Moj blog

5. avgust, 2022STIK Z NOTRANJIM OTROKOM

Drage sestre in bratje, stik z notranjim otrokom je nujno potreben, ko začnete čistiti po vaši preteklosti. Tam, kjer ste sedaj, z možnostmi, ki jih vidite sedaj – vse to je bilo zasajeno v preteklosti v vaše misli, …

Naše otroštvo pogojuje naše doživljanje sveta tudi, ko smo odrasli. Znano je, da čustvena stanja, ki smo jih doživljali kot otroci, želimo na podzavesten način podoživeti tudi kot odrasli. Torej če ste bili v otroštvo pogosto del čustvene drame, boste tudi kot odrasli strmeli k temu, da jo podoživljate. Čeprav si boste zavestno rekli:« Želim si mir in skladnost v odnosih,« vas bo življenje vedno peljalo v stresne situacije. A ne življenje, v resnici to počne vaša podzavest.

Če ste kot otrok doživeli travmo, ste se naučili potlačiti in zanikati svoja čustva. To vam je na nek način pomagalo, da ste preživeli, ker ste se odklopili od svojih čustev in bolečine. A da lahko danes ozdravite sebe in svoja čustva, je nujno potrebno, da se ponovno povežete s svojimi pristnimi čustvi, ki ste jih potlačili v svojem otroštvu in vzpostavite globok stik s sabo ter se tako nazaj približate svojemu notranjemu otroku.

Mnogi izmed nas so pozabili na tistega otroka, ki je bil del nas, pozabili so na sebe kot otroka, polnega strahov, dvomov in z obupno potrebo po ljubezni. A kljub temu, da smo nanj pozabili, še vedno živi v kotičku naše duše.

Da lahko ozdravimo njegove rane iz preteklosti, se moramo začeti imeti radi in začeti skrbeti zase. Vzpostaviti moramo stik z našim notranjim otrokom in ga spoznati. Naučiti se moramo skrbeti za njega kot najboljši starš za svojega malčka. Prisluhniti moramo njegovim potrebam. Vaš notranji otrok mora vedeti, da se lahko znese na vas, da ga ne boste zanemarili in zlorabili, tako kot so vas zlorabili odrasli v vašem otroštvu, ko so vas lahko ignorirali, se vas sramovali, niso skrbeli za vas na pravi način, se pretvarjali, da vaši dvomi, strahovi in potreba po ljubezni ne obstajajo ..

Poskusite se spomniti, kakšen tip otroka ste bili. Zaprite oči in poskušajte vizualizirati vašega notranjega otroka, ki išče varnost. Zapomnite si vse, kar uspete videti: od njegovega izraza na obrazu, do njegove drže. Lahko si predstavljate sebe kot dojenčka, otroka ali mladostnika. Vaša vizualizacija je zelo pomembna, glede na to, da vam lahko pokaže, kdaj ste najbolj potrebovali tujo pomoč. Sprejmite tega notranjega otroka, ki mu ni bila dana ljubezen in ki se je moral pretvarjati, da njegova čustva ne obstajajo. Ne pustite ga, da živi še naprej brez ljubezni in podpore, ki si ju tako močno želi.

Način, kako sami vzpostaviti stik s svojim notranjim otrokom, je pogovor z njim. To se lahko zgodi s pismom ali pa tudi z namišljenim pogovorom med vašim odraslim in otroškim delom. Poskusite začeti s stavkom kot:« Kako se počutiš danes? Kaj te moti? Zgledaš jezen, kaj je povzročilo tvojo jezo?« Z malo vaje se bo vaš notranji otrok naučil izražati svoja čustvena in psihična in vam pokazal, kako se počuti. Vaš odrasel del se bo tako naučil prisluhniti svojemu notranjemu otroku in mu pričel pomagati.

Zelo pomembno je, da postanejo takšni pogovori z vašim notranjim otrokom del vašega življenja. Preverite vedno, kako se počuti. Prisluhnite mu od blizu. Sam vam bo povedal, kaj narediti, da se bo počutil bolj varnega. Povedal vam bo, kdaj ga zanemarjate (in zanemarjate vaše čustvene potrebe). Če mu boste dali tisto, kar potrebuje, boste vedno bližje tistemu, čemur se reče ozdravljenje.

Seveda ni vedno tako enostavno vzpostaviti stik s svojim notranjim otrokom, v kolikor prej ne vzpostavite prvega stika s sabo. Vsako zdravljenje in ozdravljenje je v največji meri odvisno od posameznika in njegove sposobnosti … biti odkrit do sebe.

V pomoč pri iskanju stika z vašim notranjim otrokom vam bo lahko sklop online delavnic «Dnevnik notranjega otroka«:

19 komentarjev

  1. Mitja pravi:

    Hvala za navdih in uvod v moje novo poglavje v življenju: Stik z notranjim otrokom. Moj notranji otrok je zanemarjen, zapuščen in odrinjen. Naj bo zavest o tem prvi korak k prebujenju sebe!

  2. Katja pravi:

    Zelo lepo in resnično. Danes še otroci nimajo več otroške igrivosti, kaj šele odrasli! Vse nekam hiti, se žene in sprašujem se, če je komu sploh jasno, kam jih bo to pripeljalo.
    Vsak notranji otrok je ranjen in potrebuje nekaj ljubezni, da lahko postane nazaj radosten in intuitiven.
    Hvala ?

  3. Sara pravi:

    Hvala ti ???

  4. Hana pravi:

    Hvala ker obujas zalo pomembno temo, ki jo pogosto pozabljamo – kot se spodobi za odrasle ?
    Vzpostaviti stik z notranjim otrok je izjemnega pomena in kdor misli, da lahko preskoči to ‘poglavje’ duhovne rasti se zelo moti…

  5. Nika pravi:

    Kar nekaj knjig sem prebrala na to temo, a sem jo v praksi potem obdelala samo delno, čeprav so rezultati bili. Mogoče ni bil pravi čas, mogoče pa rabim nekoga da me malo brcne in vodi. Odlična ideja za online delavnice s tvojim vodstvom ?

  6. Kaja pravi:

    Hvala za zapis in delavnice in hvala ker širiš resnico ??

  7. Zvezda pravi:

    Tudi jaz sem se pred leti zanimala za to temo in prebrala marsikaj o notranjem otroku. Se strinjam da je nujna stopnička k odkrivanju sreče.
    Hvala ♥️♥️♥️♥️

  8. Angelika pravi:

    Me je zelo pritegnila ta tema … me prav zanima vse skupaj z delavnico … hvala ti ???

  9. Mojca pravi:

    Hvala za navdih ? in vodstvo ?

  10. Nensi pravi:

    Notranji otrok je zelo pomemben za zdrav duševni razvoj.
    Hvala ❤❤❤❤❤

  11. Petra pravi:

    Hvala za krasen blog, Dnevnik notranjega otroka je fantastična ideja ?

  12. Nikita pravi:

    Hvala za vse navdihe, vodstvo in nove ideje ???

  13. Manuela pravi:

    Moj notranji otrok je včasih zelo osamljen in negotov..
    Hvala za vodstvo, znanje in sledi ki jih puščate v mojem srcu..

  14. Gaja pravi:

    Hvala, bom to pot prehodila z vami ??

  15. Zarja pravi:

    Hvaležna za vse učenje ??

  16. Sever pravi:

    Hvala. Izreden prispevek in tvoje delo.

  17. Miha pravi:

    Vpisan na tvoje delavnice!

  18. Angel pravi:

    Hvala ker učiš vsepovsod ?

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.