Moj blog

7. januar, 2022ŽENSKE IN MOŠKE ENERGIJE

Drage sestre in bratje, ženske in moške energije se znotraj vas pojavljajo v različnih razmerjih. Zelo pomembno je, da jih poznate, saj lahko samo preko njih ustvarjate zdrave in uravnovešene odnose -tudi s sabo.

Danes bom pisala o temi, o kateri se mogoče premalo govori, a je bistvenega pomena za dobre in uspele medosebne odnose: moške in ženske energije znotraj nas. Ženski in moški princip sta arhetipa, ki obstajata znotraj dinamik vseh duhovnih odnosov, tudi odnosa, ki ga imamo s sabo.

Vsak izmed nas nosi v sebi ženski in moški princip – energije, ne glede na to katerega spola smo.

S temi energijami, ki niso samo znotraj nas, temveč tudi zunaj nas, se lahko povezujemo in jih dnevno uporabljamo ter se z njimi tudi zdravimo. Najprej jih moramo seveda spoznati, nato prepoznati v svojem življenju, šele potem jih lahko začnemo zavestno upravljati. S temi božanskimi principi se lahko povezujemo tudi, če še nismo srečali naše duše dvojčice.

V kolikor že poznate vašo dušo dvojčico in si z njo delite življenje, ste lahko že opazili nihanje teh dveh polarnih aspektov med vama. Omenjena moška in ženska energija se znotraj odnosov manifestirata običajno preko čustev: v osnovi spremenljivih – ženskih in stabilnih – moških.

Prav zato lahko ravno preko teh energij postavimo svoja čustva v ravnotežje. Dinamiko teh energij znotraj odnosov prepoznamo, ko začnemo gledati nanje z zavestjo. Ko smo preprosto prisotni in ko je edina naša aktivnost opazovanje. Skratka ko smo čuječi.

Razumeti moramo, da se ta dva principa nahajata znotraj vseh ljudi in ne samo, ko smo v zvezi.

Naš odnos do sebe pogojujeta prav ti dve energiji in njuno ravnovesje. Znotraj moške energije se nahaja tudi košček ženske in obratno – podobno kot znamenje jin in jang. Ženski košček znotraj moških energij je potrpežljivost. Moški košček znotraj ženskih energij je vztrajnost.

Sedaj pa poglejmo, kaj sploh predstavljata ti dve energiji. Ženski princip predstavljajo kvalitete kot so nežnost, kreativnost, hranjenje in življenjsko energijo. Vezana je na sprejemanje, sočutje, občutljivost in brezpogojno ljubezen. Vse te kvalitete obstajajo zato, da nas vodijo. Vsak izmed nas nosi v sebi te energije, pa čeprav jih ne uporablja. A ko se jih zavemo, se lahko preko njih osvobodimo vseh starih miselnih in čustvenih shem. Prav preko ženske energije ustvarjamo v življenju pozitivne spremembe in zdravljenje.

Moški princip predstavlja moč, modrost, objektivnost in racionalnost. Moški princip je tisti, ki omogoča znotraj nas, da se ženski princip izrazi na najboljši možni način. Ne pozabite tu, da je najboljše včasih tudi boleče. Moška energija je tista, ki podpira žensko energijo. To energijo potrebujemo, ko nas čustva prevzemajo ali ko delujemo preveč impulzivno. Moški princip nas vodi tudi do pravilnih odločitev.

Skozi življenje lahko opažate, da se te energije ne gibljejo samo znotraj vas, temveč v vseh medosebnih odnosih. Moški princip je vezan na meje, ki jih postavljamo, medtem ko je ženski princip vezan na fuzijo z drugimi. V vsaki zvezi morata ti dve energiji najti ravnovesje, če želimo postaviti zdrave individualne meje in hkrati ustvariti prostor, kjer se lahko zlijemo skupaj s partnerjem, brez da bi izgubili svojo osebno in duhovno identiteto.

Ne pozabite, da smo v zvezi polovičke obojih energij. Ko začnemo razumeti polarnost teh energij, nam je lažje razumeti, kdaj moramo partnerju pustiti svoj prostor in kdaj se moramo aktivirati; kdaj moramo narediti korak nazaj in kdaj dovoliti partnerju, da prevzame moške energije znotraj našega odnosa. Ravnovesje med ženskim in moškim principom je pomembno v vsakem aspektu zveze, tudi v spolnosti.

Znotraj odnosov duš dvojčic se oba energetska principa naravno pojavljata, rasteta in padata. V praksi to pomeni, da se moramo naučiti, da če si želimo od partnerja več aktivnosti, mu moramo pustiti prostor s tem, da prevzamemo več ženskih energij.

Vedno ko smo nezadovoljni z drugim, moramo najprej pri sebi preveriti, ali nismo mi tisti, ki zahajamo v napačni energetski pol, ko smo z njim. Nato moramo samo spremeniti naš energetski pretok in dovoliti drugemu, da se uravnovesi z nami.

10 komentarjev

  1. Kati pravi:

    Kako je vse to res! Ravnotežje… ???

  2. Sara pravi:

    Novo znanje – nova zavest ♥️
    Hvala za vse tvoje učenje ?

  3. Miha pravi:

    Prav zanimiva je ta današnja tema. Poznam kar nekaj moških, pri katerih prevladujejo ženske energije. So zelo občutljivi, pasivni in si nato poiščejo žensko, ki ima več moških energij.
    Kot pišeš ti bi bilo zanimivo, če bi si takšni moški poiskali žensko s prevladujočo žensko energijo: bi bili prisiljeni postati bolj aktivni in odločni?
    Hvala za razmislek!

  4. Vesna pravi:

    To ravnotežje v odnosih s temi energijami ni lahko, ker te drugi na nek način “prisili”, da postaneš agresiven ali pa da se podrediš. Vsaj jaz razumem to tako.
    Nisem pa nikoli razmišljala, da te energije vplivajo tudi na odnos ki ga imam s sabo in to bi bilo treba bolj raziskovati.
    Hvala ???

  5. Petra pravi:

    Hvala za podajanje vsega tega znanja ?

  6. Gaja pravi:

    Hvala ker vedno “doprineseš” nekaj mojim mislim ?

  7. Mitja pravi:

    Ravnovesje moških in ženskih energij = zlata sredina
    Brez zahajanja v ekstreme lahko najdemo pravo pot!
    HVALA

  8. Nina pravi:

    Hvala za odličen uvid ???

  9. Irena pravi:

    Hvala, strinjam se, da je potrebno prepoznati, sprejeti in uravnovesiti tako moško kot žensko energijo???

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.