Moj blog

25. april, 2022ANGELI IN SVETNIKI

Drage sestre in bratje, Angeli in svetniki smo globoko povezani med sabo. Mnogi svetniki so se povezovali z nami, širili so z drugimi naš svet in nas povezovali z njimi. A zdaleč ni treba biti svetnik, da nas sprejmete v vaš svet. Treba je biti le pripravljen na to izkušnjo.

Prejšnjo jesen sem si ogledala razstavo slik z imenom Oblika neskončnosti, ki jo je pripravil in zbral videmski duhovnik. Razstava je slonela na različnih delih znanih slikarjev (Kandiski, Monet, Gaughen…), ki so se dotikali teme duhovnost z izjemno nežnostjo in globino. A najbolj so me prevzela dela zame neznanega slikarja Čulinovega, saj sem v njegovih barvah prepoznala tiste prave barve Angelov, ki jih vidim, ko z njimi komuniciram in jih zaznavam. Preko njegovih enkratnih predstavitev angelskega sveta sem začutila, kako je bil resnično in globoko povezan z njimi.

Ob tem so mi zbudila veliko zanimanja tudi dela, ki so predstavljala razne svetnike in njihovo komunikacijo z Angeli. Tu sem se zamislila, zakaj danes Angelov ne povezujemo več s svetniki. Kot da bi bili z drugačnih sfer oz. kot da ne bi bili med seboj tesno povezani. Kot vemo, so Angeli prinašalci sporočil z božjih sfer, pa ne samo to. Oni so tisti, ki povezujejo vidno z nevidnim, povezujejo božjo in fizično sfero, v kateri bivamo. Mnogi svetniki so Angele videli in prenašali njihova sporočila na ta svet ter na ta način širili zavedanje o njihovi prisotnosti.

Angeli so duhovna bitja, ki imajo – kot ljudje –  svojo inteligenco, pa vendar za razliko od nas niso vezani na materialne omejitve, ki jih živimo ljudje preko svojega fizičnega telesa. Angeli so absolutna koncentracija duhovnih energij in inteligence. Skratka oni so daleč od tega, kar mnogi danes pišejo in govorijo o njih.

Podobno kot ljudje, se tudi Angeli med seboj razlikujejo. Ne obstaja Angel, ki bi bil podoben drugemu. Vsak je univerzum zase, vsak ima čisto svoje energije, ki ga ločijo od drugih. Ker se pogosto povezujem z Angeli drugih ljudi, je to zelo očitno. Ni Angela, ki ne bi bil enkraten in izjemen. Včasih prevzamejo Angeli določeno obliko, mnogokrat se prikažejo tudi kot kakšna fantastična žival, včasih ostajajo samo kot energije, ki se povezujejo z določeno svetlobo. Vsak ima »svoj način« komuniciranja in predajanja vodstva.

V Svetem pismu najdemo nešteto Angelov, omenjajo jih čisto na vsaki strani. V Bibliji uporabljajo zanje tudi različna imena, nekateri so ob Bogu, drug sami, tretji skupaj v angelski vojski. O njih se v sv. Pismu piše na več kot 300-ih mestih.

Kljub temu da se danes Angele predstavlja kot fantastična in pravljična bitja, bi jih morali jemati bolj resno, bolj spoštljivo in bolj zavestno. Obstaja ogromno izkušenj ‘navadnih’ ljudi, kakor tudi svetnikov, ki pričajo o njihovem obstoju, a vedno z nekim občutkom lastne skromnosti in majhnosti.

Sveto Frančiško so Angeli spremljali vse življenje, čutila in videvala jih je okoli sebe. Zase je trdila, da je ob njej ves čas njen Angel Varuh, ki jo je spremljal 24 let, nato pa ga je zamenjal Angel z višje hierarhije, ki je bil še svetlejši in močnejši in ki je nato z njo ostal do njene smrti.

