Moj blog

11. januar, 2022BOŽANSKA MOŠKA ENERGIJA

Drage sestre in bratje, sveto moško predstavljajo vse moške energije tega planeta. Božanska moška energija je nujno potrebna za vašo duhovno rast. A kaj ko je v današnjem svetu izjemno zapostavljena in narobe razumljena.

V zadnjem času se veliko govori o notranjih boginjah, moči maternice pri duhovnem napredovanju in prebujenju ženskega misticizma. A za pravo duhovno rast moramo v resnici priti najprej do osebne zrelosti in ozavestiti tako naš moški kot ženski del. Vsi imamo znotraj sebe ženske in moške energije. Najslabšo stvar, kar lahko naredimo v zvezi s tema dvema energijama je ta, da bolj ali manj potlačimo en del in da živimo samo košček naše celote.

Ne glede na naš spol nosimo v sebi vsi moške energije, ki jih v različnih mističnih filozofijah imenujemo yang, shiva, energija sonca, … Moško energijo razumemo kot aktivno moč, ki skrbi za red, strukturo, moč volje in poguma. Kadarkoli ste začutili znotraj sebe eksistencialno krizo ali klic po duhovnem prebujenju … je znotraj vas delovala moška energija.

Sveta moška energija je aktivna moč, ki nas vodi v iskanje resnice in svobode. Za razliko od ženske energije, ki je bolj pasivna in sprejemljiva, moška energije ljubi moč in aktivnost ter je tista, ki vas vodi v iskanje pravega duhovnega vodnika. Prav zato moramo častiti v sebi tudi moške energije, ki predstavljajo naš notranji ogenj, s katerim pridemo do osvoboditve od lastnega ega.

Ljudje, ki imajo prebujeno moško energijo verjamejo vase, so prizemljeni, sposobni so doseči svoje cilje, imajo kritičen in analitičen um, čustveno so uravnovešeni, v medosebnih odnosih znajo postaviti zdrave meje, so disciplinirani in imajo večjo notranjo moč. To so vse lastnosti, ki jih moramo razvijati skozi življenje za pravo osebno in duhovno rast ne glede na naš spol.

Prav zato ne smemo v nobenem trenutku tlačiti teh energij, ker verjamemo, da so ženske boljše ali bolj poduhovljene. Noben ekstrem ni zdrav. Nikoli ni zdravo razbijati znotraj sebe neke naravne dele samo zato, ker jih ne poznamo ali ker mislimo, da so nam bolj blizu druge. Naučiti se moramo prebuditi obe vrsti energij znotraj nas, ji prepoznati in uporabljati v pravih trenutkih.

Če želimo razumeti svoje moške energije, je dobro, da premislimo najprej, kakšne izkušnje imamo z moškimi: najprej z očetom, nato z brati, strici, morebiti sinovi. Kakšen vpliv in pečat so pustili moški v našem življenju? Je šlo za zlorabo, za šibkost, za hladnost, za podporo ali navdih? So vam zadali kakšne rane? Pomislite na vse asociacije, ki vam pridejo ob moških in razmislite o tem, kar čutite do moškega sveta.

Če predelate odnose in rane, ki so vam jih zadali moški, boste odkrili vaša avtentična čustva, predsodke ali prepričanja, ki jih imate do njih. Odkritje mentalnih blokad, ki jih imamo v zvezi z moškim svetom, nam bodo pomagale okrepiti povezavo s svetimi moškimi energijami, ki so znotraj nas. Predvsem pa boste duhovno ozdravili vaše čustvene rane, saj jih boste ozavestili.

Moške energije lahko začnemo prebujati tudi z uporabo kristalov kot so tigrovo oko, zeleni turmalin, labradorit ali malahit. Vsi tej kamni nosijo v sebi posebej uravnovešeno moško energijo. Svoje moške energije lahko ozavestimo in okrepimo tudi za različnimi zelišči in vonjavami kot so: sandalovina, cipresa in vetiver.

Za to da uravnovesimo moške energije, je pomembno, da ozavestimo odgovornost za lastno življenje, da se aktiviramo in da postanemo samoiniciativni. Skratka da prenehamo prelagati na druge lastno odgovornost, odločitve ali neuspeh. Tega se lahko lotimo s tem, da začnemo prebujati svojega notranjega duhovnega bojevnika ali najdemo nekega duhovnega učitelja moškega spola, ki nas aktivno navdihuje po poti osvoboditve.

Zanimiv pristop je tudi čaščenje svojega notranjega očeta kot arhetipa in seveda ne kot očeta, ki ga imamo v tem življenju. To lahko naredimo tako, da pišemo dnevnik, v katerem komuniciramo z njim in z njim delimo svoje izkušnje, ki smo jih imeli in jih imamo z moškim svetom. Risanje in slikanje sta tudi načina, s katerem se lahko povezujemo s svojim notranjim očetom, kakor tudi z uporabo kart za vedeževanje, preko katerih prejemamo njegovo vodstvo (tu je treba nekaj znanja in daru, da znamo res slediti našemu notranjemu očetu in ne našim strahovom ali željam!).

Poti do sebe je ogromno. Samo stopiti morate na eno.

12 komentarjev

 1. Miha pravi:

  Z današnjim zapisom si se me globoko dotaknila. Kar pišeš čutim globoko v sebi že več časa in pogosto me muči ker je duhovni svet usmerjen v ženske energije, ki pa ne morejo biti same v tem delovanju.
  Hvala iz srca za tvoje znanje!

 2. Mitja pravi:

  Se pridružujem zgornjem komentarju. Hvala ker si pokazala celotno sliko zgodbe o duhovnem svetu in se (kot ženska) nisi usmerila sama v ženski del.
  HVALA

 3. Nina pravi:

  Hvala za današnji blog. Zame zmeraj ob pravem času 🙏

 4. Kati pravi:

  Se strinjam s tem, da so moške energije zelo pomembne za duhovno rast in da jih res zanemarjamo. Sploh ženske 💜💜💜

 5. Anemone pravi:

  Hvala za vse in tudi za nasvete, kako uravnotežiti to energijo, ki je znotraj mene zelo šibka.

 6. Nika pravi:

  ♥️♥️♥️

 7. Vera pravi:

  Zelo zanimivo. Tudi zadnji blog, kjer pišeš o obeh energijah je zelo uporaben. Zdaj manjkajo samo še ženske svete energije 🙏

 8. Ketu pravi:

  Zelo poučno – tako za moške kot za ženske.

 9. Mojca pravi:

  Preprosto čudovito. Meni si odprla oči s tem blogom. Hvala hvala hvala ❤❤❤❤❤❤

 10. Luna pravi:

  Tudi jaz mislim, da je to čudovit zapis . O moških energijah nisem nikoli razmišljala, zdaj pa mi je jasno, da so nekaj kar mi primanjkuje v mojem življenju. Rojena v družini žensk, kjer ni bilo neke prave moške figure. Jasno mi je marsikaj kar v preteklosti o sebi nisem razumela.
  Hvala duša, ker resnično UČIŠ 🙏

 11. Teja pravi:

  Hvala za vse nasvete za uravnavanje moške energije 💜

 12. Irena pravi:

  Se enkrat hvala, da lahko ozavestimo moške energije.
  Vse preveč se govori, da so slabe…

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.