Moj blog

7. maj, 2021KAKO PREKINITI DUŠNO POGODBO

Drage sestre in bratje, kako prekiniti dušno pogodbo je vprašanje, ki si ga mnogi zastavijo, ko ne zmorejo več obstati v situacijah in odnosih, ki se stalno ponavljajo v njihovem življenju. Prekinitev vsake dušne pogodbe je proces, je pot osvoboditve in vzpostavitve stika z lasno dušo.

Prejšnji teden sem pisala o tipih dušnih pogodb. To so pogodbe, ki smo jih sklenili z dušami, preden smo se inkarnirali v trenutno inkarnacijo. Dušne pogodbe niso večne, sploh negativne dušne pogodbe je treba v določeni fazi življenja prekiniti, saj predstavljajo oviro in blokado do duhovne rasti – predvsem pa do prave sreče.

Prvi korak za prekinitev dušne pogodbe je razumevanje vseh njenih “klavzul”. Za to potrebujemo jasno zavest in pripravljenost stopiti izven svoje cone udobja. Takoj na začetku se moramo znebiti želje ali pričakovanj, da se bo karkoli rešilo samo od sebe. Brez naših aktivnih dejanj, zakon privlačnosti ne more delovati. Ne odlašajte z upanjem, da se bodo stvari same od sebe uredile. Predvsem pri t.i. dušnih pogodbah.

Nato je treba razumeti, kakšen je bil namen določene dušne pogodbe. Samo tako lahko začnemo korak za korakom odvozlati vezi, ki nas povezujejo z določeno dušo. Tu moramo delovati kot pri bolezni; najprej jo moramo diagnosticirati na podlagi naših simptomov, nato poiskati primerne terapije za lajšanje in ozdravitev.

Seveda, če ne razumemo, da obstajajo povezave z dušami in kako le-te vplivajo na naše življenje, ne bomo mogli narediti tega koraka.

Drugi korak je zavedanje in poznavanje lastnih čustev. Za to moramo posvetiti nekaj časa vzpostavljanju stika z našo dušo. Tega se lahko lotimo tako, da se začnemo spraševati, kako nas je nek odnos oviral v našem življenju.

Zakaj recimo poskušate ves čas rešiti odnos, za katerega veste, da je izgubljen? Vas ta odnos vodi v nemir in frustracije? Vas vodi v nepredvidljive reakcije?

Preko zavedanja lastnih čustev lahko začnete gledati na svoje življenje drugače, kakor tudi drugače razmišljati in se končno odločati na podlagi vaše prave inteligence, namesto da znova in znova padate v vrtinec negativnih čustev. Vsakič ko začnete prepoznavati sheme vaših misli, boste prej in lažje prepoznali vaše zasidrane vzorce ter se jih osvobajali.

Po teh dveh nujnih korakih sledi tretji korak, kjer moramo začeti izbirati in se odločiti z največjo možno jasnostjo. Ko enkrat usvojite zavedanje vaših čustev, boste dobili občutek, da vas naenkrat vodi na vaši življenjski poti posebna jasnost. Namesto da boste hiteli k nenadnemu odločanju, se boste znali ustaviti, zadihati in z mirnim srcem odločiti za vaš naslednji korak.

Pisanje misli je recimo eden boljših načinov, kako umiriti svoj ego in razdreti dušne pogodbe. Recimo da vaši prijatelji/ družina/ sodelavci zahtevajo od vas težke določitve; zanje si morate vzeli čas in dobro razmislili, preden jih boste zavrnili ali sprejeli. Ko ne boste takoj odgovorili na prošnje drugih, boste postavili pod izziv vaš instinkt; zakaj ne znate reči ne, ko nimate časa? Zakaj vas spremlja občutke krivde, ko zavrnite nekaj nesprejemljivega? Kaj se skriva za vašimi občutki krivde?

Ko si boste začeli postavljati prava vprašanja, boste nanje našli tudi prave odgovore.

Zadnji korak za osvobajanje od dušne pogodbe je prenova in izpustitev. Ko ste enkrat razumeli vse odtenke vaše dušne pogodbe; kako se je pojavila in kako otežuje vaše življenje, lahko začnete sprejemati prave in inteligente odločitve. Bolj kot nato uspete reprogramirati vaše misli, večja bo vaša povezanost z vašo dušo.

Odveza od dušne pogodbe je proces, ki ga je treba prehoditi, da lahko začnemo razumeti svoje notranje sheme. Ko enkrat reprogramiramo svoje misli in začnemo živeti bolj zavestno in fleksibilno, bo vse postalo lažje.

5 komentarjev

  1. Pinka pravi:

    Hvala za tvoje vodstvo ?

  2. Miha pravi:

    Odlično; prepoznati, razumeti, začutiti, ozavestiti, spremeniti!

  3. Vera pravi:

    Hvala, upam da uspem prekinit kar čaka na prekinitev ?

  4. Jove pravi:

    H V A L A !

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.