Moj blog

3. oktober, 2022ZDRAVLJENJE PRETEKLOSTI

Drage sestre in bratje, zdravljenje preteklosti je nujno za to, da lahko ozdravite vašo sedanjost in prihodnost. Svojo preteklost lahko ozdravite s pomočjo nekoga, ki vas bo varno pripeljal do točke, od koder se izteka vse vaše življenje. Z njim poiščite najpomembnejši trenutek vašega obstoja.

Pogosto me ljudje vprašajo, zakaj je tako pomembno ozdraviti svojo preteklost:« Moje otroštvo je bilo zelo težko, moje življenjske izkušnje so bile bolj ali manj negativne; zakaj bi se moral vračati nazaj in podoživljati vse skupaj?«

Na žalost je naša sedanjost zgrajena iz preteklosti in če želimo spremeniti svojo sedanjost in prihodnost, moramo predelati in očistiti vse, kar nas je blokiralo … v preteklosti. Tega sami ne moremo narediti, za to potrebujemo strokovno pomoč, ki pa mora biti zaupanja vredna.

Ko pogledamo na preteklost s pomočjo pravega strokovnjaka, ki nas vodi v preteklost tako, da jo razumemo z očmi sedanjosti in s širšo zavestjo našega obstoja, jo lahko resnično pozdravimo. Svojo preteklost moramo predelati in dojeti, drugače bo za vedno ostala kot nek čas, ki ga nismo razumeli, ker ga nismo mogli razumeti.

Kot otrok ali najstnik ali mlad odrasel nismo imeli dovolj izkušenj, znanj in modrosti, da bi lahko zares razumeli, kar se nam je zgodilo. Otrok se običajno ustraši in se krivi za vse, kar se dogaja okoli njega. Najstnik se napolni z jezo in občutkom nemoči. Mlad odrasel začne kovati zamere in sovraštvo do vsega, kar občuti, da je proti njemu. S takšnim načinom delovanja – s takšnimi očmi – ne moremo ne razumeti, kaj se nam dogaja, toliko manj se pozdraviti od tega, kar se nam je zgodilo.

Zdravljenje preteklosti zdravi naša čustva jeze, žalosti bolečine, sovraštva. Ozdravi nas od vseh negativnih čustev, ki nam onemogočajo mirno sedanjost.

Pozdraviti preteklost pomeni tudi pozdraviti svoje telo; vse bolečine in kronične bolezni, ki so vezane na travme v preteklosti (verjemite, da jih je ogromno), izginejo, ko se na pravi način soočamo s svojo preteklostjo.

Ko zdravimo preteklost, začnemo spreminjati svojo sedanjost na pozitiven način. Tako si ustvarjamo boljše življenje tudi v prihodnosti. Skratka če pozdravimo preteklost, lahko ozdravimo tudi našo sedanjost. Mnogi so izbrisali iz svojega spomina vse, kar jih je prizadelo in zanje je delo veliko težje.

Ozavestiti bolečino je edina pot, da jo lahko nato izpustimo. Ozavestiti tu ne pomeni, da se samo spomnimo bolečine, temveč da razumemo vso pot, ki jo je sprožila (torej okoliščine naše travme) in vso pot, ki je po njej sledila  (torej vse občutke in prepričanja, ki izhajajo iz te travme in ki so nas vodile pri življenjskih odločitvah).

Določeni strahovi in fobije preprosto izginejo, ko najdemo njihov izvor.

Zdravljenje preteklosti zdravi tudi naše sedanje odnose, saj pomaga ozavestiti mentalne in čustvene sheme, ki jih gradijo. Ko ozavestimo svoje notranje sheme in ko razumemo, kaj jih je v resnici oblikovalo, jih lahko začnemo zares rušiti.

Pozitivni stranski učinki zdravljenja preteklosti so tudi vezani na obujanje darov in sposobnosti, ki jih zaradi notranjih blokad nismo nikoli razvili. Po ozdravitvi lahko v zelo hitrem času razvijemo določene talente, ki so samo čakali na nas.

Predvsem pa pravo zdravljenje preteklosti omogoča, da lahko končno vzpostavimo pravi stik s svojo dušo in razvijemo vse svoje duhovne potenciale.

Po vsem, kar sem napisala, bi želela poudariti, da vas ni vsak sposoben varno popeljati v preteklost in vam pomagati odpreti oči nad tem, kar ste doživeli. Premislite dobro, ali zaupate nekomu, ker potrjuje to, kar vi želite verjeti ali zaupate nekomu, ker ima sposobnosti, ki jih vi nimate.

