Moj blog

7. julij, 2022DUHOVNA PRENOVA IN PREPOROD

Drage sestre in bratje, duhovna prenova in preporod sta naravna procesa, ki ju blokirajo človekove toge mentalne sheme in “občutek”, da je in modrejši od Življenja. Ljudje so preveč prepričani v lastni prav in premalo fleksibilni.

Okoli nas se vsa narava preobraža in spreminja. Ne pozabite nikoli, da kar se dogaja zunaj vas, se na neki ravni odvija tudi znotraj vas. Poleti je zato vedno pravi čas za notranjo in zunanjo prenovo, pa vendarle je to treba narediti na pravi način, kajti drugače sledita samo neuspeh in razočaranje.

Marsikdo si skozi življenje želi sprememb, a jih nikoli ne doseže, ker mu manjkajo osnovni elementi, brez katerih to ni mogoče. Za pravo in trajno spremembo ni dovolj samo potreba ali želja, temveč tudi pravo razumevanje sebe in svojega življenja.

Kolikokrat ste iskali spremembo, ste se vpisali na ta in ta tečaj, šolo, program, … a je bil rezultat na koncu majhen oz. neopažen? Pri prenovi in preobrazi sta poleg želje nujna še dva elementa: moč volje in predaja. Čeprav sta ta elementa lahko na videz nasprotujoča in paradoksalna, sta vezana na globoko človeške dinamike, ki so nujne za njegovo preobrazbo. Sama ai vwdno rečem; naredila bomvse, kar lahko in na točki, ko ne bo več odvisno nič od mene, se bom samo predala.

Za dosego nekega uspeha pri spremembi je treba razumeti še eno stvar. Vsak proces prenove zahteva nov začetek, a ne vedno na točki, kjer se nahajamo, temveč na točki, od koder je bila sprememba že nujna. Tu naredi večina svojo prvo napako, ko želijo spremembo iz točke, kjer se trenutno nahajajo, namesto da bi razumeli, od kje je bila sprememba že potrebna. Mogoče se bo komu lahko zdelo to pretirano, a če se vam nekaj strže in vi začnete krpati razporek samo na točki, ki se vam je nazadnje odprla – ne boste storili prav veliko.

Moč volje predstavlja pri pravi preobrazbi predvsem globoko potrebo, da gremo naprej ter da se povzdignemo nad notranjimi blokadami, torej moč volje ni samo neka sila, ki nas sili naprej: potreba je v tem smislu močnejša od sile.

Mnogi v procesu spreminjanja postopoma izgubljajo moč njihove volje. Vzrok za to so posameznikove nezvedne mentalne sheme, zaradi katerih se usmeri k nekim nedosegljivim ciljem, ki niso niti v skladu z njegovo pravo naravo ne z njegovimi potrebami. Skratka ko se odločamo za spremembe, se želimo spremeniti po nekem vzorcu, ki je izven nas, namesto da bi sledili lastni naravi. Želimo postati kot nekdo drug, želimo početi stvari, ki jih vidimo pri drugih, spremembo iščemo brez da bi jo prej začutili kot del sebe. Prav to nam v zadnji fazi iskanja spremembe povzroča tudi pomanjkanje energije, navdušenja, občutek ugaslosti, kakor tudi fizične težave.

Proces spremembe mora vedno »pospremiti« širša zavest, z idejami in željami, ki so skladne z našimi pravimi potrebami: takrat postane sprememba spontana, kot del evolucije. Takrat je sprememba tudi trajna. Torej če začenjate proces preobrazbe zato, ker vam je rezultat všeč pri drugih, ne boste dosegli prav veliko.

Ob pravi preobrazbi postanemo bolj fleksibilni, naša osebna vrednost nam postane bolj jasna, predvsem pa občutimo večjo moč ob notranji krhkosti. Zavedamo se, kako delujejo določene stvari na nas negativno ter ob tem čutimo izredno moč in željo, da se prenovimo. Čeprav gre pri duhovni prenovi za individualen proces, je le-ta vedno viden tudi navzven, predvsem znotraj naših odnosov.

