Moj blog

19. januar, 2021RAZVOJ NOTRANJE MOČI

Drage sestre in bratje, razvoj notranje moči je odvisen od vaše zavesti, koliko je vredno vaše življenje. Vsaj enkrat na teden se vprašajte, kdo sem in kam grem. Vprašajte se, kakšen je smisel vašega življenja. Vse to vam bo pomagalo razumeti, kakšno mesto si zasluži vaša notranja moč v vašem življenju.

Notranja moč – podobno kot notranja sreča – deluje kot mišica, ki jo je treba vsak dan trenirati. Na začetku ni lahko, a ko uspemo oblikovati srečo in notranjo moč kot našo navado ( namesto strahu, nejevolje ali nervoze), smo dosegli zavidljivo točko na naših stopnicah notranje rasti. Prav zato je treba vsak dan razvijati svojo notranjo moč v vsakdanjih situacijah. Ko se urežemo, si pač očistimo rano in ohranimo nasmeh. Enako moramo narediti, ko se nekdo z nami grdo obnaša; odgovoriti mu moramo z iskrenim nasmehom. Samo tako lahko razvijemo svojo pravo notranjo moč.

Seveda je naravno in normalno, da smo včasih obupani in žalostni. Razvoj notranje moči ne pomeni, da oblikujemo jekleno srce in lažen nasmeh. A tudi ne smemo dovoliti, da postaneta žalost in apatija naši navadi. Razumeti moramo, kje se znotraj nas nahaja čustveno ravnotežje.

Da lahko postanemo gospodarji našega življenja in naše sreče, moramo stalno krepiti svojo notranjo moč. To pa lahko naredimo samo z odločnostjo in vztrajnost, tako da ostanemo v vsaki situaciji pozitivni. Življenje nam bo vedno prinašalo izzive. Sprejmimo jih. Poglejte nanje kot na uteži v telovadnici, ki vam pomagajo k temu, da krepite mišice sreče in ne kot razmišlja večina – nesreče.

Ko se vam naslednjič zgodi nekaj neprijetnega, se odločite, da ostanete kljub temu srečni in zadovoljni. Začnite z majhnimi nevšečnostmi, dokler vam na uspe tudi pri velikih. Pri tem se lahko začnete celo zabavati. Ko se enkrat odločite, da želite postati srečni, vas ne bo mogel nihče več onesrečiti.

Sama sem si v preteklosti v težkih situacijah najbolj pomagala z vizualizacijo. Preden sem se morala soočiti s situacijo, ki mi je bila težka, sem se v meditaciji dvignila visoko v nebo. Med oblaki sem si predstavljala, da se je moja zavest razširila in da sem s tistega položaja močnejša in bolj modra. Visoko z neba sem nato vizualizirala mučno situacijo, ki me je čakala. Prva stvar, ki je v tej meditaciji okrepila mojo samozavesti in moč, je bilo dejstvo, da z višine neba, je vse pod nami majhno, neznatno. Tako je postala majhna in neznatna situacija, ki sem se je recimo bala. Z modrostjo in pogumom sem nato vizualizirala, kar me je čakalo.

Po takšni meditaciji sem se mirna in močnejša soočila z vsem, kar mi je prišlo na pot. Pomagala mi je okrepiti mojo notranjo moč in razumeti, da ni nič v mojem življenju pomembnejšega kot notranji mir in sreča.

Vaša notranja moč, vaša sreča … niso nekaj, na kar morate čakati. Nihče vam v resnici tega ne more ne podariti, ne zagotoviti. Zanje se je treba odločiti in se zavestno soočiti z življenjem, ki ga imamo med rokami. Vsak dan, čisto vsak dan moramo osmisliti vse, kar počnemo, reagirati na življenje z nasmehom in vaditi svojo nevidno mišico notranje moči.

Soočite se z vsako situacijo radostno in v spravi s sabo. Ne umikajmo se ljudem ali življenju, temveč se soočimo z njimi brez zavajanj ali laži. Zapomnite si, da težavam se ne moremo izmakniti. Če se ne soočimo z njimi danes, nas bodo čakale (mogoče v drugi obliki) v prihodnosti. Swami Kriyananda je napisal, da so težave kot psi: če vam grozijo in se z njimi soočite, bodo zbežale stran. A če boste vi tisti, ki boste bežali, vas bodo razjarjeni zasledovali.

 

11 komentarjev

  1. Petra pravi:

    Prečudovit blog ?
    Hvala, ker me polniš z močjo, mirom in ljubeznijo ?

  2. Nina pravi:

    Hvala za čudovit blog, čudovite slike in vabilo ?

  3. Nives pravi:

    Hvala hvala hvala ????

  4. Vera pravi:

    Hvala za podporo ?

  5. Angelika pravi:

    Zelo jasna in lepa razlaga. HVALA ?

  6. Jana pravi:

    Vsak tvoj blog je zame vodatbo moje duše ?‍♀️

  7. Miha pravi:

    Brez moči volje ne moremo priti nikamor, imaš prav. Treba je delati, delati, delati ….

  8. Pika pravi:

    Hvala, ker si me ponovno spomnila, da se je potrebno le odločiti!

  9. Zvezda pravi:

    Hvala za koč, ki jo širiš???

  10. NINA pravi:

    To drži, kot pribito. Sama ogromno delam na tem in res je odličen občutek,ko se spustiš v težavno situacijo na miren način, z namenom, da jo rešiš. Da se zavedaš,da so vsi izzivi s svojim namenom,da mi rastemo. Hvala za opomin, da sem na dobri poti ☺️
    Zelo lepo napisano!?

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.