Moj blog

24. maj, 2023KARMA DUŠE

Drage sestre in bratje, karma predstavlja zakon vzroka in posledice. Naša (angelska) naloga je, da vam jo pomagamo uravnavati, da vas nežno usmerjamo v svet dobrih del ter da vas obvarujemo kopičenje slabe karme. Vendar nikoli ne razumite zakona karme kot zla; v resnici je to najboljši učitelj, od katerega se boste največ naučili.

Pogosto me sprašujete, če verjamem v karmo in reinkarnacijo.

Naj vam najprej povem, da že od malih nog vidim določene slike iz prejšnjih življenj in velikokrat, ko srečam neznano osebo, se mi pred očmi zavrti neko življenje, ki naju je povezalo. Marsikaj čutim in vsa moja spoznanja me peljejo v smer, da se ne rodimo le enkrat.

Verjamem v karmo, vendar zame karma ni nikakor kazen, kot jo doživlja večina iz zahodnega sveta. Moje dojemanje karme je bolj blizu vzhodnemu svetu; zame je karma naravni zakon, kot je recimo to gravitacija. Ljudje pripisujemo zakonom določene lastnosti in tu grešimo. Zakaj lahko gravitacijo sprejemamo kot del vsakdana, medtem ko je karma lahko le kazen ali nagrada? Zaradi gravitacije živimo in hodimo po Zemlji, vendar zaradi istega zakona nekdo pade s petega nadstropja in umre. Vendar to sprejemamo kot … kaj?

Karma deluje na isti način. Uravnava naša življenja in nas opozarja, kjer grešimo. Ko se recimo majhen otrok preveč približa ognju, ga njegova mama povleče stran od njega. To se nam ne zdi nič napačnega. Ko pa nas zakon karme povleče stran od nevarnega ognja, pa se vendar počutimo kaznovane. Ta odnos do karme se zdi zelo otročji; otrok je užaljen, ker ga je mama oštela in grobo potegnila ven iz nevarnosti. Ljudje se počutimo kaznovane, ker nas življenje vleče v neko smer, ki je ne razumemo.

Duhovna rast in karma hodita dejansko z roko v roki. Veliko sporočil, ki jih prejemamo od angelov, je povezanih z uravnavanjem karme in zdravljenjem našega notranjega otroka. Večina izmed nas nosi s sabo veliko prtljage iz tega, pa tudi iz prejšnjih življenj. Že večkrat mi je angel varuh povedal, da delujejo ti karmični dolgovi kot zaviralci naše duhovne rasti. Karma namreč ustvarja blokade, omejuje prehod naših energij in nenazadnje vpliva na način našega dojemanje sveta. Veliko ljudi opusti svojo duhovno pot ravno zaradi karme, s katero se mora soočiti. Ne razume, da je treba karmo uravnati, ne pa se boriti proti njej.

In kaj je pravzaprav karma? Karma je zakon vzroka in posledice. Je temelj hinduizma in budizma, znan že iz časov vedskih zapisov. Gre za energijo, ki kroži. Vsaka misel, beseda, čustvo, dejanje in delo, ki ga naredimo, pošljemo v vesolje, ki nam ga nato nazaj vrne. To je zakon vesolja. Z našo svobodno voljo stalno pošiljamo nekaj navzven. Če počnemo dobre stvari, se nam dobro vrača. In obratno. Ko počnemo slabe stvari, se nam tudi te vrnejo. Karma je najboljši učitelj v zemeljskem življenju.

Zakon karme je zelo dosleden; karkoli pošljemo, se nam nazaj vrne. Včasih se nam energija povrne zelo hitro, spet drugič pa se nam lahko vrača šele čez nekaj življenj. Zato ni smotrno človeka soditi po tem, kar se mu v tem življenju dogaja.

Vse, kar se nam zgodi, je na nek način posledica karme. Vse, kar doživljamo, doživljamo zato, da se iz dane situacije nekaj naučimo. Včasih se moramo ukvarjati s karmo iz prejšnjih življenj, drugič samo iz tega. Se sprašujete, kdo nam pravzaprav postavlja te izzive? Včasih je to naš Višji jaz, ki to počne zato, da se pričnemo ukvarjati s področji, ki jih zanemarjamo ali se jim izogibamo. Moramo si zapomniti, da je namen vsakega takšnega »testa« ta, da napredujemo v svojem duhovnem življenju. Še bolj pa si moramo zapomniti to: nikoli ni naloga pred nami zahtevnejša od naših zmožnosti!

