Moj blog

10. november, 2020LUNINA FAZA OB ROJSTVU

Drage sestre in bratje, Lunina faza ob vašem rojstvu pripoveduje zgodbo vaših čustev, predvsem pa določa način, kako jih izražate. Določa tisti del naše osebnosti, ki želi rasti in se razvijati, vpliva tudi na vaše notranje zadovoljstvo, na to kar čutite in zaznavate.

Lunina faza ob rojstvo prispeva eno resnično drobno informacijo, a mogoče prav tisto, do katere najtežje dostopamo, saj je za večino ljudi skrita in nerazumljiva, pa vendar izjemnega pomena. Gre za odtenek posameznikove osebnosti, ki ga je težko identificirati, ker ni vezan na naše površje, temveč se skriva globoko znotraj nas.

Lunino fazo ob rojstvu lahko hitro najdete s pomočjo katerega koli kalkulatorja na spletu ali celo koledarja luninih men.

Poglejmo sedaj pomen posameznih Luninih faz znotraj človekove osebnosti:

Rojeni ob Novi Luni nosijo v sebi posebno karizmo, brez da bi se tega posebej zavedali. Pogosto so za druge čista uganka, nepredvidljivi in zaradi tega izjemno privlačni. Včasih se zdi, da imajo vedno pripravljen odgovor na vsako vprašanje in da ga najdejo »kar v zraku«. V sebi nosi določena znanja, ki pa se jih sploh ne zavedajo. Skrivnost te Lunine faze je, da se mora posameznik rojen ob novi Luni popolnoma predati tistemu, v kar verjame in da sledi svojim strastem. Več uspeha bo dosegel, če se bo v življenju nanašal na intuicijo kot na svoje misli.

Ljudje rojeni ob naraščajoči Luni dajejo vedno občutek, da počnejo nekaj pomembnega; vedno je vse nujno, vedno je treba nekaj početi. To je faza velikih potencialov, saj je veliko manj abstraktnejša od Nove Lune, pa vendar usmerjena v neko prihodnost, kjer naj bi oseba znala do konca razviti svoje sposobnosti in moč volje. Mnogokrat te posameznike jih spremlja občutek, da ničesar ne naredijo nikoli dovolj, da ne dajo dovolj prostora lastnim talentom in da ne izkoriščajo življenjskih priložnosti. Po naravi so entuziasti in vitalni; skrivnost te faze pa ostaja, da se posamezniki usmerijo v delo, ki je koristno širši javnosti – in tako uresničijo veliko vizijo, ki jo imajo v svojem življenju.

Rojeni ob prvem Luninem krajcu se ves čas borijo z nečem (v sedanjem svetu se recimo pogosto bojujejo proti potrošništvu in egocentrizmu). V sebi nosijo močno potrebo, da izrazijo svoje misli in svoj zorni kot, a se mnogokrat znajdejo v družbi, ki jih ne zanimajo individualne misli, za kar posledično močno trpijo. Ti posamezniki nosijo v sebi iskreno željo po izboljšanju sveta in to čutijo kot svoje poslanstvo, a se prav zaradi tega v življenju mnogokrat soočajo s konfliktom med realnostjo in željami. Skrivnost te faze je pokazati svetu lastne principe, na glas spregovoriti o lastnih idejah in na ta način pustiti svoj pečat v svetu.

Rojeni ob polni Luni nosijo v sebi veliko potrebo po jasnih misli in situacijah, po notranjem ravnotežju in po prepoznavanju širše slike njihovega življenja. Na svet in situacije imajo čisto svoj, unikaten pogled. Sposobni so pogledati vase z ogromno objektivnostjo, kar se lahko s časom razvije tudi v polemičnost. V življenju potrebujejo najti svoj način izražanja in stalno osebno rast. Skrivnost te faze je v odprtem prepuščanju in izpuščanju vsega, kar nima prihodnosti oz. je blokirano v času.

