Moj blog

15. januar, 2021RITUAL NOVEGA DNE

Drage sestre in bratje, ritual novega dne je uporaben element, ki vam lahko zviša dnevne energije, koncentracijo in motivacijo. Ljudje prevečkrat pozabljajo, da je rutina tista, ki v resnici oblikuje njihov dan in posledično njihovo življenje.

Jutro je čas, ko so energije na Zemlji najmočnejše. Prav ob prebujenju se naš um premakne iz podzavesti (spanja) k zavesti (zaznavanja zunanje realnosti). V tem tranzicijskem času so naše misli in srce odprti, pripravljeni, da vsrkajo energije novega dne. Zato je treba ta čas dobro izkoristiti.

Ob prebujenju je modrost vaše duše dostopnejša, kakor tudi kreativnost, ki jo potrebujemo za reševanje težav. Iz tega sledi, da način kako preživimo prvih 30 minut po prebujenju, določa energijo, ki jo bomo imeli nato tekom dneva. Ko pričnemo dan z ritualom, ki ustvarja moč, lahko s tem ustvarimo visoke vibracije, se počutimo pozitivne, povezane z našimi cilji, z intuicijo, motivirane in bolj produktivne.

Seveda ne obstajajo enotna pravila, ki bi veljala za vse pri oblikovanju jutranjega rituala, a danes vam bo navedla nekaj predlogov, ki vam ga bodo pomagali oblikovati. Izberite vsaj tri od navedenih korakov, pomešajte jih med sabo in spreminjajte jih glede na vaše potrebe.

Prvi moj predlog je jutranja hvaležnost za dan, ki je pred nami. Naša prva misel v dnevu mora postati zahvala za dan in priložnosti, ki jih imamo pred sabo. Lahko smo hvaležni tudi za spanec, sanje, posteljo, če ne uspemo pomisliti še na dan, ki je pred nami. Odpuščamo in spuščamo takoj zjutraj, ko sta srce in um še odprta. Zelo pomembno je pogledati na nov dan z novimi očmi in svežimi mislimi. Trenutek, ko se prebujamo, je odlična priložnost, da oprostimo in se osvobodimo negativnih čustev.

Drugi element popolnega jutranjega rituala je vizualizacija. V kolikor imamo pred sabo pomembne dogodke je nujno, da že zjutraj vizualiziramo njihov pozitiven izid. Ob vizualizaciji prikličite k sebi vašega Angela varuha in ga proste za podporo.

Tretji del jutranjega rituala je čiščenje avre ob jutranji prhi. Ko se zjutraj tuširate, si predstavljajte kako se z vodo osvobajate vseh težkih energij, ki so morebiti ostale od prejšnjega dne. Ko se umivate, vizualizirajte belo čisto svetlobo, ki se širi iz vašega telesa.

Četrti del mojega jutranjega rituala je meditacija. Meditacija nosi v sebi čudovite rezultate, kakor tudi kontrolirano dihanje ali pisanje ustvarjalnega dnevnika. Poskusite se koncentrirati vsaj 10 minut vsako jutro, to vam bo pomagalo povečati vašo kreativnost in zvišati vaše vibracije.

Peti korak je gibanje, s katerim spodbudimo energijo za ves dan. Če sta za vas joga ali jutranji tak »prehuda«, naredite vsaj nekaj pozdravov soncu. Tudi ples ob pozitivni glasbi je dobra alternativa, vse je odvisno seveda od vaših jutranjih preferenc.

Šesti korak je zdrav zajtrk. Prvi obrok v dnevu je tisti, ki ustvarja energijo našega dne. Izberite modro vaše jutranje »gorivo«.

Sedmi komponenta dobrega jutranjega ritala je izbira dnevne afirmacije, ki nas bo vodila ves dan. Ponavljajte si jo, ko se zjutraj pripravljate na nov dan. Kot alternativa lahko afirmacijo zamenjajte tudi z mantro.

Poskusite oblikovati vaš jutranji ritual vsaj tremi od teh elementov ter ga obvezno naredite preden pogledate na vaš telefon, tablico, računalnik, tv … Tako se boste zaščitili tudi pred njihovim vplivom.

Živite zavestno svoj dan, samo tako boste lahko prišli, kamor želite.

 

Tags:

12 komentarjev

  1. Bojana pravi:

    Hvala Tebi, najdražja Ana in angelom! ??

  2. Nina pravi:

    Hvala za prelepo vodstvo v pravem momentu ?

  3. Kati pravi:

    Zase lahko rečem, da imam svoj jutranji ritual v afirmacijah in zdravemu zajtrku. Manjka mi samo malo več pomigati ?

  4. Vera pravi:

    Hvala za prelepo vodstvo ?

  5. Miha pravi:

    Hvala za enoten pregled vsega, kar človek rabi vsak dan.

  6. Angelika pravi:

    Hvala, da spominjaš na pomembne stvari. Vsako jutro si vzamem čas za meditacijo, a zdaj si me spodbudila da naredim VEČ

  7. Severin pravi:

    H V A L A

  8. Nataša pravi:

    Hvala za vse te odlične nasvete, ki mi dajejo večjo stabilnost ???

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.