Moj blog

5. oktober, 2021KRAJA ENERGIJE

Drage sestre in bratje, kraja energije je v tem svetu nekaj preveč pogostega. Vaša naloga je prekiniti s to krajo, a pred tem razumeti, kaj vas je pritegnilo v ta odnos. Česa se morate naučiti? Kaj spremeniti? Vse v življenju je ena velika lekcija; sledite ji.

O energetskih vampirjih sem pisala že veliko, poglobila sem se predvsem v to, kako se jih na splošno ubranit in kako jih blokirati. Danes bi želela pisati o eni posebni skupini energetskih vampirjev, za katero je značilno, da se nam približajo z izredno »prijaznostjo«, z lažno skromnostjo v besedah in nas ponižno prosijo za pomoč. Vse več energetskih vampirjev deluje namreč na tak način, saj nam na ta način z izredno lahkoto jemljejo energijo.

Ti posamezniki se vedno predstavljajo kot uboge in nesrečne osebe, a izredno dobrega srca. Prepoznate jih lahko po njihovi nizki stopnji življenjske energije; na videz delujejo celo slabotno ali bolehno. Za to njihovo masko se v resnici skriva izjemno jezna in agresivna oseba, ki samo čaka, kdaj vam bo izpila še zadnjo kapljico krvi – energije. Delujejo namreč samo na energijo drugih. Zaradi tega ne zmorejo ostati nikoli sami, saj se po določenem času čutijo izpraznjene.

Te vrste vampirjev imajo posebno tehniko srkanja energije, ki jo bom danes predstavila v upanju, da komu izmed bralcem pomagam, da se ubrani takšnega srkanja energije. Ne pozabite, v življenju imamo določeno zalogo energije, ki jo moramo porabiti za pomembne stvari in ne ob ljudeh, ki zaradi svoje izpraznjenosti kradejo drugim t.i. prano.

Ti na videz nedolžni vampirji se nam običajno približajo na prijateljski način in nas laskajo ter sprašujejo za mnenje in pomoč. Na žalost se mnogi ob njih čutijo poklicani k nudenju pomoči in na ta način padejo v njihovo mrežo. Njihova metodologija je sledeča; ko mu ponudimo pomoč, potrebuje nenadoma nasvet za čisto nekaj drugega. Ko nato premislimo in mu ponudimo nasvet, se nenadoma odpre druga težava in v trenutku se znajdemo v vrtincu njihovega pitja energije. Redko vam bodo povedali, ali jim je bil vaš nasvet v pomoč oz. ali so uspeli rešiti prvo težavo, zaradi katere so se obrnili na vas. Ves čas bodo odpirali nove teme, nove bojne fronte in vas mentalno vleki iz ene situacije v drugo.

A šele ko boste to osebo vprašali o stvareh, ki vam jih je v preteklosti omenila, bo pokazala svoj pravi obraz in vas nepričakovano verbalno napadla. Tu običajno ugotovimo, da nekaj s to osebo ne gre. A do te točke vam bo izpila že toliko energije in odprla toliko kanalov, s katerim vam bo vzpostavila stalno pitje energije, da boste težko odrezali nevidne vezi, ki jih je vzpostavil z vami preko svoje mentalne histerije. Takšne osebe so namreč precej histerične, njihov prepoznavni znak je ta, da skačejo stalno iz ene teme v drugo. Prvič ga boste srečali z diagnozo raka, drugič bo njegova težava odnos z očetom, tretjič na novo nastali tumor v možganih.

Takšni posamezniki pijejo energijo posebnim žrtvam. To so ljudje, ki morajo zaradi svojega položaja ali delovnega mesta, ohraniti nek »kulturen odnos« z njimi. Kajti zelo lahko je takšnega vampirja spomniti na njegove prve, druge in tretje težave in ga postaviti v zadrego oz. preprosto prekiniti komunikacijo z njim. A če se to dogaja v delovnem okolju, je to veliko težje.

Ko se znajdemo v takšni situaciji, se moramo najprej vprašati, zakaj smo v tej situaciji. Kaj počnemo narobe in česa bi se morali naučiti? Se za našo prijaznostjo skriva pomanjkanje samozavesti? Je tu mogoče povezovalec občutek krivde? Zakaj se vam smili? Ali vas mogoče v komunikacijo s takšno osebo vodi občutek samopomebnosti? To je pomembna življenjska lekcija, ki se nam postavlja, da jo REŠIMO in ne da trpimo v njej.

Prvo stvar, ki jo moramo v takšni situaciji narediti, se čustveno odmakniti. Resnično se nam v tem življenju ne bi smel nihče smiliti. Vsak je odgovoren zase in vi v resnici ne boste v tem življenju nikomur pomagali, če ne samo sebi.

Znotraj sebe morate ugotoviti, zakaj obstaja energetska privlačnost med vama. Česa vas oseba uči? Večje odločnosti? Večje profesionalnosti? Večje odmaknjenosti?

Za začetek je že veliko, v kolikor uspete s takšnimi vampirji zmanjšati komunikacijo. Jasno je, da morate biti s takšno osebo direktni in odkriti, a samo preko jasnosti v komunikaciji boste dosegli, da bo vaš energetski vampir preusmeril svojo pozornost drugam.

11 komentarjev

 1. Miha pravi:

  Hvala za odličen blog. Poznam take vrste vampirjev. Treba se je vprašati, zakaj jih pritegnemo, samo tako jih lahko ‘premagamo’.

 2. Tina pravi:

  Hvala ♥️♥️♥️
  Kot da bi opisovala meni zelo znano osebo …

 3. Nika pravi:

  Hvala za vodstvo ?

 4. Vera pravi:

  Zelo dobro poznam takšne vampirje na žalost. Hvala za vse ♥️

 5. Pinka pravi:

  Hvala za vodstvo in vse nasvete … ?

 6. Nikita pravi:

  Hvala. Bom poskusila slediti zgornjim napotkom !

 7. Mojca pravi:

  Energetskih vampirjev je dosti, teh pisanih pa največ. Na žalost živim z enim takim primerom, zato hvala za nasvete in vodstvo ??

 8. Tatjana pravi:

  Hvala za opomnik!
  Ja, … zapis me je spomnil na osebo – znanko, ki je imela pred 10.imi leti toliko eksistenčnih težav, da je bilo neverjetno. In v teh stiskah je vedno hodila k meni… vedno po denar. In meni se je smilila v svoji nesreči in sem ji ga dajal… Saj sem ga lahko in ona je bila “uboga reva”. Ko pa sem ozavestila vzorec, in denarja nisem več dala, je ni bilo več. Vračila denarja pa tudi ne… Čeprav je obljubljala in prisegala “pri Bogu”, da ga bo vrnila.. Draga šola zame. A žal ni bila edina.. Šola…

 9. NINA pravi:

  Tudi jaz poznam take, ne uspe jim več tale njihov podvig,ker se zavedam, da sami kreiramo svojo usodo in tudi oni so si težave skreirali sami.Zato se mi takšne osebe ne smilijo, ko pa nanje naletim jih preprosto samo vprašam:”kaj lahko ti narediš, da stvar izboljšaš? Kaj ti delaš narobe”? In nato preidem na drugo temo,ki nima veze z osebo in njenimi težavami. Takoj,ko je možno, se od osebe nato odmaknem. Čestitam šepetalka, zelo lepo si razložila tole temo! ?

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.