Moj blog

2. oktober, 2020OBRAMBA PRED NEGATIVNIMI SITUACIJAMI IN LJUDMI

Drage sestre in bratje, obstaja učinkovita obramba pred negativnimi situacijami in ljudmi, ki vas izčrpavajo in vodijo k izgubi notranjega miru. Najboljša obramba je vedno iskrena ljubezen in spoštovanje do sebe in drugega. A ko tega ni, je ščitov dovolj, treba jih je le uporabiti.

Vsak dan pridemo v stik s situacijami in ljudmi, ki imajo drugačno energijo od nas. A prav v najbolj stresnih obdobjih ali v trenutkih, ko nas preplavijo močna čustva, ne znamo pravilno oceniti, kako le-ti vplivajo na nas. Tako kot mi nezavestno vplivamo na druge, tudi drugi vplivajo na nas, vsi smo povezani z nevidnimi vezmi, ki jih večina ne pozna, a vsi jih zelo dobro zaznavamo. Pogosto se po določenih srečanjih počutimo izčrpane in izpite, to je recimo jasen znak o teh vezeh, ki jih nekateri spretno uporabljajo za črpanje energije. Tem ljudem pravimo energetski vampirji.

Na tem mestu moram poudariti, da takšni ljudje in njihove energije vstopajo v naša življenja z namenom, da ozavestijo našo moč in njen pomen znotraj našega življenja. Na videz negativni ljudje in situacije ne vstopajo v naša življenja za to, da bi nas ranili, temveč da nas bi nečesa naučili. Nikoli ne smemo pozabiti, da smo vsi povezani, torej vse, kar lahko prepoznamo v drugih, se nahaja tudi v nas.

Ko nas obkrožajo negativne energije, bodisi zaradi dela, ki ga opravljamo, bodisi zaradi družine, v kateri živimo, obstaja nemalo načinov, kako se zaščititi pred njihovim vplivom. A preden predstavim določene tehnike, s katerimi se lahko zaščitite pred negativnimi energijami, vas želim spomniti, da so tudi »negativne« osebe samo ljudje. Zelo pomembno je, da znamo pokazati tudi njim spoštovanje in ljubezen, saj smo vsi med seboj povezani; kakor se obnašamo do drugih kaže, kako se obnašamo do sebe. Če to težko razumete ali sprejmete, samo pomislite, da ljudje, ki reagirajo negativno, v svoji osnovi trpijo in ko jih drugi sodijo ali o njih grdo govorijo, samo poslabšujejo vse skupaj, predvsem pa dodatno nižajo energije, ki nas obkrožajo, ko smo z njimi. Seveda to ne velja za nikakršno nasilje in treba je vedno vedeti, do kje lahko sežejo človekova dejanja.

A če gre za vsakdanje situacije, je prvo pravilo to, da ne podžigamo ognja negativnosti s svojo lastno negativnostjo.

Ko pridemo v stik z negativno situacijo ali osebo, moramo najprej zaščititi svoj pleksus, kjer se nahajajo vezi, ki jih imamo z drugimi. Vsi mi imamo vezi ali bolj slikovito povedano nevidne »kable« ki izhajajo iz našega pleksusa in gredo v pleksus drugih ljudi. Nekatere vezi so lahko zelo tanke in nežne, druge zdrave in močne, nekatere pa so lahko celo nezdrave ali toksične. Vsi lahko prepoznamo te vezi kot pretok energije med eno in drugo osebo. Ko je povezava harmonična, se energija steka, a ko povezava med dvema ni zdrava, je energetski pretok precej bolj šibak. Energija se lahko pretaka tudi samo v eno smer in prav zaradi tega se počutimo tako izpraznjeni, ko se srečamo z določenimi posamezniki.

Vsi mi imamo energetske vezi z ljudmi, ki jih srečujemo, z našimi dušami dvojčicami in z dušami iz naših preteklih življenj. Poleg individualne izkušnje, ki smo se je prišli učiti na zemljo, je ena izmed skupinskih lekcij vseh nas prav pravilno razumevanje naše povezanosti z drugimi.

V kolikor imate v vašem življenju neko posebno osebo, ki vas bremeni in energetsko črpa, si vzemite nekaj časa in si najprej razjasnite pri sebi, kakšno vez imate z njo. To vam bo pomagalo razumeti pomen vajinih vezi, odnosa in kaj morate popraviti znotraj vaše komunikacije.

