.
    Take izkušnje je treba napisati v dnevnik, ker je škoda da gredo v pozabo.

  5. Surya pravi:

    Ideja ni slaba, ker se nam velikokrat zgodi, da “srečamo” angele, a ker potem podvomimo vase, gre vse v pozabo. Če pa si 10x zapored napišemo na list naše izkušnje, potem jih lažje sprejmemo, ker vidimo, da ni šlo za naključje.

  6. Eden pravi:

    Vsaj zame je angelski dnevnik nekaj novega.
    Zdi se zanimiv in ima svoj namen.
    Probam 🙂

  7. Serafin pravi:

    Angeli so med nami. Več kot o njih pišemo, razmišljamo in govorimo, bolj jih občutimo. Angelski dnevnik je odlična zamisel, moj ima na vašo pobudo že tri polne strani.
    Hvala.

  8. Ketu pravi:

    Pametni pišejo. Pa še kako to drži.Pišimo vsi in širimo zavest o dobrem!

  9. Jovan pravi:

    Z veseljem sprejemam takšne ideje in prebiram vaša doživetja. Sam jih na žalost nimam toliko. a vseeno verjamem globoko vanje.

  10. Magenta pravi:

    Tudi jaz bi rada delila, kar se mi je pred kratkim zgodilo. Na sprehodu sem razmišljala kako bi lahko rešila eno težavo, ki jo vlečem že preveč časa. Takrat iz grma prileti en ptič ki me prestraši do kosti in direkt pred obraz mi prileti ena njegova perut. Kot strela z jasnega sem se domislila kako bi rešila problem o katerem sem razmišljala.
    Nisem videla angelov,a sem vedela, da je bilo to njihovo delo.

  11. Zvezda pravi:

    Čim več nas bi morala deliti svoja posebna srečanja z angeli, da bi začeli vsi zaupati v svoje sposobnosti. Saj ni važno če jih ne vidimo. Važno je, da znamo razbrati sporočila ki nam jih pošiljajo. Čim več pisati in čim več deliti.

  12. Hana pravi:

    Razbijam si glavo: v kakšnem centru delate?Vem, da je to vaša osebna stvar … a mi je zbudilo radovednost : “Včeraj je prišla v center, kjer delam deklica in mi pokazala svoj dnevnik”. Upam, da delate z otroki, ker ste verjetno nekaj najlepšega, kar se jim lahko zgodi …

    • Luna pravi:

      Hana, enkrat bomo vsi skupaj prepričala Šepetalko angelov, da nam razkrije kaj več o sebi in svojemu delu. Mislim, da njene misli in dejanja ne bi smela biti dolgo časa več skrita 😉

  13. Angel pravi:

    Nekaj podobnega že imam, a mu ne rečem angelski dnevnik.Pišem noter svoje misli in občutke, svoja razmišljanja in molitve posvečene angelom.Je pa res da komaj čez čas ko se vrneš nazaj k tistemu kar si napisal ugotoviš, kaj je takrat pomenilo. Angeli so med nami in vsak dan sprejemamo njihova sporočila in vodstvo.Če si ga zabeležimo ostane trajno.