Moj blog

14. december, 2020SONČNI MRK

Drage sestre in bratje, sončni mrk je čas za introspekcijo, za tišino, meditacijo, poglabljanje in refleksijo. Poiščite si danes čas in prostor zase ter poiščite znotraj sebe moč, da se soočite z vašimi največjimi željami, kakor tudi strahovi.

Danes bomo priča Sončevemu mrku, čeprav pri nas v Evropi ne bo viden. Ve se, da vsak Sončev mrk prinaša na zemljo pretresljive dogodke s svojimi transformacijskimi silami, včasih so bolj direktne in vidne, spet drugič so veliko bolj prikrite in zaradi tega toliko hujše, ko pridejo na površje.

S krščanskega vidika je znano, da je prišlo do popolnega sončnega mrka ob Jezusovi smrti. V trenutku, ko je umrl, se je nebo popolnoma stemnilo, prišlo je do potresa in še marsičesa, kar ostaja ovito v skrivnosti. Sončni mrk je bil že takrat nesrečno znamenje, ki so ga astrologi skrbno napovedovali svojim vladarjem.

Z vseh vidikov je to dan, ko se moramo izogibati pomembnim odločitvam ali začetkom. Energije, ki se sproščajo ob takšnih planetarnih premikih namreč obljubljajo, da ne bo prav nič »obstalo« od tega, kar se na takšen dan dogovori, odloči, prične. Danes je v nasprotju z napisanim odličen čas za post, meditacijo, kontemplacijo in psihoterapijo.

Današnji sončni mrk je v resnici zelo občutljiva točka v naši kolektivni zavesti, kar se bo nato manifestiralo v naslednjih šestih mesecih oz. do naslednjega sončnega mrka, ki nas čaka junija 2020. Ne mislite, da se mora prav danes zgoditi nekaj izredno pomembnega. V resnici se več stvari »zgodi« dneve pred mrkom, ko se energetska napetost stopnjuje. Predstavljajte si raje, da se okoli mrka posejejo pomembna karmična semena, ki vzklijejo, rastejo in obrodijo svoje prve sadove v prihodnjih šestih mesecih.

Vsak sončni mrk je po sebi občutljiv, a ta je toliko bolj, saj mu bo čez manj kot teden dni sledil zimski solsticij, kjer doseže Sončeva svetloba svoj najkrajši čas na zemlji. Z astrološkega vidika se vsemu temu pridružuje čez nekaj dni še konjunkcija med Saturnom in Jupitrom, ki ji pravimo tudi »najnižja dharmična točka« v času. Kaj to pravzaprav pomeni?

Razlago za to lahko poiščemo v indijski mitološki zgodbi, ki razlaga ta pojav s pripovedjo, ko Indra pozabi na svoji zabavi pozdraviti in izkazati dobrodošlico Brihaspatiju (našemu Jupitru), ki predstavlja utelešenje dharme ( pravičnih in pravilnih dejanj). Ko Brihaspati neopažen zapusti zabavo in bogove na njej, Dharma zapusti svet in ga pusti v njenem najbolj grobem stanju: ambicij in ponosa.

Se nam bo uspelo tokrat izogniti vsem našim sebičnim ambicijam in nepotrebnemu ponosu? Ali nas bodo ponovno zaslepili in bomo znova ostali v nemilosti sveta brez dharme( dobrih, pravih dejanj)? Vsekakor bomo v tem času dosegli najnižjo točko z dharmičnega vidika. Kljub temu nam ni treba zaradi tega preveč skrbeti, saj se bo dharma vrinila nazaj, ko si jo bomo zares zaželeli. A vrnimo s k današnjemu mrku.

Najboljše zdravilo za ta sončni mrk bomo našli, če se bomo ozrli okoli sebe in opazili resnico, iskrenost, poštenost ter vse ostale skromne vrline, ki niso že dolgo v modi. Nato se moramo odločiti, da bomo bolj zvesto sledili (na vseh nivojih) tistemu, kar je PRAV. Govorite resnico, a še pomembneje, bodite iskreni s sabo. Meditirajte redno, kajti brez razvijanja lastne dharme, še najboljša dejanja zvodenijo.

Poleg vsega povedanega, današnji mrk prinaša zelo plodne energije za različne dejavnosti, kariero in poslovne ideje. Danes sicer ni treba začeti ničesar, a lahko pride kljub temu okoli teh dni do briljantnih idej, ki jim je namenjen uspeh.

In nenazadnje, z današnjim mrkom se odpira tudi karmično poglavje strahov in preteklih travm. To je izjemen čas, da se s pomočjo kompetentne osebe spustimo v svojo podzavest in se soočimo z našimi zmaji ter jih premagamo. Simbol ozvezdja, v katerem se vrši današnji mrk, je prav ozvezdje bojevnika, ki je dovolil, da ga je pojedel zmaj, ker ga je lahko premagal samo tako, da ga je predrl odznotraj s svojo sabljo in na ta način ubil. Mogoče za marsikoga prihaja čas, ko bo moral dovoliti, da ga lastni strahovi »pojedo« in nato moral iz njihove notranjosti povleči svojo sabljo in jih tako premagati.

Vse dobro v tem času vsem vam.

Tags: ,

16 komentarjev

  1. Teja pravi:

    Hvala za današnji zapis in seveda za meditacijo?. Jo res priporočam v tem času… Sicer malo strašljiva in težka, a se splača…

  2. Tina pravi:

    Hvala za vodstvo in pomoč. Predstavljen mrk je fantastičen ☀️?

  3. Vesna pravi:

    Iskrena hvala za pomembno vodstvo ?

  4. Miha pravi:

    Hvala tudi od mene. Hvala za vso znanje, ki kot zgleda nima meja!

  5. Nikita pravi:

    Hvala, današnji dan je zame zelo pomemben ?

  6. Kati pravi:

    Ta mrk mi povzroča ogromno napetosti in stresa, vseeno hvaležna ??????

  7. Nina pravi:

    Neskončna hvala za to ?
    Časovno se približujemo vrhuncu teg mrka ☀️

  8. Jana pravi:

    Točno tako kot si napisala je to čas da odpremo oči in opazimo kako zaslepljeni smo. HVALA ❤❤❤

  9. Petra pravi:

    Hvala Ana za jasen pogled na ta mrk☘

  10. Hana pravi:

    Hvala za vse ?

  11. Klara pravi:

    Hvala za današnji zapis. Meni je ta mrk in teden pred njem prinesel novo ljubezen. Če sem prav razumela je bil samo včerakšnji dan tisti ko ni bilo dobro pričeti nič novega, a ne?
    Hvala ❤?

  12. Vera pravi:

    Zelo zanimivo branje. Marsičesa nisem vedela. Hvala za vso luč, katero deliš tudi ob mrki ?

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.