Globok razmislek vam želim.

29 komentarjev

  1. Mojca pravi:

    Hvala za še en odličen blog. Res je, nihče noče obujati starih bolečin ker v tem ne vidi smisla. Kot pišeš je nujno, da te ob tem spremlja en pravis strokovnjak … jaz dodajam: pravi strakivnjak kot si ti ?
    Hvala ti ?

  2. Petra pravi:

    Zelo lep blog. Ko začnem razmišljati o preteklosti se znajdem z zaprtimi vrati. Zelo malo se spomnim s svojega otroštva, kar mi potrejuje da sem doživela določene travme…
    Hvala ?

  3. Sara pravi:

    Hvala ♥️♥️♥️

  4. Nika pravi:

    Hvala za vodstvo iz tedna v teden. Se strinjam s tabo, ljudje veš čas iščejo potrditev da niso oni odgovorni za njihovo nesrečo temveč vedno nekaj zunaj njih. Tako isčejo terapevte ki jim ne bodo nikoli zares pomagali, ampak samo potrjevali njihovo zgodbo. Začaran krog.
    Hvala ti ???????

  5. Nina pravi:

    Zame ni boljše in strokovne osebe kot si ti ?
    Nujno je pozdraviti preteklost, če želimo boljšo prihodnost♥️

  6. Eden pravi:

    Hvala za nov navidh, smer, pot, življenje ??????

  7. Mihaela pravi:

    Ena sama resnica prihaja iz tega zapisa: ne zaupate vsakemu, ki vas vodi v preteklost in ne zaupajte sebi ko pri tem iščete cono udobja! Neskončna hvala ?

  8. Vera pravi:

    Napišem HVALA ? a čutim veliko več ?

  9. Zvezda pravi:

    Hvala ker svetiš na vse nas ??

  10. Kaja pravi:

    Hvala za vse, a predvsem ker vodiš v duhoven razmuslek ?

  11. Niko pravi:

    Hvala za vse tvoje delo in znanje ki jih deliš. Hvala za možnost globokega razmisleka!

  12. Luna pravi:

    Vse je res. Brskati po preteklosti nima smisla, če ne razumeš in vidiš stvari s pravega zornega kota. Hvalaaaaa ???????????????

  13. Jan pravi:

    Meni zelo ljuba in obenem zelo težka tema. Vse kar si napisala se me globoko dotika in vem, da bom pri tebi našel pravo vodstvo. HVALA

  14. Karolina pravi:

    Naj dodam še moj Hvala ? ker se bojim preteklosti in ker vem da se tam nahaja rešitev mojih blokad …

  15. Angelika pravi:

    Hvala za čudovit blog.
    Meni je najbolj pomagala pri zdravljenju preteklosti tvoja in Juanova terapija ♥️
    Jo svetujem čisto vsem ?????

  16. Pinka pravi:

    Hvala ?
    Tudi jaz lahko potrdimo da sem svoje otroške travme predelala prav s šepetalkobin Juanom ?

  17. Miha pravi:

    Mislim da je ta blog zelo zanimiv. Mislim tudi da sta zadnja dva odstavka zelo “težka” saj ni nikomur lahko priznati svoje senčne plati.
    Hvala za vse izzive ki nam jih ponujaš!

  18. Mitja pravi:

    Preteklost je treba zdraviti in kot piše ne samo brskati po njej. Bravo za ta zapis!

  19. Valerija pravi:

    Hvala ?????

  20. Balonček pravi:

    Se strinjam z vsem zapisom, lahko smo marsikaj več kot to kar smo se odločili v preteklosti ?

  21. Utrinek pravi:

    Hvala iz ?

  22. Nikita pravi:

    … kot bi pisala prav meni ?
    Hvala ???????

  23. Hana pravi:

    Zelo lep in iskren zapis. Vsak si ga verjetno razlaga drugače. Hvala ti ?

  24. Gaja pravi:

    Vsak tvoj blog je en neprecenljiv zaklad ?

  25. Tinkara pravi:

    Hvala osebno za tvojo pomoč pri zdravljenju moje preteklosti ??

  26. Angel pravi:

    Ob branju sem doživela posebno sinhronost: spomnila sem se, da sem prav danes sanjala eno grozno travmo iz preteklosti in kako sem se potem zjutraj zbudila vsa izmučena. Hvala za tvoje neprecenljivo delo ❤?

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.