Rojeni ob padajoči Luni nastopajo v svetu kot »učitelji«. V sebi nosijo še ne dokončano idejo o svetu in življenju, za katero se čutijo dolžni, da jo delijo z drugimi. Prav zaradi tega se pogosto počutijo, kot da jih drugi ne razumejo. Pogosto živijo z mislimi v prihodnosti, o stvareh, ki se morajo šele zgoditi. Pogosto se zdi, kot da živijo v času pred drugimi. Skrivnost te faze je, da se posamezniki rojeni ob padajoči Luni zavestno izogibajo kritiziranju, sojenju in ocenjevanju življenja drugega in da širijo svoja znanja z ljubeznijo in skromnostjo.

Rojeni v času drugega krajca imajo nenavaden odnos do življenja, kot da mu ne bi popolnoma pripadali. Življenje stoično sprejemajo kot skupek radosti in bolečine. V sebi nosijo posebno moč, da sprejmejo vse z modrostjo in da se ne upirajo teku dogodkov. Na nek način so mojstri sprejemanja nepopolnosti sveta. Kljub temu ostajajo aktivni igralci v spreminjajo sveta, a bolj usmerjeni na delu na sebi kot izven sebe. Z izredno močjo stojijo za svojimi ideali, ne zavajajo se z mislimi, da bodo z lahkoto spremenili svet, temveč se zavedajo pomembnosti kolektivnega dela. Ves čas imajo občutek, da se morajo osvoboditi vse nepotrebne prtljage življenja in omejevanja lastnih misli. Skrivnost te faze je sprejeti, kar pride in hkrati ostati odprti za nove možnosti; vedno morajo zapreti poglavja medosebnih odnosov, ko se končajo, brez da pustijo odprta nobena vrata.

16 komentarjev

  1. Klara pravi:

    Hvala za današnji prečudovit blog. Sem rojena takoj po mlaju in se najdem v opisu. Hvala ?

  2. Miha pravi:

    Hvala Šepetalka. Jaz sem pa dobil popoln opis svoje mame, haha. Sem šel preverjat in je res rojena na naraščjočo luno, odlično kot zmeraj!

  3. Zvezda pravi:

    Zame je luna kot moj podaljšek, ko jo gledam vidim sebe … hvala ???

  4. Tina pravi:

    Hvala zelo zelo zanimivo. Sem v razsikovanju sebe ❤

  5. Pinka pravi:

    O Luni vem veliko, a spet me presenetiš z nečim novim ?

  6. Petra pravi:

    Hvala, vse zelo upprabno za mojo dušo ???

  7. Severin pravi:

    Zelo zanimivo … a kdo ve, kje se da priti do podatka faze luninega rojstva?
    Hvala vsem.

    • Mihaela pravi:

      Obstajajo različni kalkulatorji za izračun rojstne karte, recimo na astro caffe. V tem primeru je treba imeti nekaj predznanja, da lahko dešifriraš položaj lune glede na sonce…

    • Pinka pravi:

      Z malo dobre volje lahko najdete na strani moj horoskop izračun natalne lune. Če imate npr. Luno v devici in sonce v devici ste rojeni ob mlaju, če je luna v devici in sonce v ribah ob polni luni, ipd. Malo se je treba poglobit a se splača!

  8. Severin pravi:

    Hvala za odgovore. Bojim se, da je moje znanje astrologije prešibko.

  9. Nina pravi:

    Tudi jaz ne bi znala izračunati s horoskopa lunino meno, a se spomnim da mi je mama dostikrat pripovedovala, kako je svetila močna polna luna ko sem se rodila ?

  10. Sara pravi:

    Hvala, mi polnijo srce takšne informacije ❤

  11. Ana pravi:

    Če napišete v kateri koli iskalnik ‘calendar moon phase’ in vaš mesec in leto rojstva, boste gotovo našli vašo lunino fazo. Recimo jaz sem vstavila marec 1979 in prišla di te strani: https://www.calendar-12.com/moon_calendar/1979/march

  12. Nika pravi:

    Hvala z vse informacije, za bodstbo in svetlobo, ki jo širiš ???

  13. Kati pravi:

    Hvala za prekrasen blog in Ani za pomoč ?

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.