Moj blog

26. februar, 2021ASTRALNO POTOVANJE

Drage sestre in bratje, astralno potovanje predstavlja za človeka izstop iz fizičnega telesa in preko astralnega telesa potovanje na različnih stopnjah zavesti. To je za posameznika močna izkušnja, ki je ne sme jemati zlahka. V astralnem svetu ne boste sami, saj je poln različnih astralnih teles – živečih in neživečih bitij.

Danes bom poskusila predstaviti astralno potovanje in preprosto tehniko, ki se jo lahko naučite in s katere začnete postopoma vstopati v astralni svet. A kaj je pravzaprav astralno potovanje?

Astralno potovanje predstavlja izstop iz fizičnega telesa in potovanje na različnih stopnjah zavesti. Gre za potovanje z astralnim telesom v različne dimenzije, na Zemlji a tudi po različnih planetih. Astralno potovanje je zelo močna izkušnja, ki je ne gre jemati zlahka. Predstavlja sredstvo, preko katerega spoznavamo različne nivoje realnosti, a v nobenem primeru ne sme biti namenjeno samemu sebi in zadovoljevanju ega ali lastne radovednosti.

Preden začnemo razmišljati, kako bi se podali na astralno potovanje, poglejmo, če imamo zanjo potrebne »rekvizite«:
• Verjeti, da je to mogoče: misli pogojujejo ves čas naše možnosti zaznave
• Imeti trdne korenine: samo s trdnimi koreninami, lahko poletimo
• Ljubiti življenje na zemlji; astralno potovanje ni beg pred zemeljskim življenjem
• Visoke misli : če so misli nizke, lahko v astralnem potovanju pritegnemo marsikaj nezaželenega
• Obvladovati moramo strah, dvome, depresijo, saj nas lahko ponesejo v neželene kraje in situacije
• Potrpežljivost; ne moremo se takoj naučiti izstopati iz telesa in obvladovati astralno telo

Izstop iz fizičnega telesa je lahko tudi spontan ( podobno kot pri posmrtni izkušnji), a pri večini primerov moramo izpiliti določeno tehniko.

Najenostavnejša tehnika, ki vas varno vodi v astralna potovanja:
1. Pomiriti misli – izprazniti misli. Potrebujemo miren um brez misli. Pri tem pomaga joga, pranayama in meditacija.
2. Odklop od več fizičnega telesa – ko so misli mirne, je treba umiriti še telo. Najbolje leže na postelji. Tudi tu pomaga vodena meditacija za sprostitev telesa.
3. Ohranjati budno pozornost ( osredotočiti se na en sam čut. Sama uporabljam sluh, prisluhnem stalnemu zvoku v svojih ušesih in na ta način ohranim ves čas budno pozornost, medtem ko telo lahko zaspi)
4. Predati se vibracijam, ki jih telo zaznava ( tu je treba premagati strah in fizične motnje. Vedno nas je strah nečesa novega, pomanjkanje znanja in informacij tudi ustvarja strah. Fizične motnje so običajno prisotne prve trenutke, lahko se pojavi čuden občutek v želodcu ali kje drugje, a ne traja prav veliko časa ) in se nato dvigniti nad te vibrcije, kot da bi “na silo” iz fizičnega telesa skočili na višjo raven zavesti.
5. Prepustiti se občutku lahkosti (lahko pa tudi občutku, da se pogrezamo )
6. Odpreti oči astralnemu telesu
7. Začeti z izkušnjo

Ko izstopimo iz svojega telesa v astralni svet, nas s fizičnim telesom povezuje t.i. srebrna nit. Vanj se lahko vrnemo  preko te niti kadarkoli se za to odločimo. Od svojega telesa smo odklopljeni lahko maksimalno tri ure, nato začutimo močan pritisk na področju popka, ki nas potegne nazaj v telo. Če pride do nenadne vrnitve, se lahko astralno telo veže samo na pol k telesu. Da se vrne popolnoma, bi morali nato zaspati.

Ob vrnitvi nas lahko spremlja občutek, da se moramo stisniti nazaj v fizično telo, ki je premajhno za nas. Prav zato je zelo pomembno spoštovati svoje telo in življenje, ki nam je dano. Če ni te ljubezni in povezanosti, obstaja možnost, da se ne moremo več vrniti v svoje telo.

Če pa je prihod preveč hiter, se lahko zgodi, da pozabimo del naše astralne izkušnje. Pri teh izkušnjah ne smemo nikoli hiteti, biti moramo potrpežljivi in vztrajni ter ne smemo pričakovati, da nam bo potovanje uspelo že v prvo.

Bodite vedno prepričani, v kar počnete in ne pozabite, da vsako noč, ko zaspite, potujete po astralnem svetu. To je naraven pojav, ki omogoča, da se lahko zjutraj prebudimo spočiti in polni energije. Skratka če vam ne uspe kot budni, vam bo uspelo v spanju.

8 komentarjev

  1. Miha pravi:

    Hvala za ta prispevek. Mislim da ni za vse astralno potovanje, po drugi strani pa je čisto naraven pojav.

  2. Nina pravi:

    Hvala ❤❤❤

  3. Nika pravi:

    Uau, hvala ?

  4. Jove pravi:

    Precej kompleksno temo si uspela razložiti jasno in razumljivo. Tehnika je na videz enostavna, a v praksi je kot pišeš potrebno veliko vaje in potrpljenja.
    HVALA

  5. Jana pravi:

    Lahko bi rekla zase, da občasno vstopam v astralni svet v meditaciji in da mi je omenjen občutek ‘pogrezanja’ prav eden od stalnih znakov.
    Hvala, ker si ?

  6. Kati pravi:

    Hvala za vse znanje, katereg predajaš ?

  7. Laura pravi:

    Meni je to že parkrat uspelo, nenamerno, ko sem se pred spanjem sproščala/ izklapljanja čute. Najbolj fascinanten je občutek ko ker naenkrat vidiš/ z astralnimi očmi vse podrobnosti, barve, strukture in imaš resničen občutek da si nekje drugje. Enkrat sem videla bitja z vsemi podrobnostmi, podobna človeškim in huda trpljenja, kot bi bila v vojni. Res neverjetno. Dokler nisem prebrala zgornjega opisa nisem vedela da gre za astralno potovanje.Bolj sem imela občutek da sem na nekem drugem mestu/ planetu kjer sem bila v prejšnjem življenju oziroma da je to neko vzporedno vesolje.

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.