Dejansko lahko pride do prave notranje preobrazbe šele, ko se uspemo nazaj povezati s sabo. Čuječnost je tista, ki prebudi v nas izjemno osebno moč ter prečisti naše zaznavanje sebe in drugih. Radost ob bivanju se preprosto samo »zgodi« – spontano, kot pri otrocih. Ko sprejmemo notranjo poletje, pomeni, da sprejmemo vse življenjske procese in da znamo živeti tukaj in sedaj. Prav v takšnem trenutku se je treba nato samo odločiti, kam bomo usmerili svojo energijo in moč volje ter spremenili svet.

Vsi mi smo ves čas v evoluciji, v stalnem procesu prenove, pa čeprav tega ne zaznavamo in ves čas blokiramo spremembo znotraj sebe. Paradoksalno si del nas želi spremembe in istočasno naš občutek vsemogočnosti vodi v utrjene mentalne sheme, ki nas blokirajo do teh sprememb.
Ko se naučimo predati notranjemu neskončnemu toku, občutimo notranji mir. Samo takrat smo prišli do naše končne postaje – prave preobrazbe in razumevanje, kako je notranji mir povezan z našim predajanjem življenju.

13 komentarjev

  1. Miha pravi:

    Hvala za tvoj prispevek. Na videz zelo kompleksen, a vendar z jasnim sporočilom in vodstvom: zakaj kljub veliki želji ne uspemo priti do sprememb. Zmeraj me presenečaš, zmeraj pišeš z nekega unikatnega in iskreno duhovnega zornega kota, zmeraj vlečeš navzgor zelo poprečno dojemanje večine. Zmeraj si en Angel.

  2. Kati pravi:

    Hvala ?
    Si mi na nek način odgovorila zakaj mi nikoli ne uspe spremeniti kar bi rada spremenila!

  3. Tina pravi:

    Hvala iz ❤
    Si mi dala misliti ?

  4. Jan pravi:

    Zelo zelo zanimiv zapis s prav tako pronicljivo razlago razlogov zakaj ne uspem priti do spremembe. Hvala ti za res dragoceno delo!

  5. Mojca pravi:

    Hvala tudi za to ker v vsakem tvojem zapisu najdem košček sebe ??

  6. Petra pravi:

    Hvala za vodstvo in razloge kje se nam običajno zalomi ?
    Je pa res, da je treba popravljati stvari od začetka in ne samo sanirati trenutnih posledic …

  7. Klara pravi:

    Hvala za se tvoje prispevke ???
    Jevse ras kar pišeš, a priznam da je največkrat lažje slediti lažni poti, ki te ne pripelje nikamor.

  8. Mihaela pravi:

    Zanimivo, kako se vračam k tej strani in berem bloge kot neko individualno vodstvo zame. Ne vem ali se samo meni to dogaja.
    Včeraj zvečer sem prosila, da pridem končno do spremembe ki si jo želim. Danes berem o tem tu … Zame je to angelsko sporočilo, ki mi kaže pot ??

  9. Sara pravi:

    Mihaela tudi meni se včasih zdi da berem na tem blogu sporočila zase osebno ?
    Se pa strinjam, da sedaj vse vesolje stremi k temu, da doživimo duhovno prenovo ♥️

  10. Nina pravi:

    Najprej hvala za VSE TVOJ BLOGE. Sem prebrala 3x ta blog da sem ZARES razumela, kje je problem ko ne pride do sprememb… v glavi, v prepričanju v neki fazi, ko volja popusti in začnem iskati razloge, zakaj ne slediti striktno nasvetom in prilagajati stvari, kakor meni paše.
    Se mi zdi da je tako z dieto: najprej ji uspem slediti,potem začne volja popuščati in iščem in najdem razloge, zakaj popuščati in na koncu popustiti.

  11. Katja pravi:

    Hvala za navdih in vodstvo za preobrazbo ❤️

  12. Zvezda pravi:

    Preprosto hvala ??

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.