Moj blog

16. marec, 2021ZDRAVLJENJE Z MANDALO

Drage sestre in bratje, zdravljenje z mandalo je starodavna tehnika meditacije na mandalo, ki preko simbolov, barv, oblik in motivov reprogramira človekov um. Je čudovita tehnika, ki deluje v najvišje dobro vseh ljudi.

Mandale so svete umetnine, ki jih lahko uporabljamo za različne namene kot so zdravljenje, duhovni razvoj ali meditacijo. Mandala pomeni sveti krog, sama beseda izhaja iz korena »mandra«, kar pomeni posoda z esenco. Vzhodni svet verjame, da predstavlja ta posoda esence v sebi totalnost, zdravje, povezanost, enotnost, harmonijo in cikel življenja. Pravijo, da simbolizira enotnost z življenjem, predajanje toku, ki ga doživljamo osebno v naši notranjosti.

Večina mandal vsebuje tudi geometrijske like, ki predstavljajo geometrijo celotnega Univerzuma. Običajno ima vsaka mandala svoj center, ki predstavlja seme in je zato začetna točka za ustvarjanje mandale in vsega življenja. Mandale poznajo različne kulture, kot so nativni severni Američani, Aborigini, hinduisti in budisti. Pomislite, da ja ustvarjanje mandale sveti proces in da lahko traja več tednov.

Vse mandale rišemo iz centra navzven, s točno določeno obliko, motivi in barvami, ki so vezani na izbrano sporočilo ali zdravljenje. Budistične mandale so vedno sestavljene iz štirih kvadrantov, ki predstavljajo ljubečo prijaznost, sočutje, simpatijo in pravičnost. Ti kvadranti nosijo v sebi različne barve ( belo, rumeno, zeleno, modro), s katerimi zdravijo različna razočaranja (ega).

Bela barva zdravi nevednost in jo spreminja v sprejemanje, čistost in modrost.
Rumena zdravi ponos in ga spreminja v enotnost, sočutje in obilje.
Rdeča zdravi navezanost in strahove ter jih spreminja v zaupanje, svobodo in moč.
Zelena zdravi ljubosumje in ga spreminja v brezpogojno ljubezen, razumevanje in realizacijo.
Modra zdravi jezo in jo spreminja v avtorefleksijo, osebno izražanje in intuitivno percepcijo.

Z risanjem, barvanjem ali meditacijo na mandalo programiramo naše misli k dosegu lastne popolnosti. Jung je mandale uporabljal s svojimi pacienti, vodil jih je celo k temu, da so ustvarili svojo osebno mandalo. Vedel je, da simboliko mandal podzavestno posrkamo v naš um, kar nas vodi k samorefleksiji in zdravljenju. Za Junga je bila mandala center, začetek vseh poti, pot proti lastnemu centru in k razumevanju sebe.

Sama uporabljam mandale v umetnostni terapiji, kakor tudi v meditaciji. Največje uspehe opažam pri mentalnih bolezni, stresu in na videz brezupnih situcijah.

Poskusite tudi vi z meditacijo na mandalo in prepustite se njenemu zdravljenju. Za začetek si zamislite, na katerem področju vašega življenja želite delovati, kaj želite ozdraviti? Nato z jasnimi mislimi izberite mandalo, ki vas najbolj pritegne. Nato se usedite v mir in se začnite koncentrirati na njen center. Prav skozi to centralno točko lahko »vstopimo« v mandalo in pričnemo naše potovanje skozi njen simbolizem. Ko začutite, da ste dosegli dovolj visoko raven koncentracije, usmerite vašo pozornost na ostala področja mandale. Dovolite, da vaše oči posrkajo čudovite motive in barve ter ostanite prisotni v sedanjosti, sprejmite vsako misel ali čustvo, ki vas prevzame. Če vam misli zbežijo, nežno preusmerite pozornost v center mandale, dovolite ji, dà vam pomaga ponovno poglobiti vašo pozornost. Bolj kot se boste »pogrezali« v mandalo, več občutkov miru in radosti boste čutili. Lahko se zgodi, da preko mandale prebudite tudi lastno intuicijo in zaznate kakšno posebno sporočilo.

Začnite z dnevno meditaciji na izbrano mandalo 10-15 minut na dan. Sledite toku te posebne izkušnje, predvsem pa se osvobodite vsakršnih pričakovanj, samo tako boste opazili, kaj vse vam lahko mandala podari.

8 komentarjev

  1. Nina pravi:

    Hvala za današnji precudovit blog ?

  2. Pika pravi:

    Hvala, ker vedno deliš uporabne informacije!?

  3. Kati pravi:

    Hvala za prečudovit blog ?

  4. Miha pravi:

    Hvala za POMEMBNE INFORMACIJE!

  5. Nika pravi:

    Hvala ?
    Iz srca ❤

  6. Angelika pravi:

    Hvala za vse te informacije ??

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.