Moj blog

18. januar, 2022JE MOGOČE SPREMENITI SVOJO KARMO?

Drage sestre in bratje, mnogi izmed vas se sprašujejo, če je mogoče spremeniti svojo karmo. Odgovor ne more biti za vsakega enak. Kar velja za vse, je to da lahko svojo negativno karmo omilijo in gradijo s pozitivnimi mislimi, dejanji ter z neposrednim soočanjem z njo.

Vsak se prej ali slej sooči s trenutkom v življenju, ko se vpraša: »Zakaj se to dogaja ravno meni?«. Odgovor je mogoče lahko zelo zapleten, pa vendar bi morali vanj vključiti tudi na našo negativno karmo.

Zanimivo bi bilo najprej pri sebi preveriti, ali si postavimo isto vprašanje, ko se nam v življenju zgodi kaj lepega. Odgovor bi lahko bil namreč za obe vprašanji isti; Vse to se mi dogaja zaradi mojih dejanj, misli in čustev (v tem ali prejšnjih življenjih) ! A vrnimo s h karmi in temu, kako jo razrešiti.

Negativno karmo razumemo kot vseobsežni zakon vzroka in posledice. Poenostavljeno povedano je karma vezana na negativne posledice naših dejanj, besed in misli. Bodite pozorni; karma ni vezana izključna na naša dejanja, oblikuje se lahko tudi preko negativnih misli, čustev ali namenov. Zato ni dovolj, da v izogib negativni karmi osredotočimo samona dobra dejanja. Če znotraj sebe ne počistimo svoje negativnosti, nas bo negativna karma spremljala in blokirala vse življenje.

Karmo oblikujemo skozi različna življenja. Oblikujemo jo preko naših misli in odločitev – v vsakem življenju smo prisiljeni razmišljati in se odločati. Prav zaradi tega obstajajo načini, s katerimi lahko zmanjšamo svojo negativno karmo. Kajti kakor obstaja negativna karma, obstaja tudi pozitivna. A človek je nagnjen gledati tisto, kar ne gre in ne tistega, kar nam je dano in podarjeno. Prav zato lahko začnemo zmanjšati svojo negativno karmo tako, da se v tem istem trenutku osredotočimo na pozitivno.

Zmanjšanje negativne karme je dolg proces, ki se začne s spremembo zornega kota gledanja na življenje. Za to da zmanjšamo svojo negativno karmo, se moramo skozi življenje naučiti osvobajati negativnih reakcij na situacije ali ljudi. Tega seveda ne moremo narediti v enem dnevu, temveč se moramo tega učiti dalj časa, če ne že vse življenje.

Negativno karmo čistimo tudi tako, da se osredotočamo na pozitivne izkušnje s hvaležnostjo in potrpežljivostjo, optimizmom in ljubeznijo. Ko se človek koncentrira na pozitivne kvalitete in z njimi oblikuje svoje nove misli in dejanja, veča svojo pozitivno karmo. Takšno delovanje ne bo vidno samo v tem življenju, temveč tudi v prihodnjih.

A da lahko negativno karmo zmanjšamo, se moramo z njo soočiti. S soočanjem čistimo svojo dušo in z življenjem, ki smo ga ustvarili. Ta purifikacija lahko poteka tudi v meditaciji, kjer se koncentriramo na pozitivne aspekte našega življenja. Takšna meditacija nas tudi navdihuje k drugačnem načinu doživljanja življenja, pozitivnejšemu, predvsem pa bolj zdravemu.

Negativna karma je običajno tista, ki nas vodi v negativne situacije. Duša je tista, ki se odloči, da moramo skozi določene situacije, saj se ravno preko njih učimo in rastemo. Preko negativnih izkušenj širimo svojo zavest in sprejemamo nove vrednote, perspektive in prepričanja.

Pomislite, da je lahko neka negativna situacija edini poizkus duše, da se povzdigne nad točko, na kateri se nahaja. Prav zato je soočenje z negativnimi situacijami edina možnost, da se na novo sestavimo in okrepimo. Ne smete gledati na vašo negativno karmo kot kazen, temveč kot oriložnost.

Osvobajanje od negativne karme je za vsakega drugačno. Nekdo lahko v eni inkarnaciji prečisti vso svojo negativno karmo z določenimi dejanji, medtem ko jih nekdo drug z istimi dejanji ne more prečistiti. Vse je odvisno od tega, kaj smo prišli eksperimentirati v to inkarnacijo.

Ne glede na to, koliko negativne karme lahko predelate v enem življenju; vsako vaše dejanje, misel in čustvo gradi vaše življenje: danes in jutri. Zato previdno in modro izbirajte vaše misli in vse, kar počnete.

12 komentarjev

  1. Nina pravi:

    Hvala za vodstvo. Res je, da ko se nam zgodi kaj lepega se ne vprašamo zakaj se nam je zgodilo. Ko pa nekaj gre narobe iščemo okoli sebe krivdo, včasih tudi v karmi.
    Čiščenje karme je dolg proces in na žalost ne vodi zmeraj do vidnih rezultatov: prav zato moramo spremeni svoj zorni kot gledanja na svoje življenje.
    Odlično napisano ❤

  2. Petra pravi:

    Hvala za današnji blog ?
    Več kot vemo in več kot razumemo lažje gremo skozi vse te izkušnje ???

  3. Katja pravi:

    Hvala, ker daješ upanje ?

  4. Vera pravi:

    Težko in neskončno delo vredno truda ?

  5. Miha pravi:

    Hvala za današnje vodstvo, ki je na neskončni poti karme zelo pomembno!

  6. Jana pravi:

    Vedno postavljaš prava vprašanja. Ko jim odgovorim šele opazim, kako neumno včasih razmišljam.
    Hvala ti iz ❤

  7. Mojca pravi:

    Se strinjam z vsem napisanim. Poleg tega sem se včeraj zvečer vprašala: Zakaj prav vse meni? … danes pa dobim tvoje j odgovor ??

  8. Teja pravi:

    Ko nas le ne bi čustva tako ovirala, bi lažje vsako dejanje in misel previdno in kot pišete modreje izbirali. Hvala ?

  9. Gaja pravi:

    Hvala za vse, kar deliš. Karma je v naših mislih, posledično v naših dejanjih.

  10. Mitja pravi:

    Tvoji predlogi za zdravljenje negativne karme so dobri. Sam sem prišel do te točke, da ko se mi zgodi kakršna koli nesreča ostanem popolnoma miren in si rečem:”Aha, to je plačilo”. In to je dejansko to.
    Hvala !

  11. Ketu pravi:

    Prepičan sem da se da vedno kaj narediti na področju negativne karme in ti nasveti kažejo na pravo smer.

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.