Moj blog

8. junij, 2021ODPRETI TRETJE OKO

Drage sestre in bratje, odpreti tretje oko pomeni stopiti v proces in ne v enkratno dejanje. Tretje oko je mogoče odpreti pod budnim očesom duhovnega učitelja, sami se tega ne smete nikoli lotiti. A ko enkrat stopite na to pot, uživajte vsak korak, ki ga na njej naredite. To bi lahko bilo tudi vaše poslanstvo.

Če želite odpreti tretje oko, se morate zaupati pravemu duhovnemu vodstvu in do potankosti slediti njegovim napotkom. Mnogi namreč samo deloma sledijo napotkom svojega duhovnega učitelja, kar je seveda narobe. Čisto nič, kar vam pove vaš duhovni učitelj, je odvečnega in brez globokega pomena. Če vam na primer reče, da se morate naučiti čustvenega odmika v določeni situaciji, spremeniti neko navado ali prepoznati določeno mentalno shemo, je za to vedno nek poseben in pomemben razlog.

Nujno je dvigniti lastne vibracije, zato pa se je treba osvoboditi marsikaterega miselnega vzorca in mentalnih navad. Duhovna disciplina ni nekaj, kar lahko poljubno zbiramo, ko smo pri volji. Postati bi morali bolj iskreni in skromni ter si priznati, da ni vedno to, kar mi mislimo, da je prav, tudi učinkovito.

Pri odpiranju tretjega očesa ne smemo hiteti, vztrajno moramo slediti izbrani metodi in ne smemo iskati bližnjic, saj bo v nasprotnem primeru postala izkušnja odpiranja tretjega očesa zelo neprijetna. Prav zato je prebujenje tretjega očesa proces in ne enkraten dogodek. Če počnemo to brez paralelnega čiščenja misli in čustev, se zares igramo z ognjem.

Če hitimo pri odpiranju tretjega očesa, je kot da izstopimo na sonce, ko smo dolg čas preživeli v temni sobi. Oči so vajene teme in ko stopimo pod sonce, nas zaslepi in ne vidimo ničesar. Ko je svetloba preveč intenzivna, moramo zapreti oči. Tega si ne smemo nikakor dovoliti, saj bi potem bilo vse naše predhodne delo za odpiranje tretjega očesa izničeno. Zato je tako pomembno imeti duhovno vodstvo, kajti duhovni učitelj že pozna ta proces in vam lahko pomaga najti pravi ritem za vsak vaš korak.

Duhovni učitelj vas ščiti pred vašo neučakanostjo in vas vodi do svetlobe korak za korakom. Pomaga vam, da se postopoma privajate na svetlobo, da postopoma spuščate v vašo sobo svetlobo, preden popolnoma odprete vrata. Dober duhovni učitelj bo lahko celo izboljšal vašo izkušnjo ter poskrbel, da boste od nje potegnili več kot je on sam.

Del poti, ki vodi do odpiranja tretjega očesa, ni tako zelo intuitivna in določenih stvari ne boste našli v knjigah ali na internetu. Če se spustite sami na pot v tem svetu, ne boste prišli do cilja, predvsem pa si boste uničili to pomembno izkušnjo in lekcijo.

Če želimo odpreti tretje oko, se moramo najprej za to odločiti; tako da bo to postal cilj trenutne inkarnacije. Nato pa se moramo lotiti dela in vztrajati do konca. Mnogi me sprašujejo, kako začeti to pot. Na žalost ni točnega odgovora, saj je vsaka pot edinstvena in ne obstaja neka standardna tehnika, ki bi bila primerna za vse. Tu je lažje razumeti pomen in potrebo po duhovnemu učitelju na tej poti.

Nekateri pričnejo to pot z meditacijo, drugi s Kundalini jogo. Poti je nešteto. Prav tako je ob tem pomembno tudi delo za osvobajanje pasti ega, družbeno vsiljenemu sistemu razmišljanja in verovanj ter vseh pogojenosti, ki nižajo našo osebno vibracijo.

Za zaključek- nikoli ne smete hiteti. Dovolite si uživati na vsakem koraku vaše življenjske poti.

10 komentarjev

 1. Miha pravi:

  Odlično napisano! Odlično vodstvo!

 2. Marija pravi:

  Zelo zanimivo…hvala, da delite znanje z nami. 🙂

 3. Nika pravi:

  Ko bi le jaz imela duhovnega učitelja o katerem pišeš 💙

 4. Nina pravi:

  Hvala za vse kar pišeš. Zmeraj mi pomaga razumeti več o sebi in življenju 💜🌸

 5. Zvezda pravi:

  Hvala za vse 🙏🙏🙏

 6. Hana pravi:

  Vem, da ni lahko najti praveg duhovmega učitelja, ki bi te vodil iskreno po poti.
  Hvala z tvojo SRČNOST IN ISKRENOST ❤❤❤

 7. Jove pravi:

  H V A L A !!!

 8. Ketu pravi:

  Vse je res, ni kaj treba je imeti pravo vodstvo drugače je kot pišeš: sonce postane premočno …

 9. Kati pravi:

  Tako lepo povedano 😇🧡😇

 10. NINA pravi:

  Zelo dobro povedano!👍 Poučno,realno in zelo vzpodbudno 😇

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.