Moj blog

4. junij, 2021TRETJE OKO

Drage sestre in bratje, tretje oko predstavlja najvišjo točko vaše zavesti. Samo s pomočjo tretjega očesa lahko prepoznate absolutno resnico, pa si tega res želite? Za to da lahko odprete ta del svoje zavesti morate vanjo vložiti ne samo znanje, temveč tudi kulturo duha.

Danes se govori in piše o odpiranju tretjega očesa kot o nečemu, kar lahko naredi vsak. Prav zaradi širjenja takšnih informacij, bi bilo treba stalno opozarjati, da odpiranje tretjega očesa zdaleč ni enostavno. Sploh ko pri tem uporabljate napačne tehnike in se zaupate nestrokovnemu vodstvu ( ali se tega lotite celo sami), lahko postane ta proces zelo nevaren.

Začnimo pri definiciji tretjega očesa, ki je znano kot žleza epifiza. Vezan je na šesto čakro, ki se nahaja na točki tik nad sredino med obema obrvema. To je poseben del našega telesa, ki nosi v sebi veliko moči. Odprtje tretjega očesa prinese v življenje velike spremembe; ko je odprtje tretjega očesa popolno, se lahko povežemo prav z vsem, kar je prisotno v Univerzumu.

Tretje oko je točka, na kateri se lahko dokončno dvignemo nad dvojnostjo življenja. Naš ego nam daje občutek, da smo ločeni od stvarstva, čeprav smo v resnici vsi Eno. Naš občutek Enosti je vezan prav na aktivacijo tretjega očesa, ki istočasno odpre naše višje intuitivne centre.

Popolno delovanje te čakre nas vodi do čiste percepcije narave vseh stvari. Prav zato, ko je tretje oko zaprto, ostajamo slepi za resnico Univerzuma, ki nas obkroža. Ko pa je odprto, pa čeprav le deloma, lahko začnemo prepoznavati, kar nam skrivajo ego in pogojenosti, ki jih prevzemamo s strani družbe.

Znaki odprtja tretjega očesa so najprej občutek pritiska med obema obrvema, močna intuicija, uvid v prihodnost, občutljivost za svetlobo, intenzivnost videnih barv, ob tem razvijemo sposobnost, da nismo več navezani na materialne zunanje dogodke, da jemo in živimo zdravo ter z zavestjo, postanemo občutljivi na vse, kar je toksično, v življenju najdemo popolno ravnovesje, živimo pogosto sinhronosti, počutimo se povezani z vsem, spremenimo svoje miselne vzorce, pogosto sanjamo in imamo lucidne sanje in razvijemo posebne psihične sposobnosti. Vse to so znaki, da se nam je tretje oko odprlo.

Potem pa so tu še znaki, ki kažejo, da je naše tretje oko zaprto: nereden spanec, psihosomatske bolezni, homologacija enotne misli večine, pomanjkanje ljubezni do sebe, občutek praznine, anksioznost, pomanjkanje prave intuicije, težave pri iskanju smisla življenja, nerazumni strahovi, težave s koncentracijo, nesposobnost pogledati onkraj svojega ega in pomanjkanje psihičnih sposobnosti.

Tretje oko je zelo občutljiv del našega telesa. Pomaga nam videti in prepoznati nevidno. Čeprav nosi zaprto tretje oko precej negativnih stvari v naše življenje, je veliko huje, če ga začnemo odpirati na silo.

Če začnete odpirati tretje oko, ko ste v stanju nizkih vibracij, brez da bi prej uravnali ostale čakre in brez da bi spremenili svoj odnos do življenja ( v jogi temu pravimo Yama in Niyama), vas čakajo zelo neprijetne posledice.

Skratka, ko vaše vibracije niso visoke in začnete odpirati tretje oko, je to zelo nevarno. Ko začnete odpirati tretje oko na ta način, je prvi znak, ki se pojavi, nesposobnost ločiti realnost od vaše fantazije. Neizogibno vas bodo zaradi tega čakala razočaranja in konflikti, ko se boste soočali z realnim življenjem.

Mnogi padejo pod vpliv negativnih entitet z drugih dimenzij, saj odprtje tretjega očesa omogoča videnje stvari, ki so navadnim očem nevidne in neznane. Mnogi po tem, ko so odprli svoje tretje oko, pripovedujejo, da vidijo grozljive stvari in bitja, skratka demone. Ponoči ne morejo spati, ker jih preganjajo v sanjah, kar vodi tudi v nespečnost.

Prav zato moramo odpreti svoje tretje oko, ko so naše vibracije visoko, saj takrat negativne entitete ne morejo vstopiti v stik z nami oz. nam črpati življenjske energije. Zato je ob odpiranju tretjega očesa nujno, da izvajamo izbrane duhovne prakse in delamo na sebi.

V naslednjem blogu bom predstavila, kaj je treba narediti, da lahko pravilno in varno odpremo svoje tretje oko, vse seveda pod strokovnim vodstvom vašega duhovnega učitelja.

11 komentarjev

 1. Bojana pravi:

  Hvala za razlago veselim se nadaljevanja🌞🤗

 2. Tina pravi:

  Hvala za ta blog.
  Že nekaj časa se ukvarjam s to temo in se mi zdi kot da odgovarjaš na vsa moja nerazrešena vprašanja 🙏

 3. Eden pravi:

  Se zelo strinjam z napisanim. Včasih se res predstavljajo neke stvari, ki so se jih pred nami učili z globokim spoštovanjem in potrpežljivostjo …kot da sedaj je pa to za vse … mah … da ne bom negativna …
  Hvala, ker si tisto kar potrebujemo!

 4. Nika pravi:

  Hvala za zelo lep blog ❤❤❤

 5. Vera pravi:

  Hvala 💖💖💖

 6. Jove pravi:

  Zelo smiselno in koristno. Hvala!

 7. Miha pravi:

  Srčna hvala.

 8. Mojca pravi:

  Meni je tema nova, a zelo zanimiva. Predvsem mi je zanimivo vprašanje, če si zares želimo videti in prepoznati Resnico – kaj pa če je to nekaj, kar si niti malo ne moremo predstavljati?

 9. Nives pravi:

  O tretjem očesu sem brala. Ni ga tako lahko odpreti in kot pišeš niti ni varno če nisi za to pripravljen.
  Me pa zelo zanima nadaljevanje 🧡

 10. Teja pravi:

  Tudi jaz svetujem ne odpirat tretjega očesa, če niste v visoki vibraciji. Sploh, če ste v stanju depresije, strahu, anksioznosti, žalovanja… Meni se je nekako (delno) odprlo spontano, tako da nisem sama pritiskala. Iz lastne izkušnje pa lahko povem, da je lahko pravi pekel, če si v nizkih vibracijah. Niti v najhujših sanjah si ne bi mogla predstavljati kaj vse obstaja onkraj našega vidnega življenja in kako lahko to vpliva na doživljanje resničnosti…
  Je pa res, da se ti odprejo višji intuitivni centri in v življenje lahko prinesejo pozitivne spremembe, za katere je pa potrebno garat…
  Hvala za vse bloge na to temo 💙💙💙

 11. Kati pravi:

  Hvala za blog in za pričevanje Teja 😇🙏

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.