Moj blog

19. julij, 2022ZDRAVLJENJE JEZE

Drage sestre in bratje, zdravljenje jeze je nujno za vašo osebno in duhovno rast. Jeze ne smete ne tlačiti ne zanikati, morate jo občutiti in razumeti. Nato pa z modrostjo vašega srca preoblikovati v motor h koristnim dejanjem: pa če je to samo čiščenje ali košnja.

Jeza je izjemno močno čustvo, ki ga ni lahko upravljati. A prav zaradi tega jeza ni nekaj, kar bi morali tlačiti ali zanikati, temveč je čustvo, ki se ga moramo naučiti … preoblikovati. Dejansko se jeze ne moremo znebiti, lahko pa začnemo pri tem, da spremenimo našo reakcijo ob tem čustvu. Ko občutimo jezo, moramo poskusit njeno energijo oblikovati v dejanje, ki nam služi in ki nas ne zastruplja. Saj veste, da ko se znajdemo v vrtincu jeze, zastrupljamo sebe in svojo okolico.

V psihologiji je jeza vedno vezana na ego in njegovo frustracijo ob neki želji oz. pričakovanju. Prav zato je potrebno najprej jasno razumeti situacije, ki nas jezijo, nato pa vse, kar te situacije sprožajo v nas. Vsekakor je to skorajda nemogoče narediti, ko nas preplavi čustvo jeze, a se lahko kljub temu približamo temu idealu, če začnemo prej opazovati lastno anksioznost – ki je vedno znak, po katerem se lahko orientiramo, da je jeza za vrati. Ko opazimo znotraj sebe anksioznost, moramo takoj ugotoviti, kateri dejavnik jo je prebudil. Anksioznost je odličen kazalec na prihajajoč izbruh jeze in prav ob anksioznosti si lahko postavimo ključna vprašanja, ki nas bodo vodila k potrebni čuječnosti: Kako se počutim? Zakaj občutimo ta nemir? To je prvi korak, da prepoznamo lastna čustva.

Poleg čuječnosti nam je pri zdravljenju jeze lahko v veliko pomoč osebni dnevnik, preko katerega izrazimo svoja čustva oz. jih prepoznavamo. Ne pozabite, da vas v življenju omejujejo in blokirajo prav vaša čustva – zato je tako zelo pomembno pisati dnevnik za razumevanju svojih čustev in misli. Dokler ne poznamo svojih čustev, njihovega izvora in izraza, bomo ostali njihove žrtve. S pisanjem dnevnika pa začnemo preoblikovati jezo v orodje k širjenju zavesti, kakor tudi za boljše razumevanje sebe.

Danes vam bomo predstavila meni ljubo tehniko za ozaveščanje čustev, ki je kombinacija uporabe kristalov in pisanja dnevnika. Izberite pravi kristal za vas in ga nato uporabite za pisanje dnevnika tako, da ga držite vas čas v roki in mu dovolite, da vam ob tem pomaga. Pisanje dnevnika morate začeti tako, da se s kristalom v roki vprašate: Kako izgleda jeza? Kako reagiram, ko sem jezen? Kje občutim svojo jezo? Kaj mi želi sporočati jeza? S to vajo boste začeli bolje razumevati sebe, predvsem pa vas bo naučila, kako obstati v čustvu brez da reagirate kot običajno. Če se uspete naučiti tega, lahko občutite v zadnji fazi jezo kot čisto energijo.

Za delo na lastni jezi je odličen črn turmalin, ki lahko hitro preobrazi našo jezo v stabilnost, saj nas poveže z zemljo in daje občutek trdnosti in željo pa preporodu. Larimar jezo ohlaja ter nas miri z vibracijami prijaznosti in ljubezni. Nato je tu še kunzit, ki nam zdravi jezo na nežen in lahkoten način. Zelo hitro nas lahko privede do čustvenega ravnovesja in miru. Meni je seveda najljubši zeleni turmalin, ki je močno vezan na čistost srca. Njegove vibracije vstopajo v srce in nas vodijo v raziskovanje tega neskončnega prostora, ki je namenjam vsemu razen jezi.

Negativnih čustev ni lahko upravljati, saj se ob njih prižge avtomatski način notranje obrambe, shem, prepričanj, ki ga ni tako lahko ugasnit. Prav temu služi opazovanje naših čustev, ta čuječnost, o kateri se toliko piše, a se jo tako malo živi.

Vsak dan moramo iskati način, kako se približati čuječnosti. Kombinacija kristalov in pisanje čustev je vsekakor nežna in učinkovita pot do osvoboditve od jeze, a kot pri vsem, kar zares deluje, potrebujete za prave rezultate potrpežljivost in vztrajnost.

10 komentarjev

  1. Miha pravi:

    Jeza je ob sovraštvu eno najbolj uničujočih čustev. Zelo zanimivo to s kristali, bom malo raziskoval.
    Kot zmeraj poklon in hvala!

  2. Jana pravi:

    Jeza in vse kar izhaja iz jeze je velik problem današnje družbe: nestrpnost, netolerantnost, frustracije – vse to živimo vsak dan in sprejemamo kot bi bilo nekaj normalnega … Kot da bi tisti starejši med nami pozabili, v kakšnem svetu so prej živeli, kjer ni nihče hitel in nihče se ni jezil, ker se nisi obnašal, tako kot on pričakuje…
    Hvala za nasvete in vodstvo ❤️

  3. Karolina pravi:

    Hvala za vse kar pišeše. Hvala za kristale in napotke ??

  4. Luna pravi:

    Zame osebno predstavlja potlačena jeza velik izziv, ker je pogosto sama ne zaznavam, a jo okolicaše kako opazi.
    Hvala za tvojo stalno pomoč ???????

  5. Hana pravi:

    Srčna hvala za tvoje nasvete in vodstvo ???

  6. Sara pravi:

    Hvala ??‍♀️

  7. Pinka pravi:

    Hvala za zanimiv blog. Jeza je zame velika težava, a je hkrati kot pišeš tudi motor, ki me žene dalje ??

  8. Kati pravi:

    Hvala ♥️♥️♥️♥️

  9. Jan pravi:

    Hvala za nabor kristalov in navodila za nov pristop ozaveščanja svojih čustev.

  10. Surya pravi:

    Hvala za ta namig, vodstvo, razlgo … razumevnje, atrpnost, skrbnost, … hvala ker v morju neiskrenosti siješ kot zvezda danica ❤?

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.