Eden izmed načinov, kako zaščititi naš pleksus pred negativnimi vplivi, je prekrižati roke in zaščititi ta del z rokami. To vam lahko pomaga, da vas tuja energija ne rani, kakor tudi da vam drugi ne morejo krasti energije. Ovijte roke okoli trebuha in se postavite bočno osebi, ki jo čutite kot negativna. Nekateri to počnejo intuitivno, brez da bi slutili, da gre za posebno zaščito v negativnih situacijah.

Drugi del, s katerim smo povezani z ostalimi ljudmi, je srčna čakra. Vsi imamo vezi na področju pleksusa, a le malo jih je takih, ki se povezujejo tudi s srčno čakro. Te imamo samo z našimi dušnimi plameni z ostalimi dušami, ki so močno povezane z nami izpred prejšnjih življenj. Negativna energija se ne more izliti v srčno čakro, temveč jo lahko samo ugasne oz. blokira. Dolgoročno lahko to postane velika težava na področju srca posameznika. Za to da zaščitite srčno čakro, si lahko poskusite pomagati z zaščitnim kristalom. Poiščite takšnega, ki ga lahko obesite na srce. Srce vedno ščitijo rožnati in zeleni kristali, izberite po vaši presoji.

Kljub predstavljenim metafizičnim nasvetom, ko pridete v nekem odnosu ali situaciji do njenega roba in ste zaradi tega izgubili svoj notranji mir, vam ne ostane drugega kot se (vsaj začasno) oddaljiti od te situacije ali človeka.

V takšnih primerih se morate samo vprašati: «Katero dejanje bi bilo v tem primeru najbolj ljubeče do mene?«, nato sledite vašemu odgovoru. Vaš iskren odgovor bo najboljša zaščita pred negativnostmi zunanjega sveta (a ne vašega notranjega).

12 komentarjev

  1. Mihaela pravi:

    Iskrena hvala za globino tega bloga. Nikoli nisi banalna, tudi ko obravnavaš od drugih prežvečene teme. Zmeraj se razlikuješ od drugih, ker gledaš na svet z angelskih višin ter nam ga na ta način ponujaš na vpogled in razmislek.

  2. Nataša pravi:

    Mislim, da se podzavestno ljudje zaščitimo s tem da prekrižamo roke. To je nekaj naravnega znotraj nas.

    Je pa po drugi strani zelo težko pogledati na nekega energetskega vampirja tako “dobrohotno” kot pišeš, angelsko in navidhajoče ?

  3. Veronika pravi:

    Hvala za prečudovito vodstvo.
    Se strinjam, da smo lahko vsi kdaj energetski vampirji zato ne smemo soditi drugega temveč mu pomagati z visoko osebno vibracijo.

  4. Tina pravi:

    Lepo, globoko in se dotakne srca.
    Hvala za vodstvo in razmislek ❤

  5. Zvezda pravi:

    Hvala za vse napotke. Vidiš haz nisem vedela, da se lahko z rokami zaščutimo. Imam pa nov razlog, da si podarim nov kristal za taščito ?

  6. Vera pravi:

    Hvala, zmeraj teme ki kaže pot ?????

  7. Deva pravi:

    Hvala za vodstvo, nasvete in znanje ?

  8. Mitja pravi:

    Hvala, nikoli ne smemo zanemarit vezi ki jih imamo z ostalimi. Takrat zanikamo tudi sebe.

  9. […] Sicer sem o tem že pisala nedavno v blogu Obramba pred negativnimi situacijami in ljudmi: http://angelskasporocila.si/2020/10/02/obramba-pred-negativnimi-situacijami-in-ljudmi/ , a sem v tem času spoznala izjemno tehniko, ki jo poznamo pod imenom zlitje avre in ki me je  […]

Pusti sporočilo


Ob objavi komentarja podeljujete spletnemu portalu angelskasporocila.si trajno dovoljenje za reprodukcijo komentarja in uporabniškega imena. Neprimerni in nepomembni komentarji bodo odstranjeni po presoji administratorja. Vaš e-poštni naslov se uporablja samo za namene preverjanja ter ne bo nikjer viden.