Moj blog

6. julij, 2021KARMIČNI ODNOSI

Drage sestre in bratje, karmični odnosi nosijo s sabo največje priložnosti za vaše duhovno prebujenje. Vsakič, ko se vam v življenju odpre nov karmični odnos, je to znak, da je prišla znova priložnost za vaše duhovno prebujenje oz. vašo duhovno rast.

Vsaj enkrat v svojem življenju vstopimo v en karmični odnos. Le-ta predstavlja del našega duhovnega klica. Mnogi se sprašujejo, kako lahko zagotovo vedo, da gre za karmični odnosi ali ne gre za kaj drugega. Kakšen je pravzaprav namen karmičnih odnosov? Ali je nujno ( beri zdravo) ostati v takšnem odnosu?

V antični vzhodni filozofiji predstavlja karmični odnos vez med dvema osebama, ki »gori« v tekočem življenju iz neke prejšnje inkarnacije oz. nekega prejšnjega življenja.

Razlogi za to karmično vez so lahko različni; odnos, ki smo ga imeli s to osebo v prejšnjem življenju, prinaša v tega »nerazrešene stvari« in nerazrešene težave. V tem življenju imamo kot nalogo razjasniti to karmo in obogatiti s tem razvoj naše duše.

Obstaja še en način, ki razlaga princip karmičnih odnosov: gre za dogovor – dušno pogodbo, kjer sta se dve duši pred inkarnacijo dogovorili in sprejeli, da se bosta v tem življenju »izživeli druga z drugo«. V vsakem primeru predstavljajo karmični odnosi priložnost, da se naučimo lekcij življenja. Vedeti moramo, da ne najdemo karmičnih odnosov samo med partnerji, tudi med prijatelji, družino, sodelavci, sosedi, …

Mnogi me sprašujejo, če so duše dvojčice in dušni plameni del dušnih pogodb. Odgovorim lahko le, da včasih so, včasih pa ne. Sicer sem o dušah dvojčicah in dušnih plamenih že pisala, a če na ozko povzamem; duše dvojčice so tisti ljudje, s katerimi imamo globoke vezi. Ta vez je nežna, globoka in v večini mirna ( v kolikor ni obenem tudi karmična).

Dušni plamen pa je ogledalo naše duše. Povezanost dušnih plamenov živimo v intenzivni notranji rasti in transformaciji: njihov glavni namen je, da nam pomagajo pri duhovni transformaciji. Mnogi zato mešajo karmične odnose z odnosi med dušnimi plameni. Lahko se zgodi, da imamo z dušnim plamenom tudi karmični odnos, a je v osnovi dušni plamen oseba, ki nas podpira, ne pa škodi.

Seveda, mnogokrat obstaja tanka linija med pomočjo in škodo. Verjetno ste v svojem življenju že doživeli, da vam je nekaj, kar vas je najprej ranilo, na koncu pomagalo – in seveda obratno.

Če se malo potrudimo, lahko hitro najdemo razlike med dušnim plamenom, dušo dvojčico in karmičnim odnosom. V Indiji zelo lepo ponazarjajo te tri vrste odnosov z dišavami: karmični odnosi že od vsega začetka smrdijo po zažganem. Odnosi med dušami dvojčič dišijo po jasminu. Odnosi dušnih plamenov dišijo po mirti. To je prelep prikaz, ki kaže jasno na razliko med karmično lekcijo in karmičnimi odnosi.

Karmični odnosi so v resnici močno povezani z duhovnim prebujenjem. Znotraj karmičnih odnosov se skriva dragocen zaklad. Da se lahko dokopamo do tega zaklada, se moramo zelo potruditi ter mu nameniti ogromno svojega časa, potrpežljivosti in neskončne (!) ponižnosti.

Ta zaklad je namreč razvoj duše. Prav zato predstavljajo karmični odnosi vrata rasti, ekspanzije in globlje svobode. Pa čeprav še tako naporni, predstavljajo priložnost, da se vrnemo k sebi.

Na žalost je zelo težko priti do tega, saj je narava tega procesa podobna rastlini, ki mora vzkliti in najti moč v sebi, da razbije svoj ovoj. Proces rasti je vezan na napetost, opustitev, smrt in ponovno rojstvo.

A ne glede na to, koliko truda in trpljenja zahtevajo karmični odnosi od nas, koliko so ranili ali celo zlomili naš ego, se to trpljenje niti z trenutek ni dotaknilo naše duše. To je največja duhovni lekcija, ki jo nosijo v sebi: odprejo nam vrata do moči ljubezni. Spominjajo nas, kdo v resnici smo.

Ne bojte se karmičnih odnosov. Razumite jih in jih izživite do njihovega konca.

7 komentarjev

  1. Sara pravi:

    Hvala za današnji blog. Včaaih je tako težko ločiti med sabo vse te naporne odnose, ki zahtevajo tako veliko od nas ?

  2. Tina pravi:

    Se strinjam da so karmični odnosi eno neraziskano polje, kjer se lahko soočimo z različnimi “vonjavami”.
    Zelo lepa prispodoba ?

  3. Miha pravi:

    HVALA, odlična prispodoba z vonjem, ni kaj!

  4. Zvezda pravi:

    Zelo dobro napisano, hvala ❤️❤️❤️

  5. Nensi pravi:

    Hvala, zelo poučno ?

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.