Moj blog

20. april, 2021PREJŠNJA ŽIVLJENJA – KAKO SE PRENAŠAJO SPOMINI

Drage sestre in bratje, prejšnja življenja in reinkarnacije nosijo v sebi marsikater odgovor za vaše neznane strahove in želje. Strahovi, nagnjenja in misli se kot zapečateni vzorci prenašajo iz inkarnacije v inkarnacijo. Samo v sedanjem trenutku jih lahko razbijete, samo z iskrenim srcem in jasnimi mislimi.

Prejšnje življenje je življenje, ki smo ga živeli pred sedanjim. Čeprav se ga ne moremo spomniti, ostajajo njegove sledi v našem umu in v našem telesu. V tem smo podobni računalniku; trdi disk lahko očistimo samo, ko izbrišemo poškodovane sektorje, samo formatiranje ni dovolj brez izbrisa. Enako velja za nas: samo ko »ozdravimo« spomine iz prejšnjih življenj, lahko ozdravimo sedanjo inkarnacijo in dosežemo osvoboditev od obsesivnega cikla ponovnih rojstev.

Mnogi ne sprejemajo koncepta smrti in ponovnega rojstva. Pa vendar nas marsikatera naša izkušnja vodi do spoznanja, da smo že bili tu v neki oddaljeni preteklosti.

Vsi vemo, da ko doživimo nek šok oz. travmo, le-ta pusti znotraj našega uma globok pečat. Če nas je nekaj hudo ranilo (ali celo ubilo), se tega bojimo vsakič, ko to ponovno srečamo. To je naraven odziv človeka in vseh živali. Čeprav v tem življenju nimamo racionalnega razloga za nek nerazumljiv strah, je ta lahko globoko v nas. To se dogaja mnogim.

Ko ne uspete najti nekega pravega razloga za vaše strahove in fobije, morate pomisliti, da obstajajo zanje korenine v nekaterih prejšnjih življenjih. Preprosto se še vedno »na nek način« spominjate travme, ki ste jih doživeli v tistem življenju. Nerazumne strahove in fobije prenašamo prav iz prejšnjih življenj. Sama se recimo ne bojim ognja, a imam grozen strah, da bi se kdo opekel z njim. Ta strah izhaja z izkušnje iz prejšnjega življenja, kjer sem videla nekoga do smrti zgoreti.

Glede znanja o inkarnacijah najbolj zaupam teozofskim spoznanjem, po katerih potrebujemo eno tretjino življenja za popoln razpad naših mentalnih in čustvenih teles. Šele po tem času je človek pripravljen na novo inkarnacijo. Recimo, da živimo na zemlji 90 let; nato bomo potrebovali 30 let, da se lahko vrnemo v novo inkarnacijo.

Sicer to ne velja, ko nekdo naredi samomor. Takrat mora duša počakati 100x število let, ki jih je preživela na zemlji, da se ponovno rodi. Če recimo oseba naredi samomor pri 20-ih letih, se bo lahko ponovno reinkarnirala čez 2000 let. Prav zato je za večino religij samomor velik greh.

Čeprav izginjata mentalno in čustveno telo zelo počasi na astralni ravni, ostajajo travme in spomini kot subtilne oblike, ki jih nosi s sabo naprej spiritualno telo. Prav zaradi tega, ko se nekdo na novo rodi, se lahko ti spomini manifestirajo v obliki strahu in fobijah.

V primeru, ko nekdo nenadoma umre, ko je še vedno vitalen in z željo po življenju, zanj ne veljajo zgornja pravila. Takšni posamezniki se lahko reinkarnirajo zelo hitro, običajno znotraj svoje družine. V teh primerih se pogosto zelo jasno spomnijo preteklega življenja, predvsem v otroštvu. Z odraščanjem ti spomini zbledijo.

Spomini iz prejšnjih življenj so običajno stari od 50-100 let.

Za to, da smo postali to, kar smo danes, smo potovali skozi številna življenja. Nekateri mislijo, da imamo samo eno življenje ali da v nekaterih preteklih življenjih nismo bili ljudje. Spet drugi trdijo, da ne moremo imeti spominov iz prejšnjih življenj. Tudi to ni res. V resnici se lahko vsi, ki so »sposobni« razmišljati, spomnijo svojih preteklih življenj.

V kolikor imate zavestne spomine o stvareh, ki jih niste doživeli v tem življenju, prihajajo ti spomini iz preteklih življenj. Tudi ko vas je nečesa strah, pa ne veste zakaj, se lahko skriva odgovor v vaših prejšnjih življenjih. Vaš nerazumljen strah je lahko tudi razlog za vašo smrt v preteklem življenju.

Ljudje iz čiste radovednosti raziskujejo po prejšnjih življenjih, recimo preko hipnoze in vedske karte. A dokler to počnejo samo, da zadovoljujejo svoj ego in ne zato, da razbijejo vzorce, ki jih prenašajo skozi inkarnacije, gre na žalost samo za izgubo časa in energije.

11 komentarjev

  1. Nina pravi:

    Hvala za ta blog. Jaz se gromozansko bojim kač, a nimam zares neke slabe izkušnje z njimi. Astrologinja mi je leta nazaj rekla, da je bil ugriz kače vzrok za smrt v prejšnjem življenju. Tako da jaz samo potrjujem, da so določeni strahovi vezani na prejšnja življenja ?

  2. Vera pravi:

    Hvala, marsikaj sem sedaj boljše razumela ?

  3. Kati pravi:

    Hvala iz srca ❤
    Mene je strah nenavadnih stvari kot so zaprte omare. Ne spomnim se neke otroške travme, sumim da je to spomin iz preteklih življenj.

  4. Zvezda pravi:

    Hvala za čudovit blog ?

  5. Jove pravi:

    Nekaj literature na temo sem že predelal, a to kar si napisala samo potrjuje moha osebna dognanja.

  6. Petra pravi:

    Hvala za kup novih informacij, ki mi zbuja zaupanje v moje občutke ❤

  7. Vesna pravi:

    Hvala za zanimivo temo. Meni se dostikrat dogaja, da živo sanjam kot bi šlo za prejšnje življenje. Če lahko kdaj pišeš o tem ti bom zelo hvaležna ?

  8. Angel pravi:

    Hvala za to zanimivo temo. Upam, da napišeš še kaj s tega področja. Vse je zelo zanimivo.

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.