Angeli imajo resnično pomembno vlogo pri karmi, saj nas ves čas opozarjajo na naše srce in duhovno življenje. V življenju, ki ga živimo, se lahko zelo pogosto oddaljimo od naše notranje resnice, saj je zunanji svet na videz zelo bleščeč, materialne dobrine in »majhne zmage« pa še bolj privlačne. Ko pa živimo in delamo z angeli, je veliko manj skušnjav, da bi zapadli v egoizem in zunanji cirkus. Angeli nas varujejo pred kopičenjem slabe karme.

Delajte z njimi in jih kličite v svoje življenje. Z njimi boste lažje uravnali karmo, ki jo nosite.

23 komentarjev

  1. Zvezda pravi:

    Hvala za stalno učenje in širjenje neprecenljivega znanja ♥️

  2. Sara pravi:

    ♥️♥️♥️

  3. Miha pravi:

    Kot vedno ena izjemna predstavitev teme, o kateri se je že ogromno govorilo in premalo razumelo. Hvala za tvoj dragocen prispevek k širjenju razumevanja te ključne teme in hvala za delavnico, ki bo kot vse tvoje delavnice fantastična!

  4. Petra pravi:

    Ta blog prav vabi k razmisleku in čuječnosti. Hvalaaaa ♥️♥️♥️

  5. Teja pravi:

    Hvala za prispevek ♥️ in seveda za stavek ” Nikoli ni naloga pred nami zahtevnejša od naših zmožnosti!” Res mi vlije moč ♥️

  6. Nives pravi:

    V zadnjem času se veliko ukvarjam s svojo karmo … Prav zanimiva sinhronost ki mi potrjuje da sem na pravi poti ❤️❤️❤️❤️❤️

  7. Vera pravi:

    Hvala, tudi meni je napisano v veliko tolažbo ♥️

  8. Mojca pravi:

    Mene je karme načeloma strah, ker ni vedno vse tako jasno kot se zdi : nekomu mislim, da mu pomagam, a mu v resnici škodim … Bi se dalo kaj napisati tudi o tem? Sploh v toksičnih odnosih ..

  9. Tina pravi:

    Hvala za predstavitev karme – naše prave odgovornosti.

  10. Živa pravi:

    Hvala za ljubeče predajanje večnih resnic ♥️♥️♥️

  11. Angelika pravi:

    Težav pri karmi je da lahko delaš v tem življenju vse prav in dobro a moraš vseeno odplačevati tista življenja, ko nisi delal prav in dobro. Potem ti malo “pade” morala ko leta in leta delaš dobro a nikjer ni nobenega rezultata … karma pač.
    Hvala za spodbuden zapis ♥️

  12. Tujka pravi:

    Hvala za angelsko razlago karme ♥️

  13. Nataša pravi:

    Karma moje duše ne prav zanima ❤️

  14. Gaja pravi:

    Hvala za jasno razlago in hvala za mir, ki se širi iz tvojih zapisov ♥️♥️♥️

  15. Cinik pravi:

    Zelo bi me zanimalo poznati vso karmo moje duše in izvedeti, kje začeti z delom. Karma je na videz kompleksna, a ko jo enkrat dojameš se ti odpre nov svet.
    Hvala za odlično predstavitev!

  16. Jan pravi:

    Občudujem tvoje delo, tvoje znanje, tvojo duhovnost in srčno odprtost. Če lahko kdo piše o karmi si to ti, saj ne strašiš, ne govoriš o kaznih ampak (kot vedno) nežno kažeš smer: kdor želi razumeti, bo razumel.

  17. Nensi pravi:

    Hvala za moč in znanje ❤❤❤❤❤

  18. Bojan pravi:

    Hvala hvala in še enkrat hvala.

  19. Tinkara pravi:

    Verjetno ne znamo vsi povezovati karme z angeli. Je pa res, da nas lahko oni vodijo ven iz karmičnih shem.
    Hvala za vsak tvoj dar ♥️

  20. Kati pravi:

    Hvala ❤️

  21. Maja pravi:

    Menim, da če poznaš svojo karmo (ali vsaj del) jo lahko šele začneš čistiti. Hvala za čudovite besede.

  22. Nikita pravi:

    Hvala za zelo zanimivo in poučno razlago ♥️♥️♥️❤️❤️❤️♥️♥️♥️♥️

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.