Moj blog

12. januar, 2021KAKO NAJTI PRAVO ZADOVOLJSTVO

Drage sestre in bratje, pravo zadovoljstvo boste lahko našli samo v sebi. A za to se boste morali potruditi. Zadovoljstvo je treba odkriti, negovati in manifestirati, nič ne pride samo od sebe. In ko stopite enkrat na pot zadovoljstva, je edina smer, ki jo boste imeli na voljo, trajna sreča.

Ena najbolj gotovih poti do trajne notranje sreče je pot zadovoljstva. V vsaki situaciji vašega življenja je prav zadovoljstvo tisto, ki ustvarja temelje za osvoboditev od vseh nezavednih potreb, ki jih imate in ki ustvarjajo občutek izpraznjenosti, pomanjkanje smisla in nekega pravega življenjskega cilja.

Kot nasprotje zadovoljstva obstajajo materialne želje. Materialne želje so kot korenček obešen na palici, ki je zavezana na našo glavo; bolj kot se trudimo ujeti ta korenček, bolj se oddaljuje od nas. Takšne vrste želja nas prepričujejo, da bomo srečni samo, ko bomo dosegli to ali ono. Na ta način si večina ljudi oddaljuje od sebe srečo, ker jo »obeša« vedno v neko nedoločeno prihodnost. Nesrečni in nezadovoljni ljudje so kot osli, ki zasledujejo korenček, ki je v resnici obešen na njihovo glavo – njihove misli, prepričanja, vzorce.

Srečo lahko občutimo samo sedaj, v sedanjem trenutku in v nobeni prihodnosti. Pomislite na ta duhovni princip, da se ničesar ne more doživeti, če ne sedaj, v sedanjem trenutku. Srečni smo lahko samo sedaj. To je eden osnovnih naravnih zakonov, na katerega smo vsi pozabili.

Težava pri materialnih željah je, da nam občasno uspe ujeti kak korenček, a prej ali slej se ga naveličamo in v istem trenutku začne viseti pred našim obrazom nov korenček (nova želja). Znova ne zmoremo biti zadovoljni ne srečni, brez da bi imeli nov korenček.

Na žalost velja isto za naše pozitivne želje; recimo želja, da naredimo pravo stvar, da se pravilno odločimo, da se duhovno razvijamo, da pomagamo drugim, … Vse te želje so pozitivne, a misel, da bomo lahko srečni in zadovoljni samo, ko jih bomo izpolnili, predstavlja isti varljiv korenček kot pri materialnih željah.

Če želimo najti srečo v življenju, moramo prekiniti s serijo zavajajočih korenčkov, ki si jih obešamo v neko nedoločeno prihodnost, kjer se sreča ne more manifestirati.

Poskusite se recimo danes ves dan koncentrirati na vaš občutek zadovoljstva; negujte ga, odkrivajte ga v stvareh, ki jih počnete in ga poskusite manifestirajte na vse možne načine, da bo lahko rasel. Nasmehnite se vsaki reklami, oglasu, mnenjskemu voditelju, ki vas tekom dneva prepričuje, da je to, kar ponuja, točno tisto, kar vi potrebujete in kar vam bo ustvarilo pravo srečo.

Dobra vaja za negovanje zadovoljstva, ki ustvarja kot duhovni princip ob hvaležnosti obilje, je da si nekajkrat na teden napišete v dveh stolpcih seznam stvari, ki vam ustvarjajo srečo; v prvi stolpec napišete vse situacije, ob katerih ste čutili srečo in zadovoljstvo zaradi zunanjih okoliščin in v drugega, vse situacije, ko ste začutili srečo znotraj vas in ni bila vezana na nič, kar prihaja od zunaj.

Če vam uspe zapolniti drugi stolpec z vsaj eno situacijo, se lahko pohvalite, malokomu to uspe. Če opazite, da je seznam kratek, se v naslednjih dneh potrudite bolj, da bi odkrili zadovoljstvo znotraj vašega vsakdana. To lahko hitro postane dragocena vaja, ki vam kaže, koliko možnosti imate, da ustvarjate pravo zadovoljstvo znotraj vašega življenja.

Vsakič, ko zaključite to vajo, se nato usedite v mir, zaprite oči, usmerite pogled na področje med obema obrvema in si najprej naglas in potem vedno bolj po tiho, vse dokler si ne ponovite v mislih, recite: » Sem kralj/kraljica svojega življenja. Sedim na prestolu trajnega zadovoljstva.« Seveda si lahko to afirmacijo ponovite večkrat tekom dneva, da se povzdignete nad vsemi korenčki, ki visijo okoli vas.

 

Tags:

6 komentarjev

  1. Mihaela pravi:

    Dobra predstavite, zakaj je sreča izmuzljiva in nedosegljiva.
    Hvala ?

  2. Tina pravi:

    Hvala vse drži ?
    Moj korenček je občano tudi duhovna rast ?

  3. Vera pravi:

    Hvala, hvala, hvala !

  4. Sara pravi:

    Zelo zanimivo. Človek ne bo srečen dokler se ne bo naučil, da je sreča del njega ne glede na to kqr je in kar živi ?

  5. Nina pravi:

    Hvala. Zadovoljstvo je zame biti v miru s sabo in z vsem kar me obdaja ?

  6. janko pravi:

    HVALA H V A L A H V A L A

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.