Moj blog

17. november, 2020PRIZEMLJENOST

Drage sestre in bratje, ko ste prezimljeni, niste samo v popolnem ravnovesju z Zemljo ter povezani z njo, temveč sto obenem vkoreninjeni v vašem pravem jazu in v esenci, ki vas definira.

Čas, ki se nam trenutno ponuja, vodi mnoge v občutek izgubljenosti in obremenjenosti zaradi skrbi glede sedanjosti in prihodnosti. Čeprav imamo lahko trenutno ogromno idej, jih težko konkretiziramo. Zdi se, kot ne bi imeli dovolj praktičnega občutka in da ostaja vse vedno le v zraku. V kolikor se prepoznate v tem opisu, je to znak, da potrebujete večjo prizemljenost v vašem življenju. V današnjem blogu bom predstavila nekaj enostavnih načinov, kako se privzemljiti in izkoristiti lastne potenciale.

A razčistimo najprej sam pojem, da bomo lahko vsi razumeli in razmišljali o prizemljenosti kot enotnemu pojmu. Vedno bolj opažam, kako si vedno več ljudi vsak po svoje razlaga besede, pojme, kar pa seveda vodi samo v eno točko – zmedo. Prizemljiti najprej ne pomeni, da se moramo odpovedati svojim sanjam ali da se moramo spremeniti v praktične ali materialistične posameznike. Prizemljitev je v resnici sposobnost, da kanaliziramo svoje ideje, sanje ali misli v praktičen svet in da naredimo vse, kar lahko, da se naše misli uresničijo čim bolj konkretno oz. da se nenazadnje manifestirajo.

Za mnoge raziskovalce duhovnosti predstavljajo veliko oviro pri iskanju prizemljenosti prav njihova atrakcija k visokim frekvencam, predvsem pa nagnjenost k bežanju v sfere blaženosti in obenem njihova nesposobnost kanaliziranja visokih energij v aktivacijo alkimije, ki je potrebna za notranjo transformacijo.

Biti prizemljen pomeni biti koncentriran nase – na fizični, mentalni in čustveni ravni – TUKAJ in SEDAJ! Neposredni način prizemljitve je znati vedno živeti v sedanjem trenutku.

Tudi če živimo obdobje, ki nas ne osrečuje: če si znamo vzeti pravi trenutek zase, da se centriramo in prizemljimo, si lahko s tem hitro ustvarimo odskočno desko, ki nam daje zalet v življenju, ki stagnira. Prav ta odskočna deska, ki ji paradoksalno pravim prizemljenost, nam omogoča, da se poglobimo v zemljo, kjer si ustvarimo prostor za lastne korenine, ki nam nato omogočajo rast in razvoj. Podobno kot pri drevesu; bolj kot so močne korenine, močnejše in trdnejše je drevo.

Mnogokrat nas življenje pripelje v situacije, sooča z določenimi čustvi ali dogodki, ki nam zlomijo našo odskočno desko. Zavedati se moramo, da imajo ta obdobja vedno nek višji smisel in so minljiva. V takšnih obdobjih moramo premakniti to našo odskočno desko, jo preoblikovati ali celo zamenjati in to je pravzaprav tisto, kar nas zmede, demotivira ali blokira. V kolikor živite prav ta trenutek sedaj v vašem življenju, vam lahko prizemljitev zelo pomaga, saj zmanjšuje stres in veča motivacijo, izboljšuje mentalno in čustveno zdravje, prinese večjo jasnost in razumevanje življenja, predvsem pa nas nauči prevzeti odgovornost nad lastnim življenjem.

K prizemljitvi vas ne sme voditi naporen proces, temveč proces, ki vas poveže z vašo resnico, modrostjo in vam ojača sposobnost načrtovanja lastnega življenja.
Sledi nekaj načinov, kako se prizemljiti:

Prvi način je najlažji, treba je preživeti čim več časa med drevesi in rastlinami – to je odločen način za prenovo energije in povezovanjem z elektro magnetskem poljem, ki ga ustvarja narava. Ta nam pomaga začutite lastni center. Ko se sprehajate v naravi, naj bo vsak korak, ki ga naredite, zavesten in vas povezuje z zemljo. Lahko se tudi ustavite in začnete globoko dihati ter vizualizirati, kako se vaša stopala ukoreninijo v zemljo.

Drugi način je bosanje, torej boso sprehajanje po travi. Tudi to je odličen način, ki miri in centrira našo dušo, predvsem za vse, ki prebijejo ogromno časa s tehnologijo. 5-10 minut bose hoje po travi je magičen balsam za umiritev uma in čiščenje negativnih misli.

Tretji način najdemo v uravnavanju prve čakre, ki nas povezuje z zemljo. Za uravnavanje prve čakre moramo izvajati meditacijo za prizemljenost ( najdete jo na tej povezavi: http://angelskasporocila.si/2014/12/02/prizemljenost/) , poslušati glasbo na frekvencah 256 ali 369 Hz, uporabljati rdeče kristale, izvajati jogijske položaje, ki delujejo na prvo čakro, nositi oblačila rdeče in oranžne barve ter vnesti v našo vsakdanjo prehrano gomoljnice oz. vso zelenjavo, ki raste pod zemljo.

K prizemljitvi nam lahko pomagajo tudi določeni kristali: črni turmalin, obsidian, hematit, rubin, pirit, tigrovo oko ali črni opal.

Čudovit način prizemljitve predstavlja tudi Oshojeva prva faza dinamične meditacije. Pri tej meditaciji moramo skakati na mestu in udarjati ob tla s petami ter ob vsakem skoku iz trebuhom oddati zvok »Hu«. Telo mora biti sproščeno, kolena pa je treba ob skoku skrčiti. Ta vaja seveda ni primerna za ljudi, ki imajo težave s hrbtenico.

Vzemite si čas, da v miru prizemljite svoje energije, saj predstavlja to pomemben način, da vzpostavite stik s sabo. V različnih obdobjih naših življenj imamo različno potrebo po prizemljenosti. Ko potrebujete motivacijo, ko ste preveč časa delali z moderno tehnologijo, ko ste preživeli neko kaotično obdobje oz. čas z ljudmi, ki vam rušijo vaš notranji mir, je to znak, da je prišel pravi čas, da se prizemljite.

11 komentarjev

  1. Sara pravi:

    Hvala. Tako zmedeno se počutim že skoraj vse leto. Bom poskusila tvoje predloge ?

  2. Veronika pravi:

    Ha, meni pa se zdi da se počutim tako že celo življenje ? in ne samo zadnje čase. Mislim da si zadel bistvo, preveč sem v zraku, me vleče k občutku blaženosti in odbiva vse kar je zemlejko ?
    Hvala ?

  3. Miha pravi:

    Bosanje je res eno perfektno zdravilo, da te pritegne nazaj na zemljo. Ga osebno zelo priporočam.
    Hvala kot vedno.

  4. Kati pravi:

    Hvala, točno to kar potrebujem ❤

  5. Nika pravi:

    Danes je perfekten dan za prizemljitev ?

  6. Pinka pravi:

    Dodala bi k temu čudovitemu blogu, da k prizemljitvi pomaga tudi objemat drevo.
    HVALA ❤❤❤

  7. Angelika pravi:

    Hvala do nebes.

  8. Mitja pravi:

    Hvala, pomaga

  9. Nina pravi:

    Jaz imam občutek da nas ti dnevi prav vabijo da se prizemljimo ????

  10. Vera pravi:

    Še moj HVALA ???

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.