Tudi sveti Frančišek Asiški je bil vse življenje tesno povezan z Angeli in njihovo ljubeznijo. Kot znak njihovi predanosti se je postil in neprekinjeno molil 40 dni pred cerkvenim praznikom Marijinega vnebovzetja. Posebej je bil predan Nadangelu Mihaelu. Sveti Pij je bil prav tesno povezan z svojim Angelom Varuhom. Vsak, ki je prosil za njegov blagoslov mu ga je podaril z besedami: »Naj bo Angel s tabo.«

Sveti Tomaž Akvinski je vse svoje življenje videval in komuniciral z Angeli. Tako veliko je vedel o njih, da so ga poimenovali« Doctor Angelicus«. Sveti Janez Bosko je svoje učence učil, da ima Angel Varuh veliko večjo željo, da jim pomaga, kolikor jo imajo oni, da bi jim pomagal. Trdil je, da se morajo v vsakem trenutku bolečine obrniti na Angele, ki jim bodo pomagali.

Seveda ni treba biti svetnik, da opazimo, da nas vse nas čuvajo Angeli, kakor tudi Nadangeli in seveda naš Angel Varuh. Če se le znamo ustaviti in pravilno ozreti vase, lahko občutimo njihovo prisotnost, ki je nežna kot šepet.

Prisluhnite mu.

 

Tags: ,

17 komentarjev

 1. Nina pravi:

  Hvala za prelep blog. Svetniki izgleda kot da bi bili malo “ven z mode”, če samo pomisliš jih je bilo pred 100-imi leti ogromno, danes pa … ni več takšnih izjemnih posameznikov. Ljudje danes verjamejo, v tisto kar sami izberejo in tisto, kar čutijo kot pristno. Bi se pa strinjala da vsaka komunikacija z višjimi sferami zahteva ponižnost in izredno skromnost kot so jo včasih pripisovali svetnikom.
  Hvala 😇🙏

 2. Hana pravi:

  Hvala za prečudovit blog. Meni za razliko od večine so svetniki prav tako blizu kot angeli. Verjamem tudi, da so postali nekateri svetniki nato kot angeli in da čuvajo na nas ♥️♥️♥️♥️♥️

 3. Vera pravi:

  Hvala za prekrasno temo💜💜💜

 4. Zvezda pravi:

  Hvala za blog, za znanje in za vse, kar mi polni srce ❤️

 5. Nika pravi:

  Hvala za prelepe besede in angelsko vodstvo 🙏💙💙💙💙

 6. Eden pravi:

  Hvala za vsa tvoja vodstva in vsake besedice, ki se dotakne srca ❤

 7. Jana pravi:

  Prav zanimivi so ti podatki, ki jih navajaš! Sem brala sv. Pismo precej let nazaj in se ne spomnim vseh teh navedb angelov. Sem jo zato po tem branju vzela v roke in naključno odprla : Nato je šel gospodov angel spet naprej in se je ustavil na ozkem kraju, kjer se ni bilo mogoče igniti ne na desno ne na levo.
  Sinhronost? Angelsko sporočilo zame?
  Hvala ti 🧡🧡🧡

 8. Jana pravi:

  Hvala tudi za objavljen program 🙏

 9. Ketu pravi:

  Hvala za predstavitev teme, ki mi ni najbližje a je vredna moje pozornosti!

 10. Mitja pravi:

  Odvisno je to, kako gledaš na svetnike in kako so ti bili predstavljeni. Seveda danes niso v modi, ker ne predstavljajo modela po katerem bi se zgledovali. Družba se je tako močno spremenila, da posledično jemlje od določenih tem samo tisto, kar ji ustreza in zavrača ostalo kar prepoznava kot zastarelo.
  Meni osebno je ta blog zelo všeč, predvsem zato ker širi eno pozitivistično misel, ki presega čas in družbene spremembe.

 11. Kati pravi:

  Hvala za vsako besedo posebej ❤

 12. Sara pravi:

  Hvala za čudovit blog 🙏

 13. Angel pravi:

  Zelo lepo ko pišeš svoje osebne izkušnje z Angeli in kako se med sabo razlikujejo – tega nisem vedela.
  Hvala 💙💙💙😇💙💙💙

 14. Marija pravi:

  Hvala za precudovito temo. Moja najljubsa 🙏🍀🙏

 15. Mojca pravi:

  Hvala, tudi meni je ta tema zelo blizu in jo obožujem 💚💚💚

 16. Petra pravi:

  Hvala za vse angelske besede 😇🙏💙

 17. Eden pravi:

  Hvala tudi jaz obožujem to temo 💜💜💜

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.