Moj blog

15. november, 2023LUCIDNOST

Drage sestre in bratje, lucidnost je globok dar posebnih duš, ki morajo na zemlji dvigniti povprečno raven speče zavesti. Kdor ima ta dar, mora trdo delati, da ga lahko nato deli z drugimi in kaže edino pravo smer: Ljubezni in darovanja.

V svojih zadnji blogih sem pisala o jasnovidnosti in ostalih oblikah medijstva. Po radovednih odzivih bralcev bom tokrat odprla širšo temo, kjer so bom dotaknila lucidnosti in na malo bolj tehničen način predstavila, kako se le-ta lahko bolj ali manj spontano pojavlja v naših življenjih.

Začnimo najprej z definicijo, kaj sploh lucidnost je. A. Richet definira lucidnost kot “zavest s strani posameznika o katerem koli fenomenu, ki ga ni mogoče zaznati z zunanjimi čuti – preko zavestnega ali nezavednega uma”. Avtor dodaja, da gre za popolnoma spontan dar. Lucidnost torej ni vezana na fizične čute. Manifestira se ne glede na zunanje vplive. Kljub temu jo radi mešajo z intuicijo, za katero je potreben nek zunanji input, ki prebudi naše notranje občutke. Skratka, lucidnost je sposobnost medija, da lahko vidi, sliši ali zaznava določene pojave onkraj običajnih čutov.

Lucidnost vključuje telepatijo, jasnovidnost, psihometrijo, jasnoslušnost, jasnočutnost in intuicijo.

Medij ne zaznava s fizičnimi čuti, temveč z višjimi, ki jim običajno pravimo nadnaravni čuti. Ti čuti nimajo svojega mesta v fizičnem telesu, saj pride do videnj ali slišanj z vsem duhom, kar pogojuje, da prejetih sporočil ne smemo analizirati ali razlagati s fizičnim umom. To je zelo pomembno, ker so ljudje nagnjeni razlagati to, kar so prejeli preko višjih čutov z uporabo uma. Tu pride nato do največjih napak, saj um lahko razume in razlaga samo tisto, kar pozna. Česar ne pozna, ne more vključiti v razlago in zato ostajajo pogosto razlage prejetih sporočil napačne, dvomljive ali celo dvoumne. Ob kateri koli obliki lucidnosti ne smemo vključiti razuma, če želimo zares razumeti naše nadčutne zaznave. Ko sem na začetku prejemala določena sporočila s strani Angelov, sem jih želela razlagati s svojimi mislimi. To me je seveda peljalo v napačno interpretacijo in razumevanje prejetega.

Medij, ki ima dar lucidnosti, ima ta dar (jasnovidnosti, jasnoslušnosti, jasnočutnosti ali intuicije) v takšnem ravnotežju, da lahko v miru prestopa med »dvema svetovoma«- to pa lahko naredi v zavestnem ali nezavednem stanju. Nekateri ljudje doživljajo svoje medijstvo kot del sebe in svojega vsakdanjega življenja, medtem ko se morajo drugi mentalno ločiti od sebe in so samo v nezavednem stanju sposobni prenašanja sporočil z drugih svetov (recimo v sanjah ali v polsnu).

Telepatija ( ki jo je new age krstil kot kanaliziranje) je sposobnost sprejemanja mentalnih vtisov – idej ali misli -s strani inkarniranega ali neinkarniranega sporočevalca. To pomeni, da se s telepatijo lahko povezujemo z drugimi ljudmi, ki so lahko fizično zelo oddaljeni ali z različnimi eteričnimi bitji – kot so recimo Angeli. Ti vtisi ostajajo v perispiritualnem prostoru. Ko sem se šele »učila« povezovanja z Angeli, sem prišla preko meditacije v stik z osebo, ki je meditirala istočasno z mano. Povedal mi je svoje ime in priimek ter kraj, kjer je živel. Ker sem takrat še dvomila v svoje sposobnosti, sem šla iskat, ali obstaja ta oseba. Na srečo se je v tistih letih na internetu že lahko našlo telefonski imenik Norveške (tam je namreč živela ta oseba) in sem našla potrditev, da zares obstaja in ni samo plod moje domišljije. Z njim sem se nato povezala večkrat, saj me je vodil skozi tehnike, ki so mi omogočile bolj zavesten in lažji dostop do angelskega sveta.

Za razliko od telepatije predstavlja jasnovidnost nadfizično vizijo prostora ali časa. Tista, vezana na prostor, se prebudi na kraju, kjer se v tistem trenutku nahaja medij. Temu pravimo prva stopnja jasnovidnosti. Medij lahko vidi prisotne duhove, barve, svetlobo in oblike. Mentalno vidi tudi simbole, slike ali znamenja v svojem vidnem polju s pomočjo duhov ali vodnikov.

Videnju prihodnosti pravimo profecija, medtem ko videnju preteklosti evokacija.

