Moj blog

21. maj, 2021KARMIČNI DOLGOVI IN DISFUNKCIONALNI ODNOSI

Drage sestre in bratje, karmični dolgovi in disfunkcionalni odnosi hodijo z roko v roki. V kolikor ste znotraj nekega odnosa, ki ga noben od dveh ne zmore zaključiti, pa čeprav oba trpita, je to jasen znak, da je vez tega odnosa karmični dolg.

Današnji blog je namenjen vsem, ki čutijo, da določen odnos v njihovem življenju ni zdrav. V njem bom predstavila možnosti, kaj lahko naredimo, da takšen odnos spremenimo oz. da spoznamo, ali je znotraj odnosa sploh mogoče kaj narediti.

Seveda je pri spreminjanju vašega odnosa del, ki ga boste morali opraviti vi, kakor tudi del, ki ga bo moral opraviti vaš partner. Oba morata biti pripravljena narediti to, kar je treba; to je osnova, da lahko sploh začnete spreminjati in izboljševati vajin odnos.

Mnogim, ki si priznajo, da njihov odnos ni več tisto, kar je bil in se zato odločijo, da morajo nekaj spremeniti, partner najprej potrdi, da želi izboljšati odnos, a od besed nato ne pride nikoli k dejanjem. Ko se to večkrat ponovi, pomeni, da ste se znašli v slepi ulici. Običajno takšni partnerji začnejo nato trditi, da znotraj odnosa ni težav in da sami ne potrebujejo sprememb. Tu je jasno, da se takšen odnos ne bo izboljšal, v resnici se bo s časom samo poslabšal.

V takšnem odnosu imamo samo dve izbiri; ali ga prekinemo ali vztrajamo v njegovi toksičnosti. Obstati v odnosu, kjer je partnerju vse v redu, vam pa ne, vas bo pripeljalo do znatnega iztrošenja energije. Takšni odnosi preprosto izčrpavajo in širijo občutek nezadovoljstva.

Zato je zelo pomembno razumeti, kdaj je prišel odnos do njegove poslednje postaje. Mnogi se znotraj takšnih odnosov kot reakcija na partnerjevo zanikanje čustveno zaprejo, saj menijo, da je to edini način, da se zaščitijo pred trpljenjem. Ko partner ni več dovzeten za naše potrebe, je to najpogostejši način, da se navidezno ubranimo pred trpljenjem.

Ko se ljudje odločijo, da ostanejo v takšni zvezi, se čutijo neskončno oddaljeni od svojih partnerjev. Takrat postane odnos kot črna luknja, ki jemlje in jemlje, a daje izredno malo.

Za lastno notranje ravnovesje je nujno, da v takšni situaciji najdemo pogum in da gremo dalje v svojem življenju. Tu nam lahko pomagajo ljudje, ki nas ne obsojajo ali posamezni strokovnjaki. Kar nam lahko najbolj pomaga pri takšni odločitvi, je jasna vizija, kakšno bo naše življenje v prihodnosti, če tega ne naredimo.

Dejstvo je, da ko je partnerju »v redu« odnos, v katerem vi trpite, v resnici tu nimate prave izbire.
Če pogledamo iz duhovnega vidika na disfunkcionalne odnose, je tu vedno jasno, da gre za karmične dolgove. S svojim disfunkcionalnim partnerjem smo doživeli nekaj podobnega v preteklih inkarnacijah. Po eni strani nam odnos s takšno osebo povzroča ogromno notranjih turbulenc, a po drugi strani čutimo, kot da moramo ostati z njim ne glede na vse trpljenje, ki ga odnos nosi s sabo.

V kolikor si oba partnerja želita in sta pripravljena izboljšati njun odnos, se pa lahko vendar zgodi, da postanejo vsi napori zaman. Tu je jasno, da je nekaj, kar oba blokira in da je ta blokada vezana na pretekle inkarnacije. Posamezniku je popolnoma jasno, da ima njegov partner negativen vpliv na njegovo notranje ravnovesje, pa se vendar upira vsaki misli, da bi takšen odnos zaključil. Zdi se, kot da bi obstajal strah, da se bo življenje končalo, v kolikor ne ostaneta skupaj.

Mnogokrat ko se zaupamo z drugimi, slišimo, da je vsa krivda na partnerjevi strani in da ne prejemamo dovolj ljubezni in spoštovanja. Takšni nasveti so lahko zelo nevarni, saj druga oseba nima popolne vizije nad vašim odnosom; takšen pogled ne vključuje popolne vizije vsega, kar je druga oseba zares prinesla v nek odnos.

Po drugi strani, ko se zaupamo z drugimi, lahko komaj zares začutimo, kako je naš odnos toksičen. V takšnem trenutku moramo razširiti svojo zavest in prepoznati, kaj se dogaja v tem trenutku in kaj se je dogajalo v preteklih življenjih. Zanimivo je odkriti, kako je ta odnos iz prejšnjega življenja vpliva na sedanje. Spoznati, kako nek odnos iz preteklega življenja vpliva na sedanje, kako je vse to vplivalo na naše odločitve je veliko kostruktivnejši kot se samo smiliti sami sebi.

Dejstvo je, da kar smo živeli v nekem preteklem življenju z neko osebo, je globoko povezano s tem, kar živimo v sedanjem. Tako preteklost kot prihodnost se v resnici izlivata v našo sedanjost. Edino jasna zavest je zato tista, ki nam omogoča, da lahko sprejemamo prave življenjske odločitve.

Treba je razumeti, kako se čustvene odvisnosti, konflikti in navezanosti, ki smo jih živeli v prejšnjem življenju, manifestirajo v sedanjem. Za takšne informacije seveda potrebujete resno in zaupanja vredno vodstvo. Napačna interpretacija lahko tu samo poveča karmično povezavo. Ob tem je zelo pomembno, da se predela tisti karmičen dogodek, ki dve osebe povezuje in jima ne dovoli, da se svobodno odvežeta drug od drugega.

Na ta svet nismo prišli trpet, temveč se osvoboditi vseh vezi in vzorcev.

6 komentarjev

 1. Tina pravi:

  Berem pa se mi zdi kot bi pisala moje življenje. Živeti v zvezi, trpeti, ne dihati … in hkrati ena nevidna blokada da se osvobodim. Ne krivim nikogar ampak se strinjam s tabo da je potrebno te disfunkcionalne odnose predelati tudi na karmični ravni.
  Hvala za pomemben blog 🙏

 2. Nika pravi:

  Hvala za današnji blog.
  Daje mi mislit, da ko čuti samo ena stran potrebo po spremembi, je odnos prišel do iztrošitve.

 3. Sara pravi:

  Hvala ❤

 4. Kati pravi:

  Hvala , hvala, hvala 🙏

 5. Deva pravi:

  Hvala za zelo zanimiv in poučen blog.
  Verjamem da je čas, ko se lahko vsi osvobidimo karmičnih dolgov če se za to odločimo,

 6. Teja pravi:

  Hvala 💙

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.