Moj blog

20. november, 2020KAKO IZKORISTITI LUNINE FAZE

Drage sestre in bratje, izkoristiti Lunine faze pomeni izkoristiti energijo, ki vam je dana, a ji zaradi različnih razlogov ne znate pripisati magične moči, ki jo nosi v sebi. Aktivirajte in začnite uporabljati Lunino energijo in odkrili boste svojo moč.

Luna predstavlja v našem življenju ženske energije, naše želje in najgloblje potrebe. Njena simbolika je povezana z modrostjo, intuicijo, rojstvom, smrtjo, reinkarnacijo in duhovno povezanost. To pa zato, ker je Luna najbližje astronomsko telo naši Zemlji, od tu njen močan vpliv tudi na naša duhovna telesa.

Vsaka Lunina faza ima edinstvene lastnosti, saj govori o človekovem duhovnem smislu; z bolj praktičnega vidika je vsaka faza povezana z različnimi življenjskimi ritmi vsakega izmed nas. Če znamo stopiti v sozvočje z Luninimi cikli in začnemo živeti naša življenja skladno z vsako Lunino fazo, lahko aktiviramo in začnemo uporabljati njeno magično energijo.

Naše telo je pretežno sestavljeno z vode (približno 70%), od tu tudi moč Lune, ki vpliva na nas podobno kot na morje, metaforično povedano premika naše notranje plime in oseke. Lunin cikel traja 29,5 dni, v tem ciklu prehodi 8 faz, vsaka izmed teh faz ima svoj poseben pomen.

Najpomembnejše Lunine faze so: mlaj ali nova Luna, rastoči srp, prvi krajec, rastoča Luna, polna Luna ali ščip, upadajoča Luna, zadnji krajec, upadajoči srp.

Poglejmo pomen vsake faze posebej. Ko pride do nove Lune – mlaja, je Luna postavljena med Zemljo in Soncem, zato je z Zemlje ne morem videti. Ta faza prinaša s sabo vse nove začetke. Dneve okoli mlaja moramo uporabiti za intenzivno prenovo. To je pomemben čas, da zberemo in naberemo svoje moči. To so dnevi, ko bi se morali odklopiti in poskusiti izgubiti čim manj energije z nepotrebnimi zunanjimi situacijami in notranjimi boji.

Rastoči srp je faza, ko se Luna približuje Soncu, ki jo začenja osvetljevati. To je čas, moramo začeti oblikovati nove ideje, želje, cilje. Ta faza predstavlja naša upanja. Ko smo se energetsko napolnili v dneh okoli mlaja, je to čas, da posadimo lastne ideje in želje. Ko začnemo razvijati naše ideje, oblikujemo mentalno osnovo, ki je potrebna za dosego naših ciljev.

Ob prvem krajcu je osvetljena polovica Lune. V tem času lahko začutimo znotraj sebe nekakšno potrebo po akciji oz. po dokončni odločitvi. Ko smo v prejšnji fazi posejali svoje namene, začenjamo sedaj znotraj sebe čutiti potrebo po dosegi svojih ciljev. To je čas, ko moramo resno pričeti z delom. V tej Lunini fazi se moramo dokončno odločiti in to z mirnim srcem. V tem trenutku moramo imeti v mislih jasno izrisane odločitve, saj bomo samo tako lahko vztrajali do konca na svoji poti. V tem času je zelo uporabno pisati dnevnik, ki mora postati nekakšna fizična reprezentacija vaših namenov.

Ob rastoči Lune je Luna skoraj popolnoma osvetljena, to je zadnja faza pred ščipom. To je čas za perfekcionizem, popravljanje in prilagajanje naših idej in odločitev. Vse naše ideje namreč niso uresničljive in to je faza, ki nam služi k vnovičnemu tehtanju in po potrebi spreminjanju smeri ali načinu izvedbe naših idej. V tej fazi moramo svobodno sprejeti vsakršno spremembo, ki se nam kaže.

Ob ščipu je Luna popolnoma osvetljena od Sonca. V tej fazi prodrejo čustva hitro na dan, marsikdo najde v tem delu meseca ogromno težav, da ostane v ravnovesju. Ta faza predstavlja osvobajanje, a obenem zahteva od nas, da se znova zavežemo našim namenom oz. željam. V tej fazi lahko že pričnemo nabirati prve sadeže naših idej, ki smo jih oblikovali ob mlaju, tudi v obliki priložnosti. V tem času lahko jasno vidimo, kaj smo naredili v preteklih dveh tednih. Čas polne Lune je čas, ko moramo ostati odprti za nove priložnosti in obilje.

Faza upadajoče Lune predstavlja hvaležnost. V tej fazi so lahko zelo globoki občutki hvaležnosti, navdušenja in želje po temu, da delimo z drugimi nekaj dobrega. V tem času meseca se odpiramo ljubezni, pa tudi obilju, saj postajajo vedno bolj vidni rezultati naših želja in namenov. Izkoristite to stanje duha, da delite z drugimi vse dobro, ki je v vas.

Ob zadnjem krajcu vidimo ponovno samo polovico Lune (v obliki črke C). To fazo označujejo občutki osvobajanja, odpuščanja in večji lahkotnosti pri predajanju življenjskemu toku. To je čas, ko moramo spustiti od sebe jezo in zamere, saj se nahajamo v fazi purifikacije. Samo s čiščenjem lastnih čustev v tej fazi nam zagotavlja pravo pripravo za prihajajoči mlaj. To je tudi odločen čas, da uredimo svoj čustveni nered v srcu. Tudi v fizičnem smislu je to najboljši čas, da se znebimo odvečnih stvari.

Ob upadajočemu srpu se nam na nebu prikaže še zadnji košček Lune pred njenim novim ciklom. Čustvi, ki spremljajo to fazo, sta predaja in potreba po počitku. Za nami je skoraj končan cikel in ogromno stvari se je nabralo na poti. V tej fazi se moramo sprostiti in predati Vesolju, medtem ko se pripravimo na nov cikel in začnemo na novo postavljati naše cilje in želje.

Ob mlaju stopimo nato v nov Lunin cikel. V vsakem ciklu potujemo skozi različna čustvena stanja, podobno kot Luna potuje okoli Zemlje. Bolj kot smo povezani z njenimi fazami in načinom, kako vplivajo na nas, lažje lahko izkoristimo energije, ki nam jih ponuja. Ko se naučimo gibati skladno z Luninimi fazami, lahko odkrijemo pravo povezanost, ki jo imamo z njo.

Kdor redno sledi mojemu blogu, ve dobro, kako pomembno je slediti Luninim menam, saj nas ne vodijo samo skozi praktični vsakdan, temveč tudi skozi duhovnega.

Tags: ,

9 komentarjev

 1. Miha pravi:

  Hvala, od vedno sem si želel en tak pregled na lunine mene 👏

 2. Nina pravi:

  Najprej hvala … potem pa nikoli nisem slišala za padajoči un rastoči srp … kako romantično ime … škoda, da se take stvari izgubljajo 👼👼👼

 3. Vera pravi:

  Iz srca hvala 💜💜💜

 4. Sara pravi:

  Hvala, zmeraj nekaj novega in uporbnega 🙏

 5. Nika pravi:

  Hvala 💚 zelo je zanimivo vse 💚

 6. Zvezda pravi:

  Če bi se vsi upseli naravnati na narvo, njene ritme in cikle bi živeli boljše kot živimo. Hvala Šepetalka, ker stalno UČIŠ 🙏

 7. Mitja pravi:

  Jih bom izkoristil. Hvala!

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.