Moj blog

28. september, 2021MAČKA KOT DUHOVNI SPREMLJEVALEC

Drage sestre in bratje, mačka je znan duhovni spremljevalec že iz antičnih časov. Mačke imajo močno razvito intuicijo preko katere delujejo in – izbirajo svoje prijatelje. Ko se vam približa mačka, ker vas je »izbrala«, je ne smete zavrniti, saj z njo zavračate srečo.

Ko izbiramo pasjega mladička, ga izberemo vedno sami. Pri mačkah je to veliko težje; sploh ker nas morajo običajno izbrati same za njihove duhovne spremljevalce!

Spomnim se, da je pred leti potepuška muca skotila štiri mucke na našem vrtu. Med najlepšimi je bil oranžen muc, ki si ga je želel sosed, a vsakič, ko ga je odnesel dom, je le-ta zbežal nazaj k meni. Mucek je z vračanjem vztrajal, vse dokler ni sosed obupal in tako je na koncu ostal pri meni.

Kaj pravzaprav pomeni, ko nas izbere mačka in ne mi nje?

Ko vas kot gospodarja izbere nek muc, ima to poseben pomen. Mačke se namreč rade gibljejo okoli duhovnih ljudi. V naši kulturi so od nekdaj povezovali mačke s čarovništvom in visokimi psihičnimi energijami. To pa zato ker imajo močno razvito intuicijo in psihično moč. Če pomislite, so bile mačke pogoste spremljevalke čarovniških ritualov.

Mačke nosijo v sebi veliko kozmične energije, nobena žival na svetu je nima toliko. Njihova avra je po dimenziji podobna človekovi in ne velikosti njihovega telesa.

Mačke se močno zanašajo na svoj instinkt, prav zaradi tega so prava duhovna bitja. Seveda niso duhovne kot je lahko duhoven človek, pa vendar lahko postanejo pomemben spremljevalec na naši duhovni poti.

Ko mačka izbere svojega prijatelja, se naslanja izključno na svojo intuicijo. Njihova metodologija je iskanje človekove vibracije, ki je skladna z njihovo. Delujejo kot ljudje, ki radi preživljamo čas z nekom, ki ima miselne in čustvene vibracije podobne našim. To nas povezuje s temi čarobnimi živalmi. Ko nas izbere muc, je to znak, da nas je intuitivno prepoznal kot »sorodno dušo«.

Kako vemo, da nas je nek muc sam izbral? Mačke so izjemno selektivne pri izbiri tistih, ki jim dovolijo vstop v njihovo srce. Njihova muhavost pri izražanju čustev je zelo znana, človeku je zato težko razumeti in dojeti, kako izražajo svojo ljubezen. Včasih je težko reči, če smo všeč določeni mački, a če vam vaš muc pokaže eno izmed sledečih signalov, je to znak, da vas je sprejel.

Pred tem je dobro vedeti, da spreminjajo mačke precej pogosto svoje razpoloženje. V nekem trenutku vam lahko izkazujejo ljubezen, spet v drugem sovraštvo, sploh če čutijo, da jim kratite njihov teritorij. Muce nam kažejo ljubezen, ko jim znamo na pravilen način ponuditi občutek varnosti, ki ga potrebujejo.

Mačke nas imajo lahko rade, pa čeprav nam ne pokažejo njihove ljubezni. Nekatere mačke sploh ne dovolijo, da se jih dotaknemo, pa nas imajo kljub temu rade.

Prvi znak, da vas je muc izbral je ta, da uživa v vašem crtanju in v igranju z vami. Ko se muc obregne ob vaše noge (ne zaradi hrane ali česa drugega, kar pričakuje) se želi povezati z vami.

Drugi, bolj poseben znak je ta, da »govori« z vami. To pomeni, da ko je z nami, oddaja nek poseben zvok ali neko posebno gesto, s katero kliče po vaši pozornosti. Še en znak je ta, da vas spremlja po hiši in da želi biti ob vas ves čas. Ko nas muc izbere, nam to pokaže na subtilen način. Zato ni nikoli dobro »siliti« katero koli žival, da vas ima rada.

Zanimivo, da se duhovni vodniki pogosto manifestirajo ravno preko te živali. Torej če vas v življenju spremlja poseben muc, je lahko to pomoč univerzuma k vašemu duhovnemu prebujenju.

Ko vas izbere muc, je to največkrat znak, da potrebujete duhovnega vodnika in družbo na vaši poti. Nekateri ljudje iščejo guruje ali strokovnjake na duhovnem področju, spet drugi potrebujejo drugačen način učenja, v smislu bolj prvinskega stika z naravnimi energijami.

Z mačkami so v preteklosti predstavljali duhove in višje modrosti, zaradi širokega energetskega polja, ki ga imajo. Prav zato je trenutek, ko nas izbere nek muc, lahko tudi znak dobre usode. Prihod muce v vaše življenje je lahko tudi znamenje začetka novega in pozitivnega obdobja. V preteklosti so verjeli, da prinaša mačke nesrečo, predvsem na področju financ, če jo zavrnemo, ko nas je enkrat izbrala.

Mnogi ljudje verjamejo, da mačke prinašajo nesrečo. To ni niti najmanj res, saj se znajo zelo dobro izogniti nesreči in »zavohati« srečo veliko bolje od nas. Torej, ko nas izbere neka muca, je to lahko samo znak o naših pozitivnih energijah in nikakor ne o negativnosti znotraj nas. Predvsem pa je to znamenje, da prihaja nek nov, boljši čas v našem življenju.

14 komentarjev

  1. Nika pravi:

    Kako je vse to res! Mene je izbral muc pred desetimi leti in je še vedno moj duhovni spremljevalec ?

  2. Miha pravi:

    Moja mačka govori z mano ?
    Zelo lep muc na fotografijah, se mu v očeh vidi, kako je samosvoj in svoboden!

  3. Kati pravi:

    Kako lep blog! Obožujem mačke ❤

  4. Pinka pravi:

    Jaz tudi verjamem da so muce posebne živali in da nosijo v sebi posebno energijo. Hvala za malce drugačen blog ??

  5. Ketu pravi:

    Zakon blog. Mačke so najbolj duhovne živali, kar jih je !
    Hvala !

  6. Tina pravi:

    Hvala tudi vsem našim duhovnim spremljevalcem ??

  7. Vera pravi:

    Čudovit blog! Na žalost se ljudje ne zavedajo pomena mačk v njihovem življenju

  8. Mitja pravi:

    Hvala. Vse živali so posebne, a mačke so najbolj intuitivne od vseh

  9. Petra pravi:

    Absolutno mačke zberejo lastnika in vedo želi dobro zakaj ?

  10. Zvezda pravi:

    Me veseli, da si današnji blog nemenila najbolj duhovnim spremljevalcem človeka ?

  11. Hana pravi:

    Hvala za blog namenjen prav našim najzvestejšim spremljevalcem na naši duhovni poti.

  12. Katja pravi:

    Hvala in hvala ??

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.