Moj blog

30. april, 2021DUŠNE POGODBE S PREJŠNJIH ŽIVLJENJ

Drage sestre in bratje, dušne pogodbe s prejšnjih življenj pogojujejo naše izkušnje in ljudi, ki jih bomo v tem življenju pritegnili k sebi. Obstajajo dušne pogodbe, ki vas vodijo k izpopolnjujočim izkušnjam in negativne dušne pogodbe, ki od vas zahtevajo prekinitev, če želite srečno življenje.

Dušne pogodbe nas opominjajo, da smo duhovna bitja in da smo se spustili na zemljo zato, da razsvetlimo naše duše z ljubeznijo in da utrdimo med nami globljo povezanost. Preko dušnih pogodba smo povezani s prijatelji, dušami dvojčicami in dušnimi plameni. Zaradi teh pogodb lahko drug drugega učimo dragocenih lekcij in na ta način zvišujemo svoje vibracije. Odnosi, ki jih imamo z dušami dvojčicami, predstavljajo temeljne stebre teh dogovorov pred inkarnacijo. Od tu lahko razumemo, da so to najpomembnejši odnosi v naših življenjih.

Energija, ki jo izmenjujemo znotraj teh odnosov, ima večen pečat na naša spiritualna telesa. Najvišja možna točka teh energetskih izmenjav je prav razsvetljenje. Na primer dušna pogodba z našim duhovnim učiteljem je tako močno vibrirajoča, da že prvi stik z njim v trenutku izboljša naše življenje, kakor tudi prihodnje inkarnacije. Ne smemo pa izključiti iz dušnih pogodb domače živali, ki nas učijo na drugih nivojih zavesti, a so prav tako dragocene in pomembne.

Poznavanje dušnih pogodb predstavlja ključ do razumevanja pomena našega življenja. Ko pridemo do popolnega razumevanja dušne pogodbe, se lahko odblokiramo in stopimo na višjo stopnjo svoje zavesti. Obstaja veliko znakov, po katerih razumemo, da imamo z nekom sklenjeno dušno pogodbo.

Da imate z nekom sklenjeno dušno pogodbo postane jasno, že ko prvič srečate to osebo in vas v trenutku preplavi občutek, da ga poznate že od vedno. Ko se naša duša ob nekom »vznemiri«, je to znak, da je bila z njim/ njo sklenjena dušna pogodba. Ko srečate nekoga, ki se mu takoj zaupate in ko besede tečejo neverjetno svobodno, je to pomemben znak za potrditev dušne pogodbe. Možen znak je tudi občutek praznine ob odsotnosti določenih oseb. Njihov vpliv na naša življenja je tako močan, da jih pogosto sanjamo. Ko so dušne pogodbe vezane na partnerstvo, je to običajno kot gugalnica, z velikimi vzponi in globokimi padci, kar je vezano na živahen plamen, ki se noče ugasniti – pa čeprav so zunanji pogoji težki in obremenjujoči.

Seveda vse dušne pogodbe niso vezane na srečo, nekatere so vezane tudi na tragične dogodke, ki smo jih programirali za to življenje. Pogosto v nasilnih zvezah sprejemamo nesprejemljivo, ker nismo še predelali karmičnega dolga, ki ga imamo s to osebo. Mnogokrat vsebuje zaveza k takšni dušni pogodbi tudi nesposobnost, da bi se imeli radi. Namesto da postavimo našo duhovno rast na prvo mesto, se vse življenje podrejamo potrebam drugih. V kolikor pritegujete v življenju ljudi, ki izkoriščajo vašo dobroto, če vas vleče k njim stalen občutek, da jim morate pomagati, pa čeprav tega niti nočejo od vas, je mogoče v vaši dušni pogodba takšna zaveza, ki pa jo morate seveda prerasti.

Med negativne dušne pogodbe recimo spada mučeništvo. K tej pogodbi sodijo samodestruktivna nagnjenja, kjer ne razumemo naših potreb in zbiramo okoli sebe ljudi, ki ji teptajo pred našimi očmi. O tem govori tudi potreba, da osrečujemo ljudi, ki nas niso vredni, saj nam to daje občutek, da smo dobri ljudje. Takšna potreba izhaja iz negotovosti vase in prepričanje, da nas drugi na bodo sprejeli.

Če uspete razdreti takšno dušno pogodbo, se lahko dvignete nad sedanjim življenjem in najdete vaš dušni namen. Takrat boste razumeli, da ni nič pomembnejšega od vaše duhovne in osebne rasti ter edin način, da lahko k sebi pritegnemo posameznike z visokimi vibracijami in dobrimi nameni.

Dušna pogodba zvestobe vas povezuje z nasilnimi in narcisističnimi partnerji, ki vas ne cenijo in prijatelji, ki vas izkoriščajo. Pri teh pogodbah smo nagnjeni k temu, da se zastonjsko predajamo, čeprav vidimo, da si drug tega ne zasluži. Znotraj takšnih odnosov ne znamo izraziti sebe, niti se braniti, medem ko smo ves čas pod napadom kritik in ponižanj. Posledično postanemo za druge koš za smeti, čeprav si želimo, da bi se to spremenilo. Ko se enkrat odvežemo takšne dušne pogodbe, se bomo brez strahu osvobodili napačnih ljudi v našem življenju.

Med negativne dušne pogodbe spada tudi pogodba v osamljenosti. To lahko zelo hitro prepoznamo po kupu neuspelih partnerskih odnosov in po razočaranju nad ljudmi. Ko se uspemo enkrat dvigniti nad to pogodbo, spoznamo, da je večina naših življenjskih težav vezana na duhovnost in ne na materialnost.

Pri negativnih dušnih pogodbah vezanih na duše dvojčice je najtežje prerasti občutek praznine, ki nas preplavi, ko ostanemo brez njih. Čeprav je naše življenje na videz urejeno in srečno, se ob odsotnosti duš dvojčic, počutimo nesrečne in izpraznjene.

V naslednjem blogu bom predstavila, kako se razvezati od negativnih dušnih pogodb. Prvi korak je prav gotovo prepoznavanje, za katero dušno pogodbo gre. Premislite dobro, v katero od naštetih skupin bi lahko postavili vaše lastnosti ali odnose. Premislite o tem, kaj vi doprinašate v vaše odnose, kako reagirate in kaj čutite do sebe. To bo prvi korak k njihovi razrešitvi.

12 komentarjev

  1. Marija pravi:

    Hvala za blog…zelo zanimiv.

  2. Vera pravi:

    Hvala za vso to znanje ??

  3. Nika pravi:

    Hvala.
    Komaj čakam nadaljevanja. Jaz sem se prepoznsla v več primerih in ne samo v enem. Groza.

  4. Nina pravi:

    Hvala za ta prekrasen blog. S svojo psičko sem imela dušno pogodbo, sedaj sem o tem prepričana ??
    Se veselim nadaljevanja ?

  5. Kati pravi:

    Hvala za vse kar pišeš, razlagaš, učiš ❤
    Za dušne pogodbe sem slišala, nisem pa še nič brala. Mislim, da je to zanimiva razširitev za razumevanje odnosov. Komaj čakam na naslednji del.

  6. Miha pravi:

    Zelo zelo zanimiva tema. Se strinjam, da bi jo bilo dobro razširit. Z veseljem pričakujem nadaljevanje!

  7. Pinka pravi:

    Hvala za ta zelo zanimiv in poučen blog.
    Hvala ?

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.