Moj blog

18. februar, 2022OSVOBAJANJE OD NEGATIVNIH MISLI

Drage sestre in bratje, osvobajanje od negativnih misli zajema več korakov, med njimi je izjemnega pomena razumevanja povezanosti negativnih misli z vašimi destruktivnimi čustvi. V oceanu vaših misli predstavljajo negativne misli valove, ki vam ne dovoljujejo videti žareče globine vaše duše.

Negativne misli v obliki sovraštva, jeze, nezaupanja, pogoltnosti, ljubosumja, zavisti, …predstavljajo vse negativne izkušnje naše inkarnacije, ki jih moramo prerasti, če želimo priti do trajne sreče. Vsi vemo, da ni dovolj, da si rečemo »Tega nočem več«, nujno je najti vzroke zanje, če se jih želimo resnično osvoboditi.

Negativne misli izhajajo iz t.i. destruktivnih čustev, ki nam omejujejo percepcijo, da vidimo sebe in naše življenje na realen način. Destruktivna čustva, tako kot destruktivne misli, izkrivijo naš pogled in nam onemogočijo, da razumemo sebe in svet okoli nas.

V angelskem svetu zajemajo čustva čisto vse, kar lahko vpliva na naše misli in jih vodi v določen zorni kot gledanja, ki postane na dolgi rok rigiden. Za Angele čustva niso pozitivna ali negativna na bazi kakšne morale, temveč jih gledajo na podlagi njihove sposobnosti, da izkrivijo naše misli in nam posledično povzročajo različno stopnjo zadovoljstva, jasnosti in svobode. Tako destruktivna kot konstruktivna čustva so vedno posledica ( vzgojenega ) uma, ki nato ustvarja njim skladne misli.

Obstajajo trije koraki, ki vodijo v zdravljenje destruktivnih čustev in v osvobajanje od negativnih misli. Prvi način je ta, da začnemo razvijati nasprotna čustva našim destruktivnim čustvom. Vemo, da obenem ne moremo občutiti dveh nasprotujočih čustev, lahko ju občutimo izmenoma, ampak ne v istem trenutku. Recimo, kdor trpi zaradi destruktivne sovražnosti, bi moral začeti gojiti znotraj sebe altruistično ljubezen do te mere, da znotraj njegovega srca ne bo več prostora za sovraštvo. Čeprav trpite zaradi sovraštva, ki ga čutite do drugih, poiščite najprej nekaj, kar ljubite in začnite usmerjati vaše misli v ljubezen.

Kdor trpi zaradi prevelike navezanosti in neobvladljivih želja, bi moral začeti meditirati na negativno stran objekta njegove navezanosti, predvsem pa na njegovo minljivost. Nato je tu jeza; kdor trpi zaradi napadov jeze in besa, bi moral na drugi strani razvijati potrpežljivost. Kogar muči ponos, bi moral razvijati ponižnost. Kdor trpi zaradi dvomov in pomanjkanja zaupanja, bi moral delati na svoji fleksibilnosti, predvsem na rigidnosti svojih prepričanj.

Ko uspemo zgraditi čustva, s katerimi zdravimo negativne misli, moramo razviti zavest, s katero jih lahko blokiramo ob njihovem izvoru. Začeti moramo zavestno opazovati svoje občutke in se fokusirati na to, kateri občutki nam zbujajo užitek, upor in kateri so nevtralni. Ko zavestno opazujemo svoje občutke in smer, kamor nas vodijo, bomo z lahkoto zatrli negativno že ob svojem prvem pojavu. Drugi korak bi lahko strnili torej v stalno mentalno prisotnost, resnično čuječnost. Ta je mogoča samo z vajami in vztrajnostjo, najboljša pot je seveda vsakodnevna meditacija s koncentracijo na določen objekt.

Zadnji korak zajema transformacijo energije negativnih čustev v razvoj zavesti. En način transformacije je gotovo joga, preko katere začnemo dvigovati energije nižjih čaker v višje. Za to potrebujete seveda pravo vodstvo. Potem je tu še mentalni način, kjer spremenimo negativne misli v možnost introspekcije, odkrivanje njihovega pravega vzroka in osvobajanja.

Življenje z negativnimi mislimi je neskončna muka in nihče nam ne zagotavlja, da se jih bomo osvobodili po smrti. Prav zato je nujno, da jih ozavestimo in se z njimi spopademo na učinkovit način. Začnite z gojenjem pozitivnih čustev. To vam bo prineslo samo dobro.

10 komentarjev

  1. Nika pravi:

    Srčna hvala za vse tvoje učenje in znanje. Vsaka tvoja beseda se me dotakne v globine in čutim ob vsaki besedi resonanco moje duše.
    Negativne misli so resnično destruktivne, jih pa nisem povezovala na tak način s čustvi. Hvala za vse znanje, ki ga deliš ❤❤❤

  2. Sara pravi:

    Hvala za vodstvo, katerega močno potrebujem. Ne predstavljaš kolikokrat se “najdem”, ko razmišljam grozne stvari. Kot bi bilo nekaj naravnega znotraj mene.
    Hvala ???

  3. Miha pravi:

    Zelo dobro napisano! Ozaveščanje in čuječnost sta nujni za osvobajanje od negativnih misli in čustev! Hvala .

  4. Mojca pravi:

    Najprej hvala za vse, čisto vse ❤
    Negativne misli je treba sistematično zdravit. Meni so v pomoč tudi pozitivne afirmacije. A kot pišeš je treba priti do korenin: uničujočih čustev ?

  5. Mitja pravi:

    Več kot vem, bolj opažam kako malo vem!

  6. Petra pravi:

    Hvala za to obrazložitev ???

  7. Jana pravi:

    Hvala za vedno nova znanja. Sploh to glede Angelov in kako oni “zaznavajo” naše misli in njihovo funkcijo.
    Moje negativne misli so mi znane in zanimivo, priplavajo na dan, ko nisem dovolj čuječa … ?

  8. Tujka pravi:

    Hvala za poučen in uporaben zapis! ???

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.