Videnje preteklosti lahko sproži stik z določenim predmetom, ki je vezan na preteklost. Recimo medij lahko pove o kosu lesa, ki ga prime v roko, kje je drevo raslo, kdaj in od koga je bilo posekano, kako in kdaj obdelano, … Roman Zadnji dnevi Pompejev Lorda Bulverja Lyttona so nastali prav na ta način, ko je avtor vzel v roke kos ruševin in pred sabo se mu je odvil ves film Pompejev.

Na drugi stopnji lahko medij bere besede, cele fraze s pomočjo duhov ali vodnikov. V tem primeru je razumevanje videnega lahko precej težje, vse je odvisno od sposobnosti duha, ki mu predaja sporočilo.

Zelo posebna oblika lucidnosti se zgodi, ko um medija izstopi iz sebe in se potopi v Um Univerzuma oz. Višjega Uma, kjer se nahajajo vsi spomini preteklosti ter na ta način pride do informacij o preteklosti. Tudi ta pojav je new age prekrstil v dostop do akaških zapisov. Ta pojav se pravzaprav zgodi po vsaki inkarnaciji oz. smrti, ko se naš um zlije v univerzalnega.

Običajno, ko se duh inkarnira, se um skrči, pozabi na preteklost in sposobnost, da bi se česa spomnil. Ko nato telo umre, se um ponovno razširi in se ponovno integrira v Višji um. Samo v primeru medijske lucidnosti, je razširitev uma trenutna in omejena v času.

Da lahko pride do vstopa nižjega uma v višji um, mora biti nižji um neaktiven, v globoki meditaciji ali v polspečem stanju. Na ta način lahko medij doživi različne dogodke, jih sliši in občuti. Istočasno lahko o tem pripoveduje ali piše.

O tem bom nekaj več napisal v prihodnjem blogu. V kolikor vas tema posebej zanima, mi lahko pišete ali pustite spodaj komentar.

22 komentarjev

 1. Utrinek pravi:

  Waw, hvala za to noro dobro razlago. Prosim, prosim – nadaljevanje. Neskončna hvala ♥️❤️♥️

 2. Petra pravi:

  Hvala za super razlago pojmov, ki jih pogosto mešam med sabo. Hvala hvala hvala. Prosim za nadaljevanje ❤️❤️❤️❤️❤️

 3. Gaja pravi:

  Resnično edistvena razlaga in osebna izkušnja. Hvala ti za kar daješ in deliš. Upam na nadaljevanje, saj vidim kako malo vem o tem pa čeprav je moja intiicija dobra 🙂

 4. Živa pravi:

  Hvala za izredno jasno razlago. Sedaj lahko postavim marsikaj na svoje mesto. Upam na nadaljevanje o Višjem umu.

 5. Zvezda pravi:

  Vse je zelo zanimivo in natrenutke opisušej nekaj kar sem doživela a si nisem znala prav razložiti.
  Tvoje izkušnje so predragocene: hvala za vsako, ki jo deliš ♥️

 6. Nikita pravi:

  Res lep zapis ki odpira oči nad vsem kar ni s tega materialnega sveta!

 7. Eden pravi:

  Prav zanimiva razlaga kaj je lucidnost in kako se zares pojavlja v življenju. Zanimivo tudi da na racionalen način uspeš predstaviti neracionalno pojme.
  Hvala ti za znanje in izkušnje ki jih deliš. Upam, da uspeš nadaljevati s tvojim pisanjem na to temo.

 8. Miha pravi:

  Hvala za zelo zanimiv blog ki tudi meni odpora nove dimenzije obstoja.

 9. Luna pravi:

  Zelo lep in uporaben blog.
  Malo sem se nasmejala, kako so telepatijo prekrstili v kanaliziranje, kar je res. Izmislili so si nek nov pojav ki pa je v resnici že imel svoje ime.
  Ful dobro napisano, saj zgleda kot iz kakšne enciklopedije z neko logiko in sistemom.
  Res hvala za vse tvoje delo ki je neprecenljivo.

 10. Tinkara pravi:

  Čudovit zapis. Me polni z upanjem da se nekje tudi jaz najdem❤️

 11. Cene pravi:

  Preprosto HVALA za tolikšno znanje!

 12. Nataša pravi:

  Hvala za vse kar daješ in deliš. Tako lepo in gladko si predstavila koncepte, ki so danes tako zelo zlorabljeni in produkt potrošnje (kanaliziranje in zapisi Akaš). Hvala, ker odpiraš oči

 13. Tujka pravi:

  Hvala za vse ♥️

 14. Kati pravi:

  Hvalaaa ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 15. Ivo pravi:

  Hvala. Nadejam si nadaljevanja.

 16. Diana pravi:

  Hvala za hiper zanimiv blog!

 17. Zarja pravi:

  Hvala za ta blog. Zelo zanimiva tema, ki mi razlaga marsikaj. Tudi o meni 🙂

 18. Nežika pravi:

  Iskrena hvala za Vaša poglobljena razmišljanja.
  Redno Vas spremljam in sem navdušena.
  Hvala iz srca.

 19. Lucija pravi:

  Pogrešamo tvoje objave.

 20. Ivo pravi:

  Hvala za pripevek na temo ki mi ni tako znana – vsaj ne iz teg